Anyukák! Igaz, hogy a gátvarrás rettentően fáj?
A lányom után meg sem éreztem....
A fiammal kaptam egy érzéstelenítöt,így szine nem is fájt.A szülési fájások után gyerekjáték a varrás.
Rémhirek mindig vannak és akik mesélik örülnek ha látják a jeges rémületet az arcokon.
Nem fáj mert kapsz lidokaint.
Kb. csak kellemetlen. 3 öltésem volt.
Nyilván mesélhetne az akit 1.5 órán át kivül belül varrtak de az az igazság hogy akkor már ott a baba és nem a varrásra figyelsz.
Szia!
Nekem is ez volt a legnagyobb gondom :)
Amikor megszületett a bébi, az érzéstelenítő jobban fájt, mint a varrás. Minden wc után lemostam sima vízzel, naponta kaptunk a kórházban fertőtlenítős lemosást, mire hazamentünk, már ültem. Hazafelé menet még vettem a patikában hipermangánt, halványlila oldattal naponta kétszer öblítettem le vele a gátamat.
3,5 hónapja szültem, nekem nem fájt. A gátmetszést sem éreztem, a szülés után pedig olyan felszabadult voltam, hogy úgy éreztem, körbe tudnám szaladni a kórházat. :) Tökjó érzés volt, hogy megszültem, sikerült, megcsináltam! Ilyen állapotban feküdtem ott a szülőágyon, miközben a doki varrt, de még akkor is csak azt tudtam mondogatni, hogy "nahát, megszültem, atyaég"! Így a varrás sem fájt, csak kényelmetlen volt már tartani a lábamat, mert folyton begörcsölt. A szülést követő napokon csak féloldalasan tudtam ülni, nehezen tudtam menni, kb a szülés után 8 héttel éreztem úgy, hogy minden a régi odalent.
Anyum úgy mesélte, hogy amikor bátyámat szülte, rettentően fájt utána a varrat (nekik ráadásul még varratszedésre is kellett menniük), velem viszont már a szülés másnapján törökülésben ült, és úgy szoptatott. Orvostól is függ szerintem, hogy milyen ügyesen varr össze. (Én ügyeletesnél szültem, és nagyon elégedett vagyok, szerintem szépen hozta helyre a dolgokat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!