Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kicsi sulyu babat könnyebb...

Kicsi sulyu babat könnyebb megszülni? Vagy azon mulik sok, hogy a baba "rasegit-e", aktiv-e, ki akar-e jönni?

Figyelt kérdés
Varhatoan kb. 2500 körüli lesz a babam születesi sulya... Milyen tapasztalataitok vannak, nagyjabol ilyen sulyu baba szüleseben?
2009. máj. 29. 14:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem volt a kórházban egy szobatársam, az ő babája 2200g-mal született.Ő megúszta gátmetszés nélkül viszont a szülés, vajjúdás nem volt rövidebb mint nálunk.Én 3200g-mal szültem a fiamat.
2009. máj. 29. 14:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Az én csillagom szintén 2500g-mal jött világra, de nem volt könnyű. Kérdeztem is a dokimtól h ez most könnyű szülést jelent? (már szülés után kérdeztem tőle) Mondta h a fejkörfogat mérete határozza meg a nagyságot tulajdonképpen. És a fejkörfogata akkora volt mint egy 3500g-os babának. Úgyh azt mondta h teljesen normális szülés volt. Szakadtam belül, vágtak kívül, nehéz volt, de megérte. 10pontos apgart kapott, és baba-mama szobába lehetett velem. Gyorsan megnőtt, picit aluszékonyabb volt a kezdetben, és a szopi ment nehezebben, de nagyon formás és szép kislány. Most is az:) Már 5 éves. És várjuk az öcsit:)

26heteske

2009. máj. 29. 14:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Én egy 4,4 és egy 4 kilós babáát szültem, de egyik sem volt nehéz szülés.

Inkább az volt rossz, hogy belül mindkétszer szétszakadtam rendesen.

2009. máj. 30. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!