Mi a véleményetek arról, hogy a kórházban az éjszakás nővérek alszanak? Erről tudnak hivatalosan?
Nálunk is aludtak, volt nővérhívó, a nővérszobában ment a tv, elvileg azt nézték, de mindahányszor elaludtak rajta. Egyszer hajnalban szerettem volna kérdezni valamit, láttam, hogy alszik a nővér, inkább hagytam a "francba"...
Hát ez van...
Én sem értek vele egyet, de annyi minden történt, aminek nem úgy kellett volna lennie, mint normál esetben...
Én 24 órában műszakban dolgozom, elvileg 4 óra a pihenőidőm. (nem eü, de itt is legalább annyira oda kell figyelni és emberekre kell felügyelni) Szerintem aki itt ítélkezik, az próbálja ki, hogy milyen az mikor már kb 20 órája talpon vagy éjszaka közepén a légy sem zümmög, néma csend, te meg tarts nyitva a szemed még vagy 5-6 órán keresztül. Nem sok mindenkinek menne, ezt garantálom.
Aki ilyen helyen dolgozik, megtanul éberen aludni és egy hangosabb sóhajra felemeli a fejét. És engem akár hányszor ébresztettek éjjel, mindig tökéletesen elláttam a feladatom, soha nem hibáztam a közel 10 év alatt! Pedig a munkámat minden műszak végén ellenőrizték!
Aki nem dolgozott éjszakában az soha nem érti ezt meg. Ha meg alszanak a nővérek és valami kérdésetek van, nyugodtan fel lehet kelteni őket, nem harapnak, ha morcos az az ő baja, ez a munkája. Én speciel soha nem zúgolódtam, még ha 4 óra pihiből keltettek is, sőt akkor sem, ha nem tudtam aludni egy percet sem a 24 óra alatt!
aki gyerekápolónak tanul, lenne egy kérdésem:
te ezt honnan veszed? s ha így van miért nem jelented? a lányom 3 hetet volt a korán, és el nem tudom ezt képzelni! soha még csak nem is hallottam arról hogy egy baba meghalt volna ilyen miatt.
ha tényleg igaz, légyszíves mást nem névtelenül telefonálj a kórházba! ha ez így van, a kisbabák élete múlik ezen!
egyébként császár utáni napon nem tudtam éjszaka felkelni az ágyból és pisilni menni. már sírtam annyira kellett. megnyomtam a hívót és a nővér pár mp alatt ott volt, pedig már jócskán éjszaka volt. nagyon kedves volt, nem volt mogorva. mondjuk velem volt gond előtte és szegény megijedt hogy rosszul vagyok. mondtam: á nem csak pisilnem kell. megvárta míg végzek, felhajtotta az ágyat mondván úgy könnyebb mozognom. de volt olyan nővér aki fényes nappal a sunyiba kívánt volna ha kérdeztem!
Onnan veszem, hogy voltam ilyen helyen gyakorlaton. És volt jelentve. Kismilliószor volt jelentve. Tudnám én még sorolni, hogy miket művelt az a nő. Rengetegszer volt már ellene fegyelmi eljárás és még mindig ott dolgozik.
Undorító az a hely...
Ez után az incidens után már gyakorlatot sem szerveztek abba a kórházba.
És igen, életek múlnak rajta ezért olyan borzasztó. Nem tudom, hogyan meri ezt valaki megengedni magának...
A Szent János kórház PIC osztálya, ami a 61-es vonalán van.
Igazából tavaly június óta nincs onnan infóm, de őszintén remélem, hogy a többi nővérnek valahogyan sikerült kitennie onnan azt a nőt. Vagy legalább éjszakára nincsen beosztva...
Amit leírtam esetet egyáltalán nem jellemző. Több pic-en is jártam a gyakorlatok miatt és mindenhol rend és fegyelem volt. Ezen a helyen is csak ez az egy szem nővér ekkora... roh.adék... Bocsánat, nincsen jobb szó rá.
Tényleg remélem, hogy nincsen már ott. De ha igen akkor remélem valaki tud ellene tenni, mert az ott dolgozó nővérek nem tudtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!