Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan doki, aki nagy baba...

Van olyan doki, aki nagy baba esetén vállal császárt?

Figyelt kérdés
Jelenleg 33 hetes terhes vagyok és a babám méretei már most extrémek (31 hetesen végzett ultrahang adatok alapján: 2100 gr,314 mm BPD… 18 hetesen is arányosan ilyen adatokat mértek, ami jóval meghaladta már akkor is a korát kb.2-3-4 héttel). Én teljesen átlagos alkatú vagyok, ahogy anyum is. Az én első testvérem meghalt születésnél, mert nem végezték el időben a császárt. Én nem akarok rizikózni. Nem akarok sem halva született, sem beteg gyereket. Ezért szeretnék programozott császárt. A dokim azt mondta, hogy csak életveszélyben végez császárt, azaz megpróbálja a normál szülést és ha nem megy. Akkor irány a műtő. Én nem akarok próbálkozni, családi örökségem és a baba extrém méretei is indokolják. Mondta is a doki, hogy majdnem ekkora a születéskor a normál fejméret, de ennek ellenére nem mond konkrétumot, hanem majd meglátjuk… Ne is próbáljatok lebeszélni, eldöntöttem, hogy én nem rizikózok. Tudtok olyan dokit ajánlani nekem, aki a jól megindokolt kérésemre x összegért így segítené világra a babát?
2011. júl. 14. 09:48
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
31 hetesen 2100 gr, tehát szülésre talán 4 kiló vagy annyi se várható. Én nem nevezném extrémnek.
2011. júl. 14. 09:51
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Magánklinikán tuti megcsászároznak.

Amúgy hol szeretnél szülni, merrefelé?

2011. júl. 14. 09:53
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonlókat mértek, sőt, a szülés napján 4000 gr feletti súlyt mértek az UH-on. A lányom 3450grammal született. Az UH értékek csak hozzávetőlegesek, egyáltalán nem pontosak.

Olyan orvost nem fogsz találni, aki azt mondja, hogy "persze, asszonyom, hogyne, ha maga így szeretné, akkor császár lesz"

A császármetszés komoly hasi műtét, rengeteg komplikáció merülhet fel, ráadásul a gyereknek se jó, mint ahogyan sokan tévesen hiszik. Ha a választott orvosod bele is egyezne, a kórházban a szülőszoba ügyeletesének és a szülészeti osztály vezetőjének is kellene a beleegyezése.

2011. júl. 14. 09:56
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a szülészeti vezetőnek is engedélyezni kell, de onnantól kezdve ha anya visz igazolást, hogy pszichésen alkalmatlan a hüvelyi szülésre, mehet a császár bárkinél. Nincs az az osztályvezető, aki egy pszichológusi szakvélemény ellenére hüvelyi szülést favorizál.
2011. júl. 14. 10:00
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak bántani, kedves kérdező, de nem extrém nagy ez a baba. Te inkább édesanyád és a testvéred esetét szeretnéd elkerülni és ezért akarsz császárt. Szíved joga. Valószínűleg én is így gondolkoznék. Keress fel egy pszichológust, ő adja írásba, hogy képtelen vagy a hüvelyi szülésre, a baba méreteit hagyd ki ebből a körből.
2011. júl. 14. 10:03
 6/31 A kérdező kommentje:

Első: nem a súlya, hanem a feje ami hatalmas (fogadott dokim szerint is majdnem újszülött méretű).

Pszichológiai szakvéleményt magánt vagy sztk-sat kell vinni?

Tudom, hogy mivel jár a császár és azt is tudom, hogy pontatlanok az UH adatok, de:

1. folyamatosan nem tévedhetnek (mindegyik UH adat alapján nagyfejű volt)

2. családban már történt hasonló eset

3. még mindig jobb egy biztos császár, mint egy beteg/ halott baba/ mama --> Én nem rizikózók!

2011. júl. 14. 10:06
 7/31 anonim ***** válasza:
Magánorvosi szakvéleményt nem valószínű, hogy elfogadnak, lévén ott azért nagyobb az esély rá, hogy a beteg lefizeti az orvost a megfelelő papírért.
2011. júl. 14. 10:10
 8/31 A kérdező kommentje:
Második: Budapesten szeretnék magán dokit, aki nem a levegőbe beszél. Tőlem, azt is mondhatja, hogy megnézi ő az X-ik héten ultrahanggal és ha a méretei indokolják (BPD> x1, HC> x2...), akkor vállalja y összegért. Én nem akarom, hogy a születés pillanatában dőljön el a dolog! Anyukám is elvesztette a kislányát a próbálkozás miatt! Magánkórházra én is gondoltam, ha nem lesz más megoldás, akkor maradok ennél. Csak szomorú, hogy nagyon sok TB-ét fizetek, dokinak sem keveset fizetnék, babám méretei és családi múltam is indokolja, DE még ez sem elég, csak ha életveszély van!
2011. júl. 14. 10:13
 9/31 anonim ***** válasza:

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

Nem írtad te el azt a 314mm-t? Nem 31,4mm-ről beszélsz? 31 centi átmérőjű feje nem lehet egy babának.

2011. júl. 14. 10:15
 10/31 anonim ***** válasza:
65%

Mert ez egy életmentő műtét. És ez így is van jól.

A barátnőmnek az első fia meghalt, utána szült még hármat, mindet hüvelyi úton. Könyörgött a császárért, és neki is azt mondták, hogy majd ha kell, akkor megcsászározzák. Semmi baj nem lett, pedig neki a gyereke halt meg, nem a testvére.

Hidd el ha kelleni fog, vágni fognak. Ha nem fog kelleni, akkor meg nem fognak. Komoly kockázatokat rejtő műtét, nem kívánságműsor.

2011. júl. 14. 10:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!