Melyiket könnyebb megszűlni?
Érdekelne, hogy melyiket könnyebb és melyiket nehezebb megszülni a kisebb vagy a nagyobb súlyú babát?
A nemét is írjátok le!
Nem igazán attól függ, mekkora a baba. Inkább azon múlik, hogy az anya mennyire tud tágulni.. Én 4 gyereket szültem, igaz egyik se volt kimondottan nagy súlyú. A legidősebb 3500 grammal, 49 cm-rel született... elég könnyen. Amikor éreztem a tolófájásokat, érezhetően ő is nyomta magát előre...
A legkisebb 10 év "kihagyás" után született, orvosilag első szülésnek minősül... Ő 29501 grammal. 48 cm-rel született, semmivel se volt könnyebb vagy nehezebb ez a szülés se, mint a többi..
ja! Az se mindegy, hopgy mekkora a korkülönbség az egymás utáni babák között. Ha 3 évnél nem több, akkor az előző szüléssel a baba már "kijárja" az utat a következőnek.
Lányaim vannak. 3130 g,és 2980 g-mal születtek.
A 2. lánykánkat(2980 g) kicsit nehezebb volt megszülni,de még így is gyors és könnyű.
Szerintem nem a súly számít, hanem a fejméret! Persze a kettő valahol csak összefügg...
Az, hogy fiú vagy lány, nem hiszem, hogy számítana ebből a szempontból.
Kétszer szültem, mindkétszer könnyen, gyorsan. Fiú mindkettő, 3300 és 3200 grammal, 55 cm-rel
előző
A két szülés között 9 év telt el, ez is számít
harmadikat ne szülnék természetes úton, az viszont biztos
Én 4 gyereket szültem.
1 lány 3750 56 cm.(7 nappal túlhordtam)
2.lány 3350 55 cm.(2 héttel előbb érkezett)
3.fiú 4300 58 cm(napra pontosan érkezett)
4,fiú 4300 62 cm.(4 nappal túlhordtam,ezért elíndították).
A legnezebb a második volt,borzalmas fájdalmakkal,pedig ő volt a legkisebb.
A legkönnyebb viszont a 3.volt.Mintha nem is szülni mentünk volna.
Mire beértünk felfektettek s hármat ha nyomtam s már meg is született a kisfiam.Mintha ambulánson lettem volna.Viszont a negyedik amelyik índitott volt,ott fél óra volt a fájdalom,de az borzasztó volt megint.
Az első meg hosszú.
Összeségében,nem lehet a súlyra adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!