Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki szült 3 kg alatti, és 3...

Aki szült 3 kg alatti, és 3 kg feletti babát, nehezebb volt a nagyobb babát megszülni? (kitolási szakaszra gondolok)

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 19:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez alkati kérdés.Én pont 3000gr-al szültem a lányom,másfél órásn át tartott a kitolás,és a végén már csak vákummal tudtam megszülni.Ismerek olyan csajt aki 3 gyereket szült 4 kg felett,mindet 2-3 nyomásra.
2011. aug. 10. 19:09
 2/8 anonim ***** válasza:
A 3 nagy 3370 és 3500 gramm közötti súllyal született, a kicsi 2950-nel. én nem fedeztem fel különösebb különbséget a 4 szülés között.
2011. aug. 10. 19:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Igaza van az elsőnek,ez pusztán alkati kérdés! Én császármetszéssel szültem a lányomat,14óra vajúdás után. 4950grammal született. A vége császármetszés lett,de nem a súlya miatt hanem mert nem tágultam. 1,5ujjnyi méhszájjal egy sokkal kisebb babát sem tudtam volna kitolni!
2011. aug. 10. 19:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem. Sőt. Úgy értem, az elsővel a kitolási szakasz vagy 45 perc volt pedig csak 3300 gramm volt.

A második 4500 volt és mindösszesen (vajúdással együtt) 3 óra alatt megszületett, ebből a kitolás konkrétan ha 10-15 perc volt, sokat mondok.

De biztos azért volt így mert második baba volt és azok gyorsabban születnek már ált.

Barátnőm 2800 grammos kisfiát hosszas kitolási szak után vákuummal tudták csak kivenni.

2011. aug. 10. 19:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy alkati kérdés is, meg talán attól is függ, hogy adódik-e valamilyen komplikáció.

A lányom 2370 grammal és 49 centivel született, összesen 3 óra alatt, 3 nyomással. A fiam 3400 grammal és 57 centivel született összesen 1.5 óra alatt ,ebből 50 perc volt a kitolás, mert mint menet közben kiderült, rá volt tekeredve zsinór és folyton visszarántotta (egy hajszálon múlt az élete, végül leszakadt a lepény és ki tudtam végre nyomni, pedig már toltak a műtőbe. Makkegészséges lett, hála istennek!). Ez a második kitolás összehasonlíthatatlanul rémesebb volt, mint az első, de ha nem lett volna rátekeredve zsinór, valószínűleg 1-2 nyomásra sikerül megszületnie és semmi különösebb különbséget nem lett volna a két szülés között, legfeljebb tényleg csak annyi, hogy még így is extragyorsan megvolt mindkét babám, úgy meg hipergyors lett volna a második.

2011. aug. 10. 22:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Első 4 kiló fölött több fájásra, második kicsivel 4 kiló alatt másfél fájásra kicsusszant.
2011. aug. 11. 13:56
 7/8 anonim ***** válasza:

1. 3530-al született, hú borzalmas kitolás, repedés...

Rettegtem a második szüléstől hogy megint igy lesz, született 3080-al és még két nyomás sem volt. Azt hittem hogy kisebb gyerek könnyebb kitolás. 3.-kal mikor terhes lettem imádkoztam hogy ne legyen 3 kg-nál nagyobb. Erre megszületett 2930-al és olyan nehezen jött ki hogy azt hittem ebbe fogok belehalni, mondjuk szét nem repedtem legalább mint az elsőnél.

Úgy hogy szerintem is más tényezőktől függ. Egyébként a barátnők ismerősök közül is többen 4 kg-os babákat csak úgy kicsusszantottak.

2011. aug. 12. 13:56
 8/8 anonim ***** válasza:

3800 és 2600grammos bébiket szültem 2év különbséggel, a nagyot csak azért volt nehezebb megszülni, mert 37cm-s feje volt, és az jött ki kicsit nehezen. Ahogy kint volt a feje, szinte repült utána a teste is. :) Ő 3.5óra volt, a kisebbik fiam pedig 1óra, Ő kifejezetten könnyű szülés volt.

Egyébként mindkettővel jól tágultam, a doki szerint jó alkatom van a szüléshez! :)

2011. szept. 8. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!