Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után a kórházban miért...

Szülés után a kórházban miért akar mindenki egyágyas szobába kerülni?

Figyelt kérdés

Nem rólam van szó,hanem a kérdés a barátnőm kapcsán vetődött fel:ő márpedig a szülés után egyágyas szobába akar kerülni.Első szülése lesz,ezért nem értem.Én pl.amikor szültem,örültem,hogy többen voltunk,mert a tapasztaltabb kismamák tudtak segíteni és nagyon kedvesek voltak.Megértem természetesen,hogy izlésel és pofonok,de nektek mi erről a véleményetek?

Azt meg nem hiszem el,hogy pár napot másokkal nem lehet egy szobában kibírni.

Ahogy egyszer hallottam:"Szülni mész,nem nyaralni!"

Elsősorban véleményekre ill. történetekre lennék kíváncsi!

Negatív,leoltó válaszolók kíméljenek!

A válaszokat előre is köszönöm.

2011. júl. 3. 21:22
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
77%

Én fizetős egyágyas mindennel felszerelt szobába voltam.És nem bántam meg egyáltalán.Nekem baromi nagy szerencse volt ez és még az,hogy végig velem lehetett férjem.24 órát vajúdtam.Nagyon rosszul voltam, az első 3 napba mindent a férjem csinált a kicsi körül,kivéve a szoptatást:)és kértük,hogy éjszakára is vigyék el a kicsit.Olyan kórházba szültem,ahol a pici egész nap az anyával van éjszaka is...és szülés előtt ennek nagyon is örültem, de már így utólag mégegyszer nem fogok ilyen kórházba szülni.A másik kórházba csak szoptatási időbe hozzák a kicsit, van az anyukának ideje regenerálódni a szülés után,és normálisan megtanulni mindent, nem az van hogy kipottyantod a gyereket és csinálj vele amit tudsz.

Ha lesz tesó akkor biztos,hogy olyan kórházba szülők ahol csak szoptatási időben hozzák a kicsit.

Nekem a egyik barátnőm minden a két gyerekét ilyen kórházba szülte,az igaz,hogy más városba.

2011. júl. 6. 19:14
 42/58 anonim ***** válasza:
Én gondolkozom rajta nagyon erősen, hogy milyen szobába menjek a kicsivel(első baba). Amúgy nem is értem, hogy miért kell 4-5 van több ágyas szobákat építeni, max 3 ágyas szobákat engednék, akkor is, hogyha 3 szobára jut egy fürdő.. Inkább órákat várnék a fürdésre, de legalább pihenni tudjak...
2011. júl. 6. 19:47
 43/58 anonim ***** válasza:
Ha megtehettem volna én is vip szobába megyek.Hogy miért?Mert én a "csak otthon tudok nagy wc-ni" kategóriába tartozom,mert egy korábbi műtétemnél elképedtem,hogy kopogás nélkül rádtörik az ajtót pl a fürdőben,mosdóban(holott sorstárs,ugyan azokkal a fájdalmakkal,problémákkal)mert bár méterenként van kitéve a badella,mégis kerülgeted a véres betétet a földön,külön zuhanyzós papucsot viszel,majd bokáig állsz a vízben mert nem folyik le(a beledobált csikkektől)tehát én személy szerint leginkább a higéniás problémák miatt.Kétszer szültem,egyik alkalommal semleges és bosszantó szobatársaim voltak,de én babáztam boldogan,másodszor pedig kifejezetten jó fejek jókat beszélgettünk,és valahogy egy hullámhosszon voltak a babáink,egyszerre aludtak,egyszerre éheztek úgyhogy sokat pihentünk,aludtunk.(ja egyik alkalommal sem fingtak,büfögtek,csamcsogtak,mint ahogy én sem):)
2011. júl. 6. 20:24
 44/58 anonim ***** válasza:
47%
Szia! Első sorban azért szerettem volna egy ágyas szobát, mert féltem, hogy kivel kerülök egy szobába, másod sorban, hogy bejöhessen apuka is. Nem jött össze, foglalt volt mind, első két napban tele voltunk az 5 ágyasban, volt, aki horkolt, megszoktam, a babámmal törődtem, utána mindenki hazament 2en jöttek és ez a társaság is maradt, egyikőjükkel még tartom a kapcsolatot. Mindent összevetve, nem bántam meg, de ha lesz következő akkor már biztosan egy ágyasba megyek. Én azt mondom első gyerekkel nem érdemes!
2011. júl. 6. 20:34
 45/58 anonim ***** válasza:

Én kétágyasba kerültem. 2napig volt szobatársam, aki nagyon aranyos volt. Aztán haza ment, és mi egyedül maradtunk még 2 napra. Végig reménykedtem, h jön mellém valaki, de nem jött. Utáltam, h nem volt kihez szólnom, nem lógtak a nyakamon a látogatók. Olyan gyorsan wc-ztem és fürödtem, mint még soha, hisz a kicsim tök egyedül volt, és bárki bejöhetett volna addig, akár lopni is.

Persze én is örültem, h nem a szomszéd szobában lévő kétes kinézetű nővel tettek össze, de szerintem ezt az orvossal simán meglehet dumálni.

Legközelebb is ilyen szobába szeretnék kerülni, csak jobb lenne ha végig lenne velem vki.

Ja, egy jó azért volt benne. Iszonyatosan bántott a szél. Míg ketten voltunk, addig visszafogtam magam, de aztán bármikor kellett megoldhattam. :)

2011. júl. 6. 22:15
 46/58 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Akik a privát szobáról írtak,sokszor említették,hogy nem kerültek be.De azt amúgy nem előre le kell foglalni? Mert nálunk így van,bár gondolom kórháza válogatja.A doki nekem is lefoglaltatta volna...

2011. júl. 6. 22:15
 47/58 anonim ***** válasza:
100%

Szülés előtt két héttel fektettek be, és utána még a kötelező 4 napot voltam 2 ágyasban. 6 szobatársam szült meg mellettem. Nagyon sokfélék voltak. Volt sima/császáros, kedves/drámázós, tapasztalt/bénázós, halk/beszédes...

Mire az én babám jött, már teljesen felkészült voltam pelenkázásból, köldökápolásból, kórházi napirendből, sőt szoptatásból :) is.

Viszont nagyon keveset aludtam és tiszta ideg volt a két hét állandóan változó vadidegen vajúdók, újszülöttek között veszélyeztetett terhesként. Próbáltam jó képet vágni a dologhoz... de nagyon jó lett volna a saját tér. Főleg amikor 4-5 harsányan vidám látogató tömörült be egyszerre órákra egy olyan szobába, ahová az ágyak jó, ha elfértek. Én ott ülök nagy hassal, kérdezik, "és ott mikor jön a baba?", én meg elsírom magam, mert a doki előzőleg hosszan ecsetelte, milyen életveszélyben vagyunk.

Szerencsére, amikor végre megszültem, épp egy nagyon rendes szobatársam volt.

Összességében jól jött - főleg bababarát kórházban császárosként - a szobatárs jelenléte (volt olyan, hogy nem bírtam felülni gyerekkel a kezemben és nem értem el a csengőt). De nagyon hiányzott nekem az intimitás. Persze túl lehet élni, de mégiscsak fontos napok ezek és az ember lelkileg-testileg igen kiszolgáltatott. Ha lenne sok pénzem, legközelebb olyat szeretnék, ahol apukával lehetnénk hármasban :)

A mi kórházunkban nem lehetett szobát foglalni - logikus is, hisz nem tudhatod (és ők se), pontosan mikor szülsz.

2011. júl. 7. 04:52
 48/58 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat, hogy más mit írt, de nekem eszembe sem jutott, hogy egyágyas szobába legyek. Sokkal jobban éreztem magam, hogy nem egyedül voltam. Viszont szülés előtt már másfél héttel be kellett feküdnöm, na akkor nagyon örültem volna az egyágyas szobának, mert hatágyasban voltunk, és velem szemben volt egy "kisebbségi nő", akinek a fél klánja bejárt, még tv-t(!) is hoztak be neki. Se aludni, se pihenni, semmit nem lehetett, mert mindig szólt a tv, és egyetlen doki nem szólt rájuk, hogy nem kéne. Először az én ágyam mellé akarták tenni, mondván így szemben van a tv, jól fogja látni a nő, de jól összebalhéztam a klánnal, hogy na azt már nem! Így amikor megindult a szülésem olyan boldog voltam, hogy átcuccoltak közben a gyermekágyas nyugis részlegre, hogy felőlem húszan is lehettek volna, de nem volt végre tévé! :D
2011. júl. 7. 07:53
 49/58 anonim ***** válasza:
100%

Végigolvasva a válaszokat, megdöbbenve tapasztalom, hogy a legtöbb kórházban beengedik a látogatóakat a szobába!! Hát ez nálunk kizárt volt. Bár volt mindig egy "elkülönített szoba" ahol voltak hasonló szerzetek amiket feljebb olvastam és hát szegény nővérke nem sokat tehetett 5-8 rokonnal....

Alapvetően nálunk be volt/van tartva a házirend, azaz 10-11-ig ( vagy 11-12-ig már nem emléxem) és délután 3-6-ig van látogatási idő, szigorúan csak a folyosón lehetnek a látogatók kék zacsival a lábukon,babát kihozni nem lehet, szobába tilos a bemenetel! 1 ágyas van itt is, de 1 db és csak külön kérésre raknak oda be bárkit is, nem kell fizetni érte én úgy tudom. Visszagondolva, azért csak jobb lett volna az egy ágyasba lenni, bár császáros voltam , egy kicsit nehezebben mozogtam mint sima szülésnél, de a másik anyuka max. akkor tudott volna segíteni, ha baj van és a csengőt nyomja helyettem.

2011. júl. 7. 10:00
 50/58 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez teljesen egyénfüggő. Van aki szeret beszélgetni, ismerkedni másokkal, van aki nem. Én októberre vagyok kiírva, és ha lesz lehetőségem, egyágyas szobát fogok kérni. Párom ott lesz velem, de egyébként is szívesebben vagyok egyedül, mint idegenekkel.
2011. júl. 7. 12:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!