Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a kórházban az éjszakás nővérek alszanak? Erről tudnak hivatalosan?

Figyelt kérdés
Azután ha pont akkor jut eszedbe segítséget kérni - tisztelet a kivételnek - , hát jól nézel ki, hogy az álmos nővért ébresztetted. Lehet ez ellen valamit tenni? Amúgy ez minden osztályra jellemző.
2011. márc. 26. 18:45
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
47%

Istenem és ilyenek mennek az egészségügybe, akik belesz@rnak az egészbe!

Áldom az eget, hogy velünk nem történt semmi ott!

2011. márc. 27. 19:45
 32/66 anonim ***** válasza:
65%

Nem az a baj, hogy ilyenek mennek az egészségügybe hanem, hogy van hely ahol őket alkalmazzák...

Az ilyen ember ne menjen gyerekápolónak beteg, kiszolgáltatott csecsemők közé.

Hálisten ez az egyetlen hely ahol ilyesmit tapasztaltam. Már több helyen is voltam gyakorlaton és mindenhol nagyon kedves, gondos ápolókkal találkoztam (persze nem jártam minden kórházban).

És nyugtasson mindenkit a tudat, hogy jön az utánpótlás. Az én generációmat már nem csak az ápolási feladatok elvégzésére oktatják, hanem a minél nagyobb gondoskodásra és odafigyelésre is.

Nem csak a testet, hanem a lelket is ápoljuk úgymond.

Pár év és teljesen leváltódik ez a nemtörődöm generáció.

2011. márc. 27. 20:07
 33/66 anonim ***** válasza:
67%
Sajnos nekem is rossz tapasztalatom van. Bent feküdtem már a kórházban, amikor is hajnali kettő órakor elfolyt a magzatvizem. rohantam ki. senkit nem találtam. Szaladgáltam mint egy idióta. Körbejártam az osztályt, a kórtermek ajtaja nyitva volt, de sehol nem volt. a nővérszobában korom sötétség. visszafeküdtem az ágyamba.vártam. figyltem magam. majd elnyomott az álom. 4 órakor újra keltem. akkor még egy adag magzatviz elfolyt. na, akkor újra kimentem és bementem a nővérszobába. felkapcosltam a villanyt. ott aludt a nővér. hát nem volt túl kedves velem. még meg is kérdőjelezte, h biztos h magzatviz? tesztcsikkal ellenőrizte. majd besz@rt, h ilyen régen elfolyt az első adag és rohant velem a szülőszobára.....
2011. márc. 27. 21:51
 34/66 anonim ***** válasza:
58%

"nem biztos, hogy ki tudsz menni, nem biztos, hogy nyomod a gombot, nem biztos hogy más tud szólni helyetted."

Ezek szerint ki kellene találni a nővérkének a gondolatodat, vagy meg kellene éreznie a fájdalmadat? Mert a soraidból azt olvasom, hogy ezt várod el. Nem támadni akarlak, én igazából egy arany középutat támogatnék, hogy megoldható legyen a nővéreknek is az éjszakai pihenés, és maradéktalanul el is legyen látva a feladat, de az azért szerintem túlzás amit írtál. Ha nincs se nővérhívó, és te sem tudsz kimenni, és nincs aki szóljon, akkor az az egyetlen megoldás, ha a nővérke egész éjjel ott ül az ágyad mellett. És akkor mi lenne a többi beteggel?

Egyébként nekem szerencsére nincs semmi rossz tapasztalatom, pedig a már említett intézményben szültem 35. héten... Én meg voltam elégedve mind a nővérekkel, mind a csecsemősökkel.

2011. márc. 28. 10:13
 35/66 A kérdező kommentje:
Akinek jó tapasztalatai voltak, az szerencsés, örüljön neki, de elhiheted, attól még máshol másoknak rossz is lehetett a körülmény. Nem putriban szültem egyébként, hanem elég jónak mondott kórházban. Nem csupán a saját véleményemet kommentáltam itt, hanem elég sok ismerősöm és szobatársam így érzi.
2011. márc. 28. 10:22
 36/66 A kérdező kommentje:
Ja, és időnként rá is lehetne nézni a komplikáltabb esetekre, főleg ahol nincs nővérhívó. Nálam a magzatvíz folyt el, és az álmos nővérke szépen visszafektetett, hogy ez biztos nem az volt, szobatársammal ugyanez.
2011. márc. 28. 10:24
 37/66 A kérdező kommentje:
ÉJSZAKÁS NŐVÉR NAPPAL ALUDJON!
2011. márc. 30. 12:48
 38/66 anonim ***** válasza:
ahol én szültem (Pesten) ott is aludtak a csecsemős nővérek. hívó nem volt, de ha lett is volna, biztos leordították volna a fejünket, ha hívjuk őket. nekem borzasztó tapasztalatom van. 2 éjszakás nővér felváltva aludt, DE azért van 2 nővér mert annyi a feladatuk, 1 nem tudja ellátni 2 ember feladatát, ebből adódóan aki 1 ébren volt az állandóan ingerült, hisztis, ideges, stb volt mert azt sem tudta, hogy hol áll a feje. és még sorolhatnám,de túl hosszú lenne.
2011. márc. 30. 13:12
 39/66 anonim ***** válasza:
54%

Nem szaporitanam a szot, de egy az egyben az en velemenyem is: Ejszakas nover nappal aludjon.

A vasutnal sem alhat a diszpecser a mentoknel sem, es egyaltalan semmifele olyan helyen, ahol ot azert fizetik, hogy ott legyen es " ugyeljen"

Alvas kozben nem lehet ugyelni. Ejszakasnak azert van a nappal hogy akkor aludjon, fizetett munkaidoben nem alszunk, plane nem kozpenzen.

En a fehervari korhazban voltam, ha nem is aludtak, de jo tapasztalatom nincs a noverekrol. Minden este cca nyolctol ejfelig hangosan rohogcseltek, klubnapot tartottak, meg ok nem hagytak engem aludni. Nem szabadott felkelnem, fenyegeto veteles miatt, azt mondtak, csak es kizarolag WC re, mikor behivtam, hogy kerem a tavoli szekrenybol a gyogyszeremet, ugy nezett ram, mint a marslakora, hogy " maga ezert hivott engem ide? Mondom, pont ezert, maga mondta hogy ne keljek fel.

2011. márc. 30. 13:32
 40/66 anonim ***** válasza:
26%
Az utolsoval teljesen egyetértek. Vannak szakmak, ahol valtott műszakban kell dolgozni. Ezt vallalta, ezt a hivatast valasztotta. Aki éjszakas, annak megvan a szabadnapja bizonyos időközönként, ott az egész nappal stb. Nem 24 orat kell ledolgozni. Ezért kapja a fizetést, az éjszakai potlékot, a valtoműszak potlékot stb. Nem értek egyet azzal, hogy éjszaka megengedett az alvas. Nappal miért nem jut senkinek az eszébe? Még akkor is, ha az éjszaka nem annyira eseménydús, mint a nappal!
2011. márc. 30. 14:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!