Mi a véleményetek arról, hogy a kórházban az éjszakás nővérek alszanak? Erről tudnak hivatalosan?
Azt kell mondjam, én is csak az első éjjel hagytam ott a bébit, utána már akármilyen hulla voltam, jobbnak láttam, ha nálam van.
Egyébként félreértés ne essék, én látom a, nővér oldalát is, és tudom, hogy ők is emberek, és nem csak ők tehetnek erről az egészről, de ez attól még nekünk nem jó. Nem szállodai ellátás kell, értem én, de ha baj van, nem biztos, hogy ki tudsz menni, nem biztos, hogy nyomod a gombot, nem biztos hogy más tud szólni helyetted.
Gyermekápolónak tanulok
Most elmeséljem azt is, hogy egy bizonyos kórház bizonyos nővére a koraszülött intenzíven a gépeket is kikapcsolja éjszaka, hogy ne sípoljon neki mikor aludna?
Undorító...
De egyáltalán nem jellemző minden osztályra.
Nézd mit kéne csinálnia, most ha nincs semmi dolga, nyugis az osztály, olvashat, tévézhet is persze, de akár aludhat is. Az a lényeg, amikor szükség van rá, ott legyen.
És elég nagy kórház, ha órákig tudtál bolyongani mire találtál valakit. Persze ha valaki órákig bolyong gondolom olyan nagy baja nem lehetett, amire sűrgös segítség kell.
Elég lepra helyen szülhettél, ha még nővérhívó sincs. Nálunk még a vécében is van, ha ott lennél rosszul és minden ágynál természetesen.
Akiknek ennyi rossz tapasztalatuk van, nagyon sajnálom őket, borzasztó lehetett...
Ezek szerint nagyon nagy mázlim van a kórházzal ahol én voltam. Nálunk nem aludtak sem a nővérek, sem a csecsemőápolók. A nap bármely órájában mentem, valakit azonnal találtam, a babáknál pedig mindig volt valaki benn, soha nem voltak egyedül, felügyelet nélkül.
Reggelente toltam be a babát, amíg gyorsan zuhanyoztam, rendbe szedtem magam, vagy ameddig az orvosommal voltam, de ha kellett megitatták, átpelusozták, pedig 1 óránál soha nem adtam be többre.
Aki az első éjszakára be is adta, annak se hajnalban hozták ki, megvárták, amíg érte megy. (Hacsak nem volt valami extra hosszú idő.)
Nem, miért lennék? Egyébként tudnék mit mondani a nővérekről (csak hosszú lenne és nem kérdezte senki), de ez az egy, amit nem hányhatok a szemükre, hogy aludtak éjjel.
Egyébként én annyit nem mondtam nekik, hogy viszlát. Már ami a fehérvári kórház szülészet-, nőgyógyászati osztályát illeti. Ott kritikán aluliak, de nem ezért, mert alszanak éjjel. Felőlem aludhatna, akármit is csinálhatna üres idejében.
Viszont a gyerekosztályon rosszat nem tudnék mondani sem az orvosokra sem a nővérekre. Nagyon segítőkészek.
Szerintem sok probléma lehet éjszaka, amire nem lehet felkészülni egy "eseménytelen éjszakának néz ki" jelszóval. Vegyük például azt az esetet, biztosan emlékeztek, amikor nem olyan régen annak a kis pici lánynak kicsúszott a lélegeztető csöve, és tragédia lett. Nem tudták megmagyarázni, hogyan történhetett, nyilvánosan nem, bár ott úgy emlékszem elismerték hogy hibáztak. Ott vajon aludtak? Biztos!
Ezért mondom - és az külön misét megérne egyébként hogyan látják el egyesek a teendőiket - hogy nem kellene -e tenni ez ellen a kialakult rossz szokás ellen, hogy éjjel alszanak. Ha az orvos alszik, akkor is a nővérnek kell ébreszteni, ezért ügyel.
Minden váltott műszakban - sok ismerősöm így dolgozik - nappal pihen, mert éjszaka fent kell lennie. Csak a nővérek tehetik meg nyíltan, hogy bemennek aludni?
Én ezt nem tudom elfogadni.
Nálunk ez egy teljesen külön osztály, a sima szülészeten nincsenek gyerekek lélegeztetőcsővel a szájukban.
Ne hasonlítsd össze az intenzívet egy sima osztállyal.
Az intenzíven 2 nővér és egy orvos ott ül a pultnál folyamatosan és nem alszanak, sem a doki sem a nővérek. És egyébként telefonon folyamatos kapcsolatban vannak a szakorvossal, ha pont nem ő van ügyeletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!