Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Felmérés: otthon szülnél,...

Felmérés: otthon szülnél, vagy kórházban?

Figyelt kérdés
Vegyünk átlagos, problémamentes terhességet. De jelzem, szülésnél ez semmit se jelent, hiszen tudjuk, bármi lehet...
2010. dec. 23. 11:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 A kérdező kommentje:
Egyezzünk meg, hogy nem pontozunk le senkit, nem szólunk be, nem oktatunk, mert attól tartok, nem mer írni, aki otthon szülne.
2010. dec. 23. 12:33
 22/80 anonim ***** válasza:
87%
kórház
2010. dec. 23. 12:33
 23/80 anonim ***** válasza:
80%
KORHAZ!!!!Otthon szules az az anya reszerol a legnagyobb onzoseg,mert csak magara gondol h hol lenne jobb vajjudnia,es kik kozott.Arra nem gondol h ha vmi komplikacio felmerulne akkor mit csinalna mutoterem,inkubator stb... nelkul otthon.Undorito az ilyen szerintem!!!
2010. dec. 23. 12:39
 24/80 anonim ***** válasza:
89%
kórház
2010. dec. 23. 12:42
 25/80 anonim ***** válasza:
82%

én már 2x szültem kórházban és ha még szülnék akkor ott szülnék.

én is belegondoltam, hogy aki otthon szül és gond adódik az hogy számol el a lelkiismeretével ha esetleg baj történne miatta. akkor biztos rohanna a kórházba.....

2010. dec. 23. 12:44
 26/80 anonim ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező

Én kórházban szültem mindkét lányomat.

DE:

Szerintem nagyon rosssz oldalról közelítjük meg a kérdést. Nem az a kérdés, hogy hol szülünk, hanem, hogy milyen körülmények között. Emberi körülményeket szeretnének és meg is értem őket.

Békés megyei városi kórház:

-Abortuszosok a szülő nők között

-Alternatív szülőszoba hiába van, ha nem szül ott senki, mert a szülésznők szerint ez a mai kor hisztije

-csak fekve lehete vajúdni, se enni, se inni, se felállni, ha pisilni kell, akkor ágytál vagy katéter (16 órát vajúdtam így)

-rutinszerű a gátmetszés, gátvédelemről, ha kérdezel, lehülyéznek

-szülőszobán nincs szoptatás

-3 óránként 20 percre hozzák ki a gyerekedet szoptatni

-átlagosan 5 nap sima szülés után, 8 nap császár után miután hazaengednek

stb.

Ha nem lennék parás, én is máshol szülnék.

Miért nem lehet háborítatlanul kórházban szülni?

Testvérem külföldön szült, teljesen kiakadt az itthoni körülményektől.

Bement a kórházba, kapott egy lakályos szobát. A választott szülésznőjével szült félhomályban, senki nem zavarta. Szülés után aludt egyet, 12 óra múlva otthon volt a lányával. A műtő a folyosó másik végén volt, ha probléma lenne. Orvossal nem is találkozott, mert minden rendben zajlott. Bizztonságban volt, mégis barátságos környezetben.

Ehhez képest én egy 3 ágyas rideg, zöldcsempés szülőszobán kapaszkodhattam a vasba, míg kipréselték bellőlem a gyereket.

2010. dec. 23. 12:59
 27/80 anonim ***** válasza:
72%

12:59

Ilyen Magyarországon is van. És nem, nem magán klinikán. Sima kórházakban.

Lassan azért minden kórházba eljut ez a rendszer, csak idő és pénz kérdése. Csak győzze a kismama kivárni...

2010. dec. 23. 13:06
 28/80 anonim ***** válasza:
90%
Mindenképpen kórházban!Van már egy kisfiam,és most 13hetes pocakos vagyok a tesóval,de még gondolni sem gondoltam rá,hogy itthon szüljek:-).Üdv
2010. dec. 23. 13:10
 29/80 anonim ***** válasza:
100%

Mondj egy vidéki (nem Pest megyei) kórházat, ahhol ilyen van!

Nem hiszem, hogy tudnál nekem mondani. És igen, az orvosok féltik a pénzüket. Szerintem nem az otthonszülést kellene szabályozni, hanem törvényileg kötelezni a kórházakat arra, hogy az anyák háborítatlanul szülhessenek bent a kórházakban.

2010. dec. 23. 13:11
 30/80 anonim ***** válasza:
85%
kórház
2010. dec. 23. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!