Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után a kórházban miért...

Szülés után a kórházban miért akar mindenki egyágyas szobába kerülni?

Figyelt kérdés

Nem rólam van szó,hanem a kérdés a barátnőm kapcsán vetődött fel:ő márpedig a szülés után egyágyas szobába akar kerülni.Első szülése lesz,ezért nem értem.Én pl.amikor szültem,örültem,hogy többen voltunk,mert a tapasztaltabb kismamák tudtak segíteni és nagyon kedvesek voltak.Megértem természetesen,hogy izlésel és pofonok,de nektek mi erről a véleményetek?

Azt meg nem hiszem el,hogy pár napot másokkal nem lehet egy szobában kibírni.

Ahogy egyszer hallottam:"Szülni mész,nem nyaralni!"

Elsősorban véleményekre ill. történetekre lennék kíváncsi!

Negatív,leoltó válaszolók kíméljenek!

A válaszokat előre is köszönöm.

2011. júl. 3. 21:22
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:

2 ágyas szobában voltam, de 1 éjszakát egyedül töltöttem el benne a picimmel. Igazából nagyon örültem neki, mert éjszaka nem volt bennem az a lelkiismeretfurdalás, hogy az éjszakai sírásával a kisfiam felkölti a másik babát. Viszont ha a másik baba sír, akkor meg te nem tudsz pihenni. Igaz, hogy nem nyaralni mész, de a szülés utáni napok egyik legfontosabb rendeltetése, hogy kipihend a szülést.

Viszont, ha egyedül vagytok, akkor sehova se tudsz kimenni a babádtól, mert nem hagyhatod magára. Mikor szültem, karantén volt, örültem, hogy volt kire bízni a kicsit, még ha pár percre is.

2011. júl. 4. 16:03
 32/58 anonim ***** válasza:
100%

Első babámmal 3 ágyasban voltam, 3-unknak volt saját fürdőszobája,Wc-je.Szerencsére tapasztalt anyukákkal voltam körbe véve és sokat tanultam a szoptatásról meg hogy igenis fejni-fejni-fejni kell, hogy legyen tejcsi és ne gyulladjon be a cici. Másodikkal császáros lettem, így első napomat a megfigyelőben töltöttem. Aranyos emberek voltak ott is de, akivel majdnem egy szobába kerültem éjjel-nappal ennyit hallgattam csak tőle : "...csshhiiiii-csshiiiiiiiííí, ne sírj, cssshííííí-cshíííí"

Na én 3 óra múlva kiakadtam tőle!

Utána 2 ágyasba kerültem, de a mi kórházunkba házirend alapján nem mehet be látogató a gyerekágyas szobába, sőt szigorítottak is mert a látogatási idót is betartatják újabban. (Ami nem baj szerintem)

Összességében jó az ha van valaki melletted, de tényleg vacak dolog másik idegen embert "eltűrni" magad mellett. Gondolok itt puki,nagywc, véres ágynemű meg hálóing, behozott kaja szaga, másik baba eltérő bioritmusa, horkolás...Ja és a kedvenc: ha aludnál és neki meg szájmenése van, na és ha látja, hogy te nem vagy épp beszélgető partner, akkor nekiáll telefonálni....

2011. júl. 4. 23:11
 33/58 anonim ***** válasza:
80%

Bocs az off-ért!!!!

Kedves 13:00, 73%-os!

Igen, lefürdették szülés után 3 nappal. Bnőm kiment szólni a nővéreknek, h csináljanak valamit, de a nővér elhajtotta. Majd 3. nap lefürdették.

Aztán bilincsbe vitték el a rendőrök, mert lopáson kapták! (többit nem tudom, m akkor jött haza bnőm a kórházból)

Persze, h valahol szülnie kell, de ez az eü hibája, h nem fürdették meg! Arra nem gondolnak, h mennyi bacit terjeszt... és a dokit meg szülésznőt sem irigylem, akik a lába között gubbasztottak, amíg ki nem nyomta a kicsit.

2011. júl. 5. 14:17
 34/58 anonim ***** válasza:
73%

Én háromszor szültem, mindháromszor babás szobában voltam. Tehát 3-4en voltunk egyszerre. Engem nem zavartak a többiek, szerencsére a babák se voltak nagyon sírósak. Tudtam pihenni is. Az én gyerkőceim a kórházban szinte csak enni keltek fel, de sokszor azt is félálomban tették. Nekem is volt horkolós szobatársam, meg butácska, azt sem tudja mikor esett teherbe csajszi, akinek, miután behozták szülés után, az első kérdése az volt, hogy cigizünk-e? Viszont a legutóbbi szülésem óta az egyik szobatársammal tartjuk is a kapcsolatot, rendszeresen beszélünk egymással, sőt, egyszer sikerült már találkozni is. Nagyon egy rugóra jár az agyunk.:-))) A csajaink pedig már lassan 5 hónaposak.

Biztos jó az egyágyas szoba is, csak mifelénk egy éjszakára 10.000 Ft. Legutóbb 6 éjszakát voltunk a kórházban. Csak a szobáért 60.000 Ft-ot nem tudtunk volna kiperkálni. Ha nem kellett volna az anyagi oldalát nézni, akkor lehet, hogy azt választom.

Szóval így nekem nagyon megfelelt. Szeretem a társaságot. Sőt, ez most kifejezetten jól jött, mert mikor kiderült, hogy még nem mehetünk haza a kislányommal, mert van egy kis gyulladás a szervezetében és antibiotikumot kell kapnia, nagyon kiborultam. A szobatársam tartotta bennem a lelket. Sokat segített ez nekem akkor, amikor amúgyis tombolnak a hormonok.

2011. júl. 6. 16:13
 35/58 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Én magamtól nem választottam volna az egy ágyast első szülés után, viszont szerencsére 2 ágyasba kerültem, aminek a mai napig nagyon örülök, mert nyugi volt, tudtunk pihenni éjszaka, mert az én és a szobatársam kisfia is nyugodt baba volt, és azért valljuk be, nem mindegy, hogy hányan nézik a szoptatás elsajátításából fakadó szenvedéseidet. Ez szerintem nem kényelem kérdése, én a következő szülésnél biztosan max. 4-5 ágyas szobába kéretem magam, de a legjobb a 2 ágyas.
2011. júl. 6. 16:18
 36/58 anonim ***** válasza:
76%
Én idén januárban szültem az elsőt, és megfogadtam, hogy ha jön a kistesó, ővele már egyágyasban leszek. A pihenés nulla volt, két napig hallgattuk, ahogy a harmadik szobatárs dumál egyfolytában, valamelyik baba mindig üvöltött...Nincs nekem erre szükségem.
2011. júl. 6. 17:40
 37/58 anonim ***** válasza:
100%
Hol is kezdjem. A szülés után 5 ágyas szobába kerültem, mert nem volt hely az egyágyasban. Volt ott szobában kávét főzős, cigizős, 20 rokonnal dorbézolós, horkolós, stb. Sem pihenni nem lehetett, sem semmi mást. Sajnos a romáknak mindent megengedtek, nem mert rájuk szólni senki. Simán rágyújtottak a kórteremben, olyankor mindig ki kellett menjek a gyerekkel. Sem a gyereknek nem volt jó, sem nekem. 1 napot voltam csak ott, sikerült átmenni utána egyágyasba. Hát zongorázni lehetett a különbséget.
2011. júl. 6. 17:57
 38/58 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Aztaaaa jóóóóóóóó Atya Ég! Komolyan mondom, h az agyamat eldobom!

Melyik kórházban volt ez?

Amikor én vajúdtam, akkor a folyosón voltak vagy 20-an romák. Ment a pezsgőzés, a dorbézolás. (Anyum, Férjem egymást váltották nálam)

Ahol szültem, ott fotocellás ajtó van, tehát se ki, se be kártya nélkül. De 4-en beszöktek. A biztonsági őr kb. 65-70 éves 160 cm-es 45 kilós bácsika egyedül. Ott viszont a szülésznők, és a dokik azonnal kipaterolták közös erővel a kisebbséget. :D

2011. júl. 6. 18:23
 39/58 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten, a Jahn Ferenc kórházban volt. A második gyereket tuti nem ott szülöm.
2011. júl. 6. 18:34
 40/58 anonim ***** válasza:
33%

Dél-Tepsi.... Ismerős!

Férjem ott kapott fertőzést mandulaműtét után! Én haza is hoztam másnap, ugyanis a kórterembe bagózott egy vén trotty.

A branül/kanül elfertőződött, csomós lett a karja, ez 4 éve volt. Mai napig szedi a vérhigítót.

2011. júl. 6. 18:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!