Lehet, hogy nagyon nagy a baba, és ezért kérem a császárt? Vagy akkor többet kell fizetnem?
Császárt normál esetben nem lehet "kérni", ha nem megy normálisan, akkor csinálják, de az azért egy komly hasmütét, ami nem kivánságmüsor.
Ha szükséges, akkor ugyis császár lesz, ha meg nem, akkor minek. Nem csak az lényeg, hgy milyen lesz a baba súlya, a fejkörfogat többet számit.
Ne idegeskedj elöre, ha ott leszel, akkor már ugyse azon fog járni az eszed, hogy mennyire félsz, igyekszel, hogy túlessél rajta és utánna boldog anyuka lesz belöled.
Mi?!?Hogy többet kell fizetni???Mert alapbból is fizetni kell?Mármint fogadott dokinál gondoltad ugye?Már megijedtem, hogy a szülést is fizetőssé tették.
Szerintem ne aggódj az én babám is 4500 fölött volt és gond nélkül megszültem 4 óra alatt. Persze alkati kérdés is lehet a dolog, de kapásból császárt kérni nem érdemes, mert az nagyobb beavatkozás, mint egy normál szülés.Úgyhogy csak fel a fejjel menni fog. Ha meg nem, akkor kérés nélkül is császározni fognak.
Az első babám hüvelyi szülés volt, 4,2 kg. Iszonyú sok vért vesztettem, másnap elájultam, kaptam vérátömlesztést. Így is 2 hétig nem bírtam felkelni.
Szóval tudom milyen dolog megszülni egy nagy babát, és már előre rettegek, hogy mi lesz most, mert ez még nagyobb.
Egyébként fogadott orvosra gondoltam, igen.
Szia ! Én 4100 grammos babót szültem,tudom, miről beszélsz... A következő terhességemre lefogyok, kevesebb elevitet eszek, és a kajálásban is visszafogom majd magam, mert jó lenne, ha legalább 4 kiló alatt lenne... !!! Pénzünk nincs arra, hogy dokinak fizessünk ezért, de bízzunk a kisebb születési súlyban ! :))
Azért előre félek, de rendesen..
Arra gondoltál már, hogy a császármetszés egy mütét, ahol az ember igen sok vért veszit?! Ilyen okból márigazán "nem éri meg", de ha az egyik szülésed henéz volt, attól amásik még nem kell, hogy az legyen.
A súlybecslés meg csak becslés: egy rokonnak 4300-at igértek és 3200 lett...
Az lehet, de belőlem még 2 napig utána úgy ömlött a vér, hogy nap 10-szer cseréltek alattam lepedőt. Szerintem ez azért már nem volt egészen normális dolog. A szobában a császárosok sokkal jobban voltak.
Egyébként az a vicc az egészben, hogy állítólag ez nem volt nehéz szülés. 3 óra alatt megvolt. De utána?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!