Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyobb súlyú babát miért...

Nagyobb súlyú babát miért nehezebb megszülni? Tapasztalat?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy nagy súlyú babára számíthatok, mert 25. hetesen a méretei alapján 28. hetesnek számított
2009. ápr. 13. 12:06
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

Ez még nem jelent semmit :)

Engem őőőőrült nagy babával riogattak, 4-5 héttel voltak nagyobbak a méretei mindig, aztán 3100 gramm, vagyis teljesen átlagos lett.

Egyébként nem a súlyon múlik a szülés (bár 2500 gramm alatt elég nehezen születnek meg ) , ez inkább fejkörfogat kérdése :S

2009. ápr. 13. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert nagy súlyú. De ez mindentől függ. Nekem az első fiam 2,90 kg született és beszorult a szülőcsatornába.A második 3,25 lett és 20 perc alatt meg volt.Még nem is vágtak másodszor csak kézzel tágítottak.
2009. ápr. 13. 12:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ne aggódj, ahogy előttem is mondták a fejkörfogat számít. Nekem 3,5 kg-mal született a kisfiam, de csak 50cm volt 39cm-es fejkörfogattal. Ez elég nagynak számít, mégis normál úton meg tudtam szülni. Nem volt könnyű, de sikerült. Egyébként én azt hallottam, hogy az ultrahang nem annyira mérvadó. Van, hogy 1 kg-ot is tévednek a súlyát illetően. Sok sikert!

2009. ápr. 13. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem nem a súly számít,nekem a 3.babám 4,25kg volt és fél óra alatt lett meg ,az első 3,35kg volt és 6óra alatt,a második 3,70kg és 3óra alatt.Inkább testi adottság és sokat számít hogy hanyadik baba.A súlybecslésre pedig ne adj mert nekem azt mondták hogy picike lesz és mégis 4 kiló fölött volt.
2009. ápr. 13. 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kisbabám 2 héttel volt nagyobb a méretei alapján, mint a számított terhességi hét, és a 37. héten meg is lett 3490 grammal! Nekem segített/bevált az UH, mert így előre sejtettem, hogy előbb meglesz. A szülést (ő első baba) nem a mérete vagy súlya nehezítette, hanem hogy a kis kezei végig fent voltak a feje mellett, ill. az arca előtt, így is bújt ki. Nálam volt gátmetszés, de még így is repedtem kívül-belül.

Ami érdekes, hogy már a 4D-s UH-on is így voltak a kezecskéi,arcát alig lehetett látni, de azt álmomban nem gondoltam volna, hogy így is bújik ki! :)

2009. ápr. 13. 20:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok, ha van még itt valaki!

Végül 3 héttel korábban született, 50 cm 4,1 kg.

Elakadt, és én is repedtem kívül-belül.

De már 2 éves a nagyfiú, pár hét múlva szülöm a tesóját, aki egyelőre " csak " 1-2 héttel nagyobb...

2011. júl. 28. 00:01
 7/8 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: 2009-04-13 14:08 vagyok.

Gratulálok mindkét gyerkőchöz! Mi még csak tervezzük a kistesót, lassan már három éves lesz a nagy fiam, de nem nagyon akar sikerülni a tesó. Azért nem adjuk fel, előbb-utóbb össze fog jönni. :-) Sok sikert a második babához is!

2011. júl. 28. 17:52
 8/8 anonim ***** válasza:
A nagy súlyú babát könnyebb meg szülni, ki nyomni ezt olvastam én neten. Valaki szerint, nehezebb lesz ki nyomni a babát, ha nagyobb. Baba fej körfogat és a tágulás számít
2023. okt. 8. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!