Hát sok mindentől függ, ha pl. nem akar befordulni rendesen akkor egy 2.8 kilósat is nehezebb megszülni. (barátnőm pl így járt teljesen csúcsfeje lett a kisfiának mire megszületett :)) Meg attól is függ h hányadik. Nekem a fiam 3 kiló volt, nehezebben szültem meg, a lányom a második, ő 4300 és sokkal könnyebb volt.
2010. dec. 8. 15:11
2/14 anonim válasza:
A fejméret a lényeg. Ha az kint van, akkor nem számít, hogy a kis teste mennyire husis.
2010. dec. 8. 15:21
3/14 anonim válasza:
Én 170 cm magas vagyok, most éppen 67 kg.
Majdnem 11 éve szültem simán a 4400 grammos fiamat, rá 9 évre a 3950 grammos lányomat.
Nem tudom mi a nehéz szülés, szerintem mind a kettő átlagos volt, rövid kitolással.
2010. dec. 8. 15:22
4/14 anonim válasza:
előző
Mind a kettőnek 36-os fejkörfogat volt, az nem számít nagynak. Bár a fiamnak kicsit csúcsfeje volt születése után:-))))
2010. dec. 8. 15:23
5/14 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló! Nagyon megnyugtattál, mert az első gyermekem 3100g volt, ez a második, 40 hetes vagyonk, a mai mérés szerint 4200g és szombaton fekszem be.
Nagyon félek, hogy nem tudom megszülni a mérete miatt!
2010. dec. 8. 15:52
6/14 anonim válasza:
Nekem az 1. 3530-al született nehezen úgy nyomták ki, másik 3 kg-oval kicsusszant majdhogynem egy nyomásra. Mikor megtudtam hogy a 3. bébi is kicsi lesz, kicsit megnyugodtam hogy na biztos könnyen kijön majd mert kicsi, erre föl ő is nagyon nehezen jött elő szintén úgy nyomták ki pedig csAK 2,93 volt. Úgy hogy nem tudom mi számithat. Volt barátnőm akinek mindkét gyereke nagynak született és mégis nagyon könnyen meglett neki.
Minden jót!
2010. dec. 8. 16:09
7/14 móni68 válasza:
Én egy 3600 és 4500gr-os fiút szültem 8 év különbséggel. Szerintem mindkét szülésem más volt. Semmi értelme nincs rajta görcsölni, hogy mi lesz, mert a baba is érzi. Szerintem sima szülésem volt és mikor túl lettem rajta akkor minden fájdalmam elmúlt. Na agyalj sokat rajta várd boldogan az időt. Minden jót és könnyű szülést kívánok!
2010. dec. 8. 17:05
8/14 anonim válasza:
Barátnőm 6 gyereket szült és azt mondta a legnagyobb volt a legkönnyebb(4750gramm).
2010. dec. 8. 19:27
9/14 anonim válasza:
Nekem a szülésznöm azt mondta, minél nagyobb a baba, annál aktivabban vesz részt a szülésben, mert kicsit ö is préseli ki magát, mivel elkezdtem neki panaszkodni, hogy nem értem miért vagyok ilyen gyenge, hogy 2435gr-os gyereket ilyen fájdalommal hoztam a világra. Azt mondta hogy alltalában e-miatt egyáltalán nem könnyebb kisseb babát szülni, söt töbször nagyobbat könnyebb. Remélem igaza van. Kellemes szülést!
2010. dec. 8. 20:09
10/14 anonim válasza:
szia!
nekem 4150g-mal és 53 cm-rel született a lányom természetes úton.nem mondom hogy könnyű volt de teljesen kibírható.nálunk végig poénkodtunk a vajúdást a szülésznővel a dokival meg a férjemmel :D az utolsó fél óra volt keményebb mikor megindult a baba úgy isten igazából kifelé.de akkor is elböktünk néhány poént :D szerintem nem volt nehéz.elsö baba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!