Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után a kórházban miért...

Szülés után a kórházban miért akar mindenki egyágyas szobába kerülni?

Figyelt kérdés

Nem rólam van szó,hanem a kérdés a barátnőm kapcsán vetődött fel:ő márpedig a szülés után egyágyas szobába akar kerülni.Első szülése lesz,ezért nem értem.Én pl.amikor szültem,örültem,hogy többen voltunk,mert a tapasztaltabb kismamák tudtak segíteni és nagyon kedvesek voltak.Megértem természetesen,hogy izlésel és pofonok,de nektek mi erről a véleményetek?

Azt meg nem hiszem el,hogy pár napot másokkal nem lehet egy szobában kibírni.

Ahogy egyszer hallottam:"Szülni mész,nem nyaralni!"

Elsősorban véleményekre ill. történetekre lennék kíváncsi!

Negatív,leoltó válaszolók kíméljenek!

A válaszokat előre is köszönöm.

2011. júl. 3. 21:22
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:

Én császáros voltam így nem volt választásom, a császáros szobába tettek és különbenis az egyetlen egyágyas foglalt volt:)

Különben jó volt, hogy tudtam beszélgetni az újdonsült anyukákkal és tapasztalatot meg eszmét lehetett cserélni velük, viszont pihenni nemigen tudtam.Mosott sz*r voltam mire hazaértünk(meg utána még 2 hónapig).Egyik éjjel tök jól aludtam, a nővérke alig tudott felkelteni.Másik éjjelre ugyanezt terveztem, de nem jött össze, mert hoztak 2 császáros kismamát és ők egész éjjel nyögtek a fájdalomtól.Másnapra egyiküknek sem volt különösebb baja(már amennyire a műtét után ez lehetséges)de én egy percet se tudtam pihenni.

Másnap átkerültem másik szobába, ahol pedig még ketten voltak rajtam kívül és mindketten horkoltak éjjel, de nem kicsit!

Ha mégegyszer szülök, tuti, hogy egyágyast kérek, ha lehet!:)

6 hónapos a lányom

2011. júl. 7. 18:26
 52/58 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Külföldön szültem, egyedül voltam a kétágyas szobában. Én ennek nagyon örültem. Bár első babás voltam, örültem hogy egyedül lehetünk, nem kell másokat "elviselni". Ráadásul itt csak fürdetni vitték el a babát, így ha többen lettünk volna nem tudom hogy pihentem volna... A következő babánál is remélem így lesz.
2011. júl. 7. 21:17
 53/58 anonim ***** válasza:

Én ötágyas szobában voltam, és nagyon élveztem, mert igazi társasági ember vagyok. Első babám volt, nagyon jól jött, hogy a tapasztalt anyukák megmutatták hogy kell egyáltalán felvenni a gyereket, mert először nem mertem megfogni se! Megmutatták hogy kell pelenkázni, szoptatni, stb... A csecsemősök le se tojtak minket, felőlük fel is fordulhattunk volna. Volt két gázos éjszaka, amikor egy horkolós anyukát kaptunk ajándékba, semmit nem aludtunk. Az meg azért volt jó, mert amikor elment, állandóan röhögőgörcsöt kaptunk, amikor arra gondoltunk, hogy az a 60 kilós nő úgy horkolt, mint egy 300 kilós barlangi medve.

Másodjára biztosan egyágyasba megyek, de csak a pici fiam miatt, hogy együtt lehessen az egész család esténként, mint otthon.

2011. júl. 7. 22:33
 54/58 anonim ***** válasza:

Én egyedül voltam,de nem azért mert így akartam,hanem kényszerből (hosszú történet).

Ha néha bejött volna egy-egy nővér segíteni,akkor egyébként semmi bajom nem lett volna ezzel az állapottal,annak ellenére,hogy első gyermek volt.

Kettesben voltunk a babámmal,csak egymásra figyeltünk (főleg én rá),és nagyon meghitt volt az egész.

2011. júl. 7. 22:51
 55/58 anonim ***** válasza:
50%

Bocsi, az előzőeket nem olvastam végig.

A bpi női klinikán szült az egyik rokonom.

Bementünk, hemzsegtek a rokonok a folyosón, büdös ételeket hoztak a szülő nőknek, azok meg ott lapátolták be a folyosón. A 4-es betegszobákba nem lehetett bemenni, minden nő félpucér volt, min. a melle lógott kint.

Az egész borzalmas volt a férjek sem mehettek be a nőkhöz. Szóval gondolom pont ezért akar mindenki egyedül feküdni, ha lehet.

Én magánkórházban szültem, a férjem 4 napig szintén ott aludt velünk. A gyerek kiságyban volt bent, saját fürdőszoba volt és pincér hozta fel az ételt.

Szóval talán így kényelmesebb volt, gondolom azért akar más is kulturált környezetben szülni.

2011. júl. 23. 11:29
 56/58 anonim ***** válasza:
33%

Ja és az újdonsült anyukák baromira nem értenek semmihez, meg még azok sem, akik már szültek.

Korszerű csecsemőápolási ismereteket és kezdő gyerekápolási csomagot kaptunk a kórházban, ahol csak csengetni kellett, ha gond volt. Igen, ez egy magánkórház.

2011. júl. 23. 11:32
 57/58 anonim ***** válasza:

Igen a magánkórház felér egy szállodával.....árban is . Aki meg tudja fizetni szerencsés ember. Aki nem , az tűrheti a sok "jónépet" és szagolhatja minden vele együttjáróikat .

Ez van, szeretjük a magyar e.ü.-et :-/ Főleg, hogy legtöbb helyen még pénzt is gombolnak le az ember lányáról, ha egyágyast szeretne .

2011. júl. 23. 18:39
 58/58 anonim ***** válasza:
100%

Még jó, hogy minden nő félpucér egy szülészeten, különben hogyan lehetne szoptatni? :) Az, hogy - ennek ellenére - a szobákba beengedik-e a látogatókat, kórháza válogatja.

Egy kórházban mindenféle páciens előfordul, zsákbamacska milyen stílusú, higiéniájú, társadalmi rétegből származó... stb. szobatársakat kapunk. Szerintem mindenki örülne, ha meg tudná fizetni a plusz figyelmet, intimitást és tisztaságot.

De magánkórházakról is hallottam már furcsaságokat - lehet, hogy a "szálloda" része jobb, tán a terhesgondozás is, de úgy tudom, a komplikáltabb szüléseket, kora-babákat sok helyen nem vállalják, átszállítják a "normálba", és akkor hiába a sok zsé és még veszélyes is lehet ez a tili-toli a sürgősségi eseteknél.

Csengetni meg lehet mindkettőben :) csak az egyiknél morcos képpel fognak kijönni.

2011. júl. 23. 21:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!