Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a kórházban az éjszakás nővérek alszanak? Erről tudnak hivatalosan?

Figyelt kérdés
Azután ha pont akkor jut eszedbe segítséget kérni - tisztelet a kivételnek - , hát jól nézel ki, hogy az álmos nővért ébresztetted. Lehet ez ellen valamit tenni? Amúgy ez minden osztályra jellemző.
2011. márc. 26. 18:45
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim válasza:
88%
Az a legnagyobb gond, hogy mindig csak azt látja a kedves beteg ami az Ő kórtermében történik. Eszébe se jut senkinek, hogy ha nem azonnal ugrik a nővér, hogy esetleg fontosabb dolga van. Pl. rosszul van egy másik beteg, újraéleszt stb. Általában kb. 30 betegre jut 1! nővér éjjel. Ha abból a 30-ból 10 még zavart is hááát nem tudom. Szerinted hova fusson először? Biztos aludni.:) Nem erről szól ám a nővéri munka, hogy bemegyünk aludni kedves kérdező! 12 órában néha meg se állunk, nemhogy aludjunk. Bár én nem a szülészeten dolgozom, de szeretném ha tudnád, hogy NEM vonulnak el a nővérek nyíltan aludni mert NINCS rá IDŐ. Monitor nincs kikapcsolva mint ahogy azt olvastam, de lassan pénz nem lesz rá, hogy legyen. Kicsit gondolj bele a másik oldal helyzetébe is és utána tedd fel a rosszindulatú kérdésedet!
2011. márc. 30. 15:04
 42/66 anonim ***** válasza:
49%
Az én sztorim: Császáros voltam toxémia miatt, és a második éjjel történt,h a picim orditott 4 órán keresztül!Első babásként nem tudtam,h mi lehet ha nem kér cicit,se cukros vizet, nincs a pelusban semmi, már tornáztattam, hátha a pocija fáj, semmi nem segitett. 4 óra ringatás után őrült fájdalmaim voltak, nem volt nővér hívó, végigbaktattam a babával egy hosszú folyosón és becsöngettem a csecsemősnek 1X2X3X....de senki nem nyitott ajtót...ott álltam és fogalmam nem volt h mi legyen, közben a fiam üvöltött, senki rám sem nézett...ja, tartottam a gyereket és a drén csövet (asszem igy irják), ami a hasamból volt kivezetve, végül meguntam és zokogva visszamentem a kórterembe és megvártam a reggelt...életem egyik leghosszabb éjszakája volt! Ennyit a nővérekről!
2011. márc. 30. 15:36
 43/66 anonim ***** válasza:
73%

Kedves utolsó,

és 100-ig biztos vagy benne, hogy a helyén volt a csecsemős? az eszedbe sem jutott, hogy talán valahol kórteremben van?

2011. márc. 30. 15:48
 44/66 anonim ***** válasza:
73%
15.36-os válaszolónak:sajnos sokszor csak 1 nővér van éjszaka,sok anyukára,és babára.Igaza van az előttem válaszolónak,attól,hogy Te nem láttad,bárhol segédkezhetett.Annyi,hogy peches voltál.2 gyerekes anyuka
2011. márc. 30. 15:58
 45/66 anonim ***** válasza:
92%
Én a nyíregyházi kórházban voltam. Császáros voltam, ami ott azt jelenti, hogy az első 48 órában, csak enni hozzák be a kicsit, biztonsági és egészségügyi okokból. Mikor első éjszaka velem volt, akkor tiszta pisi lett minden. Kimentem tiszta ruháért és pelusért. Az osztályos nővérpult előtt mentem el, ahol bár aludtak a nővérek, szülésznők és gyakorló szülésznők, mégis felnéztek és megkérdezték, hogy mi a baj, pedig olyan halkan mentem, mint egy kiscica. A csecsemősöknél a monitor előtt aludt a nővérke, de szegénykém azt sem tudta hová legyen zavarába, mikor felkeltettem, mindent adott és nagyon kedves volt. Szerintem azzal nincs baj, ha elalszik, azzal van baj, ha nem végzi el rendesen a munkáját.
2011. márc. 30. 16:48
 46/66 anonim ***** válasza:
30%

az én történetem:

első babámat szültem császárral.

a gyerek 4kg fölött volt

sajnos nem indult be a tejem ées volt szegénykém nagyon kapott egy kis vizet egész éjjel sírt, kinn a folyoson elaltattam, hogy ne zavarjuk a többi anyukát ekkor volt éjfél.

bevittem a csecsemőshöz hogy elaltattam hogy ne legyen már gond vele nemhogy felébressze a többi picit, erre mit vágott a fejemhez:

- vigyem be magammal mert ennek a gyereknek már nincs hely az őrzőbe...

persze fel ébredt szegény egész éjjel reggel 6ig a folyóson sétáltam vele 1 napos friss vágással még jó hogy nem nyílt szét..

reggel a csecsemős nővér panaszkodott a többieknek, hogy itt van ez a problémás gyerek...

sírva kértem egy kis cukros vizet mert azt sem akart adni tápszerről meg nem is álmodhattunk a kisfiammal, mert arra meg azt mondta ennek a gyereknek nem jár!

elmentem fürödni addig megkértem vigyázzanak rá, még le sem vettem a bugyimat és hallom jött a kórterembe hogy hol vagyok a többiek mondták fürdők, erre meg üzeni, hogy siessek mert ordít a gyerekem...

a második szülésem után is ott volt ez a nő de már ki nyitottam a számat mindjárt volt helye meg tápszer is, de nem vittem be egy picit sem

2011. márc. 30. 16:49
 47/66 anonim ***** válasza:
100%

Annyira furcsa azt olvasni, hogy néhány csecsemős nővér hogyan bánik a babákkal vagy az anyukákkal.

Nekem eszembe sem jutott volna azzal zaklatni az anyukát, hogy sír a gyereke. Én is föl tudtam venni megnyugtatni. Nem is adtam át úgy egyetlen babát sem, hogy sírt volna...

Még azért is az anyuka után mentem, mert nagyon görcsölt és nem tudott megfordulni az ágyban, hogy segítsek a gyereket áttenni a másik oldalára...

Agyam eldobom az ilyen miért megy erre a szakmára...

Rendben, vannak anyukák akik tényleg nagyon fel tudják húzni az embert, de attól még jó pofát vágok és megteszem amire megkért mert azért vagyok és nem azért, hogy bunkózzak mert attól semmi sem lesz jobb.

Egy gyerekápoló

2011. márc. 30. 17:07
 48/66 A kérdező kommentje:

A kérdés nem rosszindulatú, csupán ellene vagyok ennek a kialakult szokásnak, és szerintem ez így nem is maradhat! Kíváncsi voltam, mások hogyan vélekednek, persze akinek nem inge, ne vegye magára! Nem nővér oldalról szerettem volna megvilágítani egy kérdést, hanem a kiszolgáltatott szülőanyák részéről. Mi nem tehetünk az egészségügyi személyzet szomorú helyzetéről, ezzel én is tisztában vagyok, de az emberség akkor is hiányzik, a körülményekre ezt nem fognám, bár ez már nem is ennek a kérdésnek a része. Hogy egyes nővérek és orvosok hogy látják el a feladatukat, hogyan bánnak az amúgy is kiszolgáltatott nőkkel, akik tudják, hogy holnap ők adják majd be az injekciót, arra most ne térjünk ki. Pusztán veszélyesnek tartom ezt az alvás dolgot. Nem is értem nővérek,szülésznők ti miért nem.

Még egyszer mondom, a páciens a saját helyzetéről adhat tájékoztatást, és egyáltalán nem nyugtat meg, ha gondom támad, hogy miért is hanyagoltak el.

Téged érdekel, miért rabolnak ki mondjuk? Elvették a táskádat és kész. Megértheted, hogy miért tette, de akkor is megtörtént, és elítéled.

2011. márc. 30. 17:10
 49/66 anonim ***** válasza:
utolsó előtti anyuka vagyok akinek a babájának már nem jutott hely, azt elfelejtettem írni hogy miközben ezeket vágta a fejemhez Pasziánszt játszott a számítógépen, ő nem aludt azt igaz csak játszott
2011. márc. 30. 17:18
 50/66 anonim ***** válasza:

én Pécsen szültem,de meg voltam elégedve mind a nővérkékkel,mind a csecsemős nővérkékkel.

Bár nekem 1 éjszaka kellett beadnom(komplikáció miatt),

de reggel tisztán,rendesen hozták be hozzám,sőt 1x voltak bent csak még aludtam és eszük ágában nem volt felébreszteni,inkább visszajöttek később.

Volt hogy morcosak voltak és flegmák,de a dolgukat ellátták.

Én többször mentem be teáért a szobatársaim babáinak(a császárosoknak) éjjel is,de mindegyik ébren volt és szinte minden egyes alkalommal baba volt a kezükben..

szerintem általánosítani nem szabad.Van ahol előfordul,de akkor ott panaszt kell tenni,ennyi!

Abban viszont egyetértek ,hogy ők sem aludjanak éjjel,éjszakás műszakban.És is dolgoztam 12 órát éjszakásban és ott sem lehetett aludni(mondjuk érdekes is lett volna ott aludni)!

Őt azért fizetik,azért kapja az éjszakás pótlékot,hogy ébren legyen és ellássa a dolgát!

2011. márc. 30. 17:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!