Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Felmérés: otthon szülnél,...

Felmérés: otthon szülnél, vagy kórházban?

Figyelt kérdés
Vegyünk átlagos, problémamentes terhességet. De jelzem, szülésnél ez semmit se jelent, hiszen tudjuk, bármi lehet...
2010. dec. 23. 11:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
92%

Kórház.

(de egyik ismerősöméknek most született otthon)

2010. dec. 23. 13:36
 32/80 anonim ***** válasza:
100%

Igen javul a helyzet. Ahol a fiamat szültem ott a szülészettel semmi baj nem volt, sőt. Kényelmes, hangulatos, alternatív szülés-vajúdás lehetőség, "normális" szülésznők(szakmailag top, de pechemre aznap empátiából hiányuk volt), meghagyták a méltóságom, ha pisilnem kellett, akkor azt a mosdóban tehettem, és nem közönség előtt ágytálba (egyedül a szülés utáni első pisit nem engedték csak ágytálba, nehogy összeessek), sétálhattam, vajúdóban volt tv, ihattam, ehettem, gátvédelemmel szülhettem, jó fekve az ágyon, de jó volt a karfába kapaszkodni. És ha baj lett volna 5lépés és egy műtőajtó választott el a csaszis műtőktől.

Ami nekem nagyon kényelmetlen volt az az osztályos pár nap. Amikor is azt éreztem, hogy tényleg kiszolgáltatott vagyok a dolgozók kénye kedvének. Room-in rendszer, ha zuhany egyéb teendőd van, akkor leadod a kicsit, és pl arra nem vették a fáradságot, hogy hagyjanak zuhanyozni, mert evés-büfi után nem aludt el a kicsi azonnal, hanem nyekergett egy kicsit, közölték vigyem vissza, csak ha alszik hozzam, vagy amikor a fürdetés után megkértem ne hozzák ki, megyek érte, én is tusolnék... A gyerekem az üres kórteremben üvöltött, ha egy gyerekorvos vagy szülész arra jár akkor leszedik a fejem, holott én leadtam "megőrzésre". Vagy amikor azt sem tudja az ember lány miként működik a pelenka, és meg sem mutatják mit csinálj(mázli fiúval kezdtem, őket nyakig maszatolhatod, ha a végére tiszta a popi, meg oda is kenheted a popsikrémet ahová engedi a kicsi, na de egy lány, hová mennyit, merről merre...) nem volt csak a csecsemős szobában(huzatos, rendetlen, luk) pelenkázó, mindenki a saját ágyán szenvedhetett a pelenkázással, de ha véletlen az ágy is fosis lett, akkor jól leb... de be nem vihetted... Nem tudtam rendesen mellre tenni a kicsit, flegmán közölték oldjam meg, van teje akkor mi a baj, hogy letapadt a kicsi nyelve, egy nappal a hazaengedés előtt vették észre, csoda, hogy nem bírt enni, mellesleg be is gyulladt neki a metszés helye másnapra...

Én kórházban szülnék, de szeretnék nem bent maradni, csak ha indokolt.

2010. dec. 23. 13:41
 33/80 anonim ***** válasza:
88%
kórházban
2010. dec. 23. 13:51
 34/80 anonim ***** válasza:
88%
Még egy szavazat a kórháznak.
2010. dec. 23. 13:57
 35/80 anonim ***** válasza:
88%
Csakis kórházban!!!!
2010. dec. 23. 14:02
 36/80 anonim ***** válasza:
83%
kórház
2010. dec. 23. 14:08
 37/80 anonim ***** válasza:
91%

Kórházban.

Problémamanetes terhssségből is lehet problémás szülés.

Én ha otthon szültem volna, mind a kettőnél elvézertem volna:-(((

2010. dec. 23. 14:18
 38/80 anonim ***** válasza:
91%

előző

2x szültem Bp-en margit kórházban, ez egyik szülésem majdnem 11 éve volt,a másik majdnem 2 éve.

Teljesen háborítatlanul történ minden, 1 ágyas zuhanyzós fürdőszobában.

Kaptam/kértem eda-t, senki sem szívozott, hogy nincs, vagy fizessek...

Már egy évtizede és 2 éve is ugyanúgy mentek a dolgok..

2010. dec. 23. 14:22
 39/80 anonim ***** válasza:
59%
otthon
2010. dec. 23. 14:33
 40/80 A kérdező kommentje:

Köszönöm, lányok.

Nem gondolom, hogy vitát kéne nyitni, hisz nincs nálunk a megoldás.

Tudjuk, mik a gondok a kórházi és az otthoni szüléssel is.

Mindezek tudatában elsöprő a győzelem a kórház javára még így is, hogy jelenleg nem "tökéletes" a helyzet.

2010. dec. 23. 14:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!