Melyiket könnyebb megszűlni?
Érdekelne, hogy melyiket könnyebb és melyiket nehezebb megszülni a kisebb vagy a nagyobb súlyú babát?
A nemét is írjátok le!
Az én babám 1850 grammal született a 39. héten indítással. Pontosabban két sikertelen indítás után 3. nap már burkot repesztettek. Délután két órakor volt a burokrepesztés és este negyed 10-kor még csak szűk két ujjnyira voltam tágulva, pedig az oxitocin is ment folyamatosan. Fél 10 felé a doki kézzel tágított ki (tökéletesen beillene középkori kínzásnak). Végül fél 11-kor megszületett a lányom.
Fájdalomcsillapítót egyáltalán nem kaptam, úgyhogy elmondhatom, hogy a kis súlyú babát sem könnyebb megszülni, mint a nagyot.
Az átlagos-nagyobb súlyú baba jobban csinálja magának az utat, mint a kisebbek.
Én az első fiamat mikor szültem - 3800gramm volt 37volt a feje- 3.5óra alatt megvolt- fájt, a feje jó nagy volt- erőlködtem is vele rendesen- de azt hiszem 1. babához képest annyira nem mondható hosszúnak a szülésem.
Szobatársam 48órát vajúdott úgy, hogy 7.hónaptól nyílt a méhszája, feküdnie kellett, és egy 2400grammos kislánya lett. Iszonyúan megszenvedte a szülést.
Szerintem legjobb átlagos méretű gyereket szülni- kb 2.5-4kg között. De sok függ a te adottságaidtól is.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdést azért tettem fel, mert a környezetemben mindenki aki nagy súlyú babát szült, sokkal könnyebben megszült mint én! 2810 g-mal, 32-es fejkörfogattal született a lányom és a kitolás nagyon elhúzódott és majdnem vákum lett a vége! Fél nap volt mire kitágultam! Az igazsághoz tartozik, hogy 37+2 napra szültem, nem tudom van e köze ennek hozzá!
Kíváncsi voltam, hogy ez csak a véletlen, hogy a környezetemben lévők és nagyobb súlyúak könnyebben születtek, vagy valóban így van e!
Nem csak a súly a lényeges, hanem a fejkörméret!
Én kétszer szültem 39 cm-s fejű babát, egyik 3750 g, másik 3950 g volt, a hosszuk pedig 59 és 57 cm.
De a lényeg a fej, mert ahhoz kell rendesen kitágulni, hogy a buksi átférjen. Amúgy az első 15 perc, a másik 12 perc alatt lett kint, mindkettő fiú. Egyikkel nem vajúdtam, mert fájásaim sem voltak, a másikkal pedig 3 órát vajúdtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!