Szülés után a kórházban miért akar mindenki egyágyas szobába kerülni?
Nem rólam van szó,hanem a kérdés a barátnőm kapcsán vetődött fel:ő márpedig a szülés után egyágyas szobába akar kerülni.Első szülése lesz,ezért nem értem.Én pl.amikor szültem,örültem,hogy többen voltunk,mert a tapasztaltabb kismamák tudtak segíteni és nagyon kedvesek voltak.Megértem természetesen,hogy izlésel és pofonok,de nektek mi erről a véleményetek?
Azt meg nem hiszem el,hogy pár napot másokkal nem lehet egy szobában kibírni.
Ahogy egyszer hallottam:"Szülni mész,nem nyaralni!"
Elsősorban véleményekre ill. történetekre lennék kíváncsi!
Negatív,leoltó válaszolók kíméljenek!
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem tudom, mert én nem akartam :)
Öten voltunk, nem tudtam aludni, de rosszabb lett volna egyedül!!!!! Pedig nem az első szülésem volt.
Elsőszülöttel hülyeség egyágyasba menni szerintem!
Én mindíg egyágyasban voltam és örültem neki,hogy nyugalmunk volt a kicsivel.
Amit nem tudtam volna abban anyukám segített.
Utólag mondom, hogy jobb lett volna az egy ágyas szoba:
- oda bejöhet az apuka, a 3 ágyasba nem,
- a szobatársaim szintén első babások, és mivel én 1 nappal előbb szültem, én segítettem nekik is, nekem meg senki,
- az egyik szobatársam úgy horkolt, de úgy, hogy egy másodpercet nem aludtam, ha ő aludt (én embert még sosem hallottam így horkolni, egészen félelmetes volt),
- a szülés utáni délután és másnap egyedül voltunk a babámmal, akkor még nem voltak szobatársak, és sokkal jobb volt: nyugodtabban pihentem, mert amikor az én babám aludt, akkor én is. De amikor már 3 baba volt, úgy nehéz volt már pihenni.
Szóval igazából elég sok előnye lett volna. De nem panaszkodom, azt a pár napot kibírtam azért így is. :)
Hidd el, tényleg vannak kibírhatatlanok. Pl anyukám egyik szobatárását 20 éve hallgatom, olyan mély nyomot hagyott anyuban és 2 másik szobatársában.
Ettől függetlenül mikor újszülött osztályon voltam gyakorlaton örültek az anyukák egymásnak. Nem nagyon volt panasz senkire sem. Ha megyek szülni biztosan többágyas szobába megyek. Kellenek a tapasztalatok, még akkor is ha szakmabeli vagyok és értek a babákhoz.
A kényelem szeretetéről hallottál már?
Nem mindenki akkor emberbarát, hogy vérbefagyva örüljön annak, hogy mások rokonai beözönlenek és csivitelnek.
Jó hallgatni, ahogy a szobatárs fin.gik, bö.fög és csámcsog? Hát, ha neked jó, akkor egészségedre.
Én kétágyasban voltam, és igencsak kellemetlen volt: ugyanis a szomszédomnál egész nap benn volt a férje, csókolóztak, állandóan a mellét fogdosta (benyúlt a hálóingébe), stb, éppen csak nem feküdtek le. Ezen kivül legalább ilyen rossz volt, hogy a saját gyerekemet alig tudtam szoptatni, mert nem szeretem idegen férfiak elött mutogatni a mellemet.
Végül az orvosnak kellett szólnom, hogy korlátozza már kicsit az apukát, mert nekem is kell valami nyugalom.
Hát én háromágyasba kerültem, de egyedüli voltam. Mondjuk előszőr jónak tűnt, nem kellett másokat kerülgetni, mindig szabad volt a pelenkázó. Viszont nagyon vágytam valakire akivel beszélhetek, mivel a csecsemős nővérek nem voltak kedvesek.Utolsó nap jött egy kedves anyuka, aki már tapasztaltabb volt, mint én és sokat segített. Szóval legközelebb is társaságba szeretnék lenni.
Ja aludni én szinte semmit nem aludtam, mert a kisfiam fent volt.
Kedves Utolsó! Elég rossz tapasztalatod lehet. Én 5 ágyas szobában voltam. A felsoroltak közül egyik "tünetet" sem produkálta senki-legalább is nem észrevehetően. Ja! Természetesen a rokonok a gyermekágyas részre nem jöhettek be.
Én második gyerekkel is csak többágyas szobába mennék. Persze ehhez kell egy kis szerencse is, hogy jó szobatársakat fogjál ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!