Felmérés: otthon szülnél, vagy kórházban?
én már 2x szültem kórházban és ha még szülnék akkor ott szülnék.
én is belegondoltam, hogy aki otthon szül és gond adódik az hogy számol el a lelkiismeretével ha esetleg baj történne miatta. akkor biztos rohanna a kórházba.....
Kedves Kérdező
Én kórházban szültem mindkét lányomat.
DE:
Szerintem nagyon rosssz oldalról közelítjük meg a kérdést. Nem az a kérdés, hogy hol szülünk, hanem, hogy milyen körülmények között. Emberi körülményeket szeretnének és meg is értem őket.
Békés megyei városi kórház:
-Abortuszosok a szülő nők között
-Alternatív szülőszoba hiába van, ha nem szül ott senki, mert a szülésznők szerint ez a mai kor hisztije
-csak fekve lehete vajúdni, se enni, se inni, se felállni, ha pisilni kell, akkor ágytál vagy katéter (16 órát vajúdtam így)
-rutinszerű a gátmetszés, gátvédelemről, ha kérdezel, lehülyéznek
-szülőszobán nincs szoptatás
-3 óránként 20 percre hozzák ki a gyerekedet szoptatni
-átlagosan 5 nap sima szülés után, 8 nap császár után miután hazaengednek
stb.
Ha nem lennék parás, én is máshol szülnék.
Miért nem lehet háborítatlanul kórházban szülni?
Testvérem külföldön szült, teljesen kiakadt az itthoni körülményektől.
Bement a kórházba, kapott egy lakályos szobát. A választott szülésznőjével szült félhomályban, senki nem zavarta. Szülés után aludt egyet, 12 óra múlva otthon volt a lányával. A műtő a folyosó másik végén volt, ha probléma lenne. Orvossal nem is találkozott, mert minden rendben zajlott. Bizztonságban volt, mégis barátságos környezetben.
Ehhez képest én egy 3 ágyas rideg, zöldcsempés szülőszobán kapaszkodhattam a vasba, míg kipréselték bellőlem a gyereket.
12:59
Ilyen Magyarországon is van. És nem, nem magán klinikán. Sima kórházakban.
Lassan azért minden kórházba eljut ez a rendszer, csak idő és pénz kérdése. Csak győzze a kismama kivárni...
Mondj egy vidéki (nem Pest megyei) kórházat, ahhol ilyen van!
Nem hiszem, hogy tudnál nekem mondani. És igen, az orvosok féltik a pénzüket. Szerintem nem az otthonszülést kellene szabályozni, hanem törvényileg kötelezni a kórházakat arra, hogy az anyák háborítatlanul szülhessenek bent a kórházakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!