Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a kórházban az éjszakás nővérek alszanak? Erről tudnak hivatalosan?

Figyelt kérdés
Azután ha pont akkor jut eszedbe segítséget kérni - tisztelet a kivételnek - , hát jól nézel ki, hogy az álmos nővért ébresztetted. Lehet ez ellen valamit tenni? Amúgy ez minden osztályra jellemző.
2011. márc. 26. 18:45
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
15:36os vagyok, valóban nem jutott eszembe,h másnál is kint lehet, de ez az uzsoki kórházba volt, még az idéglenes részen, a felujitások miatt, igy a kb. az összes szobába beleshettem mig elmentem a csecsemős nővérekhez...lehet h ezért nem jutott eszembe,h kint van...Másnap éjszaka is eljátszotta ezt a fiam...akkor már ajtót nyitott, de meg sem várta,h elmondjam,h mi a baj...miért kérek segítséget, begyógyult szemekkel kikapta a fiamat a kezemből és rám vágta az ajtót....és persze megint zokogva mentem vissza ismét a kórterembe...emberséges ugye?
2011. márc. 30. 18:08
 52/66 anonim ***** válasza:
75%

Akkor most elmondom az eü szemszögből. A családomban több is van.

- Amíg az ügyelet úgy van kialakítva, hogy 12 óra!

- Amíg a 40-50 ágyas kórtermekre 1 nővér van!

- Amíg két másodpercenként csörög a csengő az osztályon legalább fél éjjel teljesen feleslegesen! (feljebb az ágyat fél fokkal, majd 5 perc múlva lejjebb, jaj igazítsa meg a párnát és ez nem fekvő beteg, ágyba vizel holott a karja van olyan állapotban simán ki tudna menni a wc-re)

- Amíg az emberek ahelyett, hogy időben a háziorvoshoz mennének fogják magukat és este-hétvége éjjel bemennek az ügyeletre semmiségekkel! (jaj két napja fáj a hasam, jaj 4 napja elvágtam az ujjam, de nem akartam a háziorvoshoz menni, jaj elfelejtettem bevenni a gyógyszerem stb stb stb)

Addig mindig fáradt lesz az aktuális ügyeletes nővér.

A testvérem pl azon van kiakadva, hogy részegeknek kérnek mindenféle "sürgős" vizsgálatokat, holott csak be kéne vágni a detoxikálóba azt józanodjon. Egy csomó teljesen felesleges, időigényes és baromi drága TB! (amit te is fizetsz a te pénzedből megy) vizsgálatot és jééééééé megállapítják, hogy részeg.

Aztán a mamikák, akiknek délután volt háziorvos, de elfelejtett egy receptet és beballagott a sürgősségire! holott simán kihagyhatta volna mert nem olyan jellegű volt.

Arról nem beszélve, hogy bizony a szomszéd magasról lesz@rja, hogy éjszaka akár 12 órát dolgoztál bizony nekiáll kalapálni, fűrészelni, fúrni és sorolhatnám. Ergo nem tud nappal sem aludni.

Szóval akkor bírják 24 órát ébren? Tudnék mesélni sztorikat, amiken nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek, mert az emberi butaság, rosszindulat (minek fekszik, ügyeletes) határtalan.

ÉN kértem bocsánatot, mikor hajnali három órakor felébresztettem a szülésznőt, hogy bizony szülök...és azt sajnos nem tudom reggelig elhalasztani. :) Pedig talán 1 órakor feküdt le pihenni, mert addigra már 20!!! szülésen túl volt.

Minden éremnek két oldala van...gondolkodj el egy kicsit...vajon te csinálnád ezt lóf@sz bérért és gyakorta zsörtölődő és felettébb bunkó emberekért?

2011. márc. 30. 18:13
 53/66 anonim ***** válasza:
17%
Kedves előző! 15:36os vagyok, annyit még, hogy szülés előtt 3 nappal befektettek, toxémia gyanúval, de 2 napig rám sem néztek, mindegyik orvos mondta,h majd a köv. eldönti,h kell e vért venni...csütörtökön mondták,h milyen tuti lett a vérképem, másnap reggel mehetek haza!Másnap reggel párom megkérdezte, hogy akkor a lelet jó lett akkor mehetünk e? Erre a nővér mondta,h még ki se nyomtatták a gépből, ki mondta nekünk ezt, még senki rá sem nézett! Mikor kinyomtatta, úgy megijedt,h szinte futnom kellett a szülőszobára...kezdett leállnia vesém, májam...mivel nem altattak, ébren voltam a műtétnél...hallottam,h az orvos azt mondja,h még időben elkaptuk! Ha akkor nem megy oda a párom, simán hazaküldenek és ki tudja mi történt volna!Na mindegy, szerencsére megusztuk! De gondolhatja mindenki, hogy ezek és az a két éjszaka után NEM kértem segítséget senkitől, a szobán belül, a tapasztaltabb anyukákkal próbáltunk mindent megoldani, vigyázni egymás babájára, mig a másik fürdik, wc-ik stb...pl. engem is egy 4 gyerekes anyuka látott el tanácsokkal, és a 4-ik éjszaka már tudtam kezelni a fiamat! Annyit még, hogy lehet hogy van sok problémás anyuka, de akkor a nővérek is miért általánosítanak és vislekednek mindenkivel bunkón? Tessék az érem két oldala....
2011. márc. 30. 18:30
 54/66 anonim ***** válasza:
28%

ne haragudj kedves utolsó, nem értek veled egyet! férjem is 3 műszakba jár dolgozni, igaz nem nővér és nem ápoló, de ha elcseszi a munkáját, százak életével játszik...s hogy éjszakai műszakban kit érdekel hogy napközben aludt e? senkit.

Bizony be kell tudni ha valaki 3/2 műszakot vállal, ott bizony dolgozni kell akkor is ha éppen álmos az ember.

de kifejtem, és írtam is, nekem nem volt gondom a császár után a nővérrel. volt hogy mentem valamiért a pulthoz, láttam a kocsin alszik a nővér (jaj igen, nem tudtam aludni, gondoltam odamegyek hozzájuk, már jó ideje bent voltam, ismertek). nos láttam hogy a nővér szunyókál, hát halkan sarkon fordultam és mosolyogva a helyemre mentem. és mint írtam, csaszi után ha jeleztem, zokszó nélkül jöttek.

egyébként az én kincsem koraszülött lett, és bizony ott is aludtak a nővérkék mikor mi hajnal 4,15-kor fejni mentünk. de amíg ellátják így is a munkájukat, hát engem nem zavar. jegyzem meg itt, a nőgyógy osztály egyik kedves nővérének is köszönhető a koraszülésem! szóval van bennem pro és kontra IS

2011. márc. 30. 18:36
 55/66 anonim ***** válasza:
bocs, a 18,13-asnak szólt az írásom, mert mikor nekikezdtem, még ő volt az utolsó :)
2011. márc. 30. 18:37
 56/66 anonim ***** válasza:
47%

Az eüs rokon vagyok.

Ne higgyétek, hogy mert nekem a családtagjaim ott dolgoznak nekem jobb volt. Benn feküdtem már egy hónapja!

Nem kaptam különszobát, hanem 5 ágyasban voltam. Nem kaptam különb bánást, sőt szinte utáltak a nővérek a csecsemősökkel az élen pont mert abban az intézményben dolgoztak rokonok. Semmi segítséget nem kaptam, saját lábamon gyalog kacsáztam át a szülőszobára, holott a gyerek feje teteje már kinn volt! (nem vernyákoltam ám mint jópáran már 10 perces fájásoknál)

Amíg benn voltam egyik doki ezt mondott, a másik azt, mindegyik próbált lepasszolni (itt nincs szabad orvosválasztás, ügyeletesnél szülsz és kész) mivel veszélyeztetett voltam, többféle betegséggel.

MÉGIS megértem és átlátom, hogy mi megy az ilyen helyeken. Na ezekre mit szólsz? NEM szálloda, nem magánintézmény...ha azt akarod, hogy 24 órában csak veled foglalkozzanak és csak téged ugráljanak körbe, akkor miért nem mentél magánintézménybe az állami helyett? Ja hogy azért kemény forintot kéne perkálni? Hát kérem, ha nem alkoholista meg hülye anyuka hülye nyavalygására menne el a TB pénze, akkor talán lehetnek jobb körülmények, addig nem.

DOLGOZZ TE 50 hepciás embernek éjjel egyedül úgy, hogy közben nappal sem hagynak aludni! MAJD AZUTÁN szóld le a másikat, majd azután kritizálj!

Istenem a rosszindulat tényleg határtalan...aki meg azt mondja, hogy akkor miért ott dolgoznak...hát majd ha mindegyik elmegy külföldre, ha nem lesz utánpótlás, (mert egyre kevesebb a fiatal aki bevállalja, a 75% aki eü iskolába jár külföldre megy eleve) akkor ki fogja az ilyeneket mint itt egyesek ellátni?

SZÜKSÉG van rájuk, úgyhogy elég legyen a szapulásból!

2011. márc. 30. 20:16
 57/66 anonim ***** válasza:
26%

Jó, oké megállapíthatjuk a nővérek lelkesek, vizsgálnak részegeket, beteg mamikat és akkor miért azokon verik el a port, akik nem részegek, nem gyógyszer receptért mennek, hanem komoly bajuk van? Mert ők nem rúgják őket seggbe, hanem szépen csendben meghalnak?

Tudod, ez ócska magyarázkodás.

Az meg, hogy a testvéred, mint nővér, vizsgálatok nélkül megállapítja egy emberről, hogy ez csak részeg és nincs semmi baja, csak a detoxba kéne bevágni, csak gratulálni tudok, ilyen diagnosztikai képeségekkel, miért nem ő a doktor House, miért csak a nővérségért vitte? Mondjuk ez a tipikus jellemzője a nővéreknek, közben pedig szerintem nem túlzás naponta halnak meg emberek, akikre egészségügyi dolgozók legyintenek, áh csak részeg, szórakozik, nincs baja. Barátnőm mesélte, szintén sürgősségis, hogy valaki testvéredhez hasonló képeségekkel kidobott valakit a sürgősségi elé és az meghalt, mert nem részeg volt.

És én a babámat is majdnem így vesztettem el, hiába szóltam a nővérnek, hogy fájásaim vannak és baj van, annyit mondott, anyuka ezért nem ébresztek orvost. Mire odajutottunk, hogy orvoshoz kerültem elhalt a méhlepény és súlyos oxigénhiányos lett a fiam és hipotón. Mert ő megállapított a az igen képzett agyával, hogy ez nem fájás, ami nekem van és nem kell még csak szívhangot sem nézni.

Egyébként pedig nem csinálnám, igazad van, de neked sem lenne muszáj, ha ennyire nem megy. Miért nem választasz valami mást, ja ott nem lehetne, embereket csesztetni, visszaélni a hatalommal, amit sajnos egy nővér is birtokol. Mikor nem hív orvost, bunkóskodik, váratja a beteget. Plusz ott még keményen dolgozni is kéne és felelősségre is vonnak érte.

2011. márc. 30. 20:32
 58/66 anonim ***** válasza:
89%

végigolvastam az összes választ.

a kérdésre az a válaszom, hogy veszélyes.

megértve és belátva az egészségügy és a nővérek kritikán aluli körülményeit, akkor is veszélyes, ha egy nővér alszik az ügyeleti ideje alatt.

tapasztalatim vegyesek.

gyakran felmerült bennem a kérdés, hogy vajon a kiskutyájával is úgy bánik mint velem?

vajon, ha gyereke, férje, anyja megtudná, hogy hogyan bánik velem, büszke lenne rá?

szerintem túlnyomó többségében "nem" a válasz.

és sajnos én is csak azt tudom mondani, amit a kérdező írt egy helyen. ha ellopják a táskádat, nem érdekel, hogy ő szociálisan rászorul volt a táskádra. a hasonlat nagyon is jó: téged érdekel, hogy a nővérke szomszédja mit csinált nappal, és miért nem aludt a nővérke, és milyen agyalágyult páciensek vannak, és miért ott kell aludni, ha sérült lesz a gyereked, mert nem lát el?

szerintem nem.

2011. márc. 30. 20:56
 59/66 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Én Orosházán szültem anno. A "MaDAme" volt szolgálatban az egyik éjjel. Aki szült ott, tudja kiről beszélek. Délután volt egy sikertelen indításom oxitocinnal. Este 6 kor műszakcsere. Megjött a MADAME. Közölte, hogy az éjszakai rend: este 9től nincs járkálás. Előtte mindenki pisiljen, zuhanyozzon. Utána kórtermekben alvás! A WC a folyosón, aki volt végidős terhes, tudja mennyit járunk éjszaka pisilni.

Este 10kor rosszul éreztem magam. Kimentem a mosdóba megmosni az arcom. Közölte: vissza aludni, nem szabad itt sétálgatni! Még beindul a szülés!!! (42. héten már ideje lenne-na mindegy)

Visszamentem, forgott velem a szoba és hányingerem volt.

Fél óra múlva újból kimentem. ekkor már aludt javában. Felköltöttem, zsémbesen rámförmedt:

Hisztis kimama, fél a szüléstől? Pánikol? Adok nyugtatót, attól majd alszik!

Mondom: Nem nyugtatót kérek, szóljon orvosnak rosszul vagyok. Délután oxitocinoztak!

Válasz: Az én műszakom előtt? Ki tette ezt brrrr. Na dok magának egy kis nyugtatót ne izguljon, menjen lefeküdni.Ilyen aprósággal nem költünk fel senkit! Pláne nem egy orvost!

Az éjszakás csecsemősök jöttek ki a vitánkra. Az egyik költötte az éjszakás orvost. 4 ujjnyira ki voltam tágulva. fél óra alatt megvolt a babám. A szülőszobán nagyon aranyos szülésznő volt. Hajnal fél 3kor, mentem vissza a kórterembe. Megint aludt! A másik szülésznő alig tudta felkölteni. Még fel volt háborodva, hogy még vissza is jövök az Ő műszakjába. Akkor mostmár nem alhat, mert figyelnie kell rám. Még én voltam a szemétláda.

Múlthéten találkoztam vele. Már 2,5 éves a lányom. Közölte nagyon szép emlékei vannak rólam (???) szerintem azt sem tudta ki vagyok :-D

Már nem dolgozik. Szívrohamot kapott, és leszázalékolják. Mostmár nem kinozza a kismamákat :-D

2011. márc. 31. 11:47
 60/66 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, én nem azt vártam, hogy körbe ugráljanak, sosem kértem,hogy kísérjenek el pisilni, császár után ahogy föl kellhettem egyedül zuhanyoztam....amúgy is utálom ha vki kiszolgáltatottan lát...én csak emberségre számítottam tőlük...vagy aki kismamákkal és kisbabákkal foglalkozik az gondolom elhivatott nem? Én sztem is aludjanak, ha utána tudnak maximálisan kitisztult fejjel azonnal reagálni....de sajnos a tapasztalatom az volt, hogy nagyon fásultak, bunkók, még olyan kiszolgáltatott nőkkel is, akik babát várnak, vagy már megszültek...nagyon elszomorító...És ahogy előttem írták, igen van aki azért hal meg, mert rá se néznek...én ha tehetném felemelném a fizujukat többszörösére, hogy elismert szakma legyen...mert tényleg nem semmi amit dolgoznak...sztem ebben lenne a megoldás, nem?
2011. márc. 31. 13:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!