Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Farfekvéses babát mennyivel...

Farfekvéses babát mennyivel nehezebb megszülni?

Figyelt kérdés
Az első babám fejvégű volt, de fájásgyengeség miatt vákuummal kellett kisegíteni, és nem csak a gátat, hanem a hüvelyt is metszeni kellett, mert nagyon szűk vagyok. A medencém széles, ezzel nincs gond. Viszont ha a "puha kifelé út" ilyen szűk (mert ugyanolyan, mint az első terhességem előtt), vajon képes leszek-e megszülni eddig makacsul üldögélő faros babámat?
2008. szept. 17. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Én ugy tudom hogy nem nagyon lehet megszülni normál uton, császározni szoktak ilyenkor.
2008. szept. 17. 13:37
 2/7 A kérdező kommentje:
A nőgyógyász mondta, hogy meg lehet szülni így is. Első babánál általában nem engedik, ott császár szokott lenni, de ha a doki úgy látja, a 2. mehet természetes úton is. Ezért érdekelne, hogy az mennyivel nehezebb.
2008. szept. 17. 13:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem merném bevállalni. Sógornőm faros babát szült, és olyan szinten szétvágtág meg szét is szakadt, hogy a szülés után elaltatták, és úgy próbálták helyrehozni a roncsolódást. Utána annyira fajt neki, hogy napokig nem tudott felkelni, és hetekig nem tudott utána ülni. Olyan volt mintha császárral szült volna, csak éppen nem a hasa fájt... (Ja, és az ő babája 3 kiló volt.)
2008. szept. 17. 13:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát... elég jól el vagyok bizonytalanodva. Szerettem volna természetes úton szülni, de ilyen áron... Azért a császármetszés helye nem olyan durva, mint ha szanaszét szakadok, nem? Még reménykedem, hogy a babám lefordul, de azért számba vettem a faros szülést is. :( Beszélek a dokimmal mindenképpen, mert ő még nem is tudja, mi volt az első szülésnél.
2008. szept. 17. 14:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha az első szülésed ilyen nehéz volt én a helyedben nem vállalnám simán a farfekvésest,hiszen az még nehezebb.Megfordulásra azzal is rá lehet venni a babát,ha naponta pár alkalomm,amíg bírod letérdelsz majd a kezeidet kinyújtod és lassan előre csúszattod őket a padlón amíg a fejed a padlóig nem ér.Nem tudom mennyire hiszel az ilyen dolgokban,de a vizualizációt is kipróbálhatod:leülsz vagy fekszel egy nyugis helyen és elképzeled ahogy a baba megfordul a méhedben.
2008. szept. 17. 14:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Én faros babát szültem, és mondanom sem kell, rendesen megrémített mindenki a három napos vajúdásoktól kezdve a nyakig szétszakadásig. Erre semmi. Szuperul ment minden, nem szakadtam, nem sem kaptam érzéstelenítőt, sem oxitocint, és mellesleg 2 óra és 15 perc alatt meglett a baba. Semmi baj nem volt a szülés közben, és utána sem.

Az tény, hogy kicsi nagyobb a vágásom (10 öltésem van), de szerintem a császáros szülésnek sokkal több rizikója, és szövődménye van illetve lehet.

A megfordulásban bízhatsz, mivel az én pici lányom a 38. hétig koponyavégű volt, és a célegyenesben döntött úgy, hogy tolatva akar világra jönni.

Ha van bármi kérdésed a szülés menetével kapcsolatban, nagyon szívesen válaszolok.

Nincs miért aggódnod, ne hidd el a rémtörténeteket!

2008. szept. 17. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Még annyit, hogy első baba volt.

2008. szept. 17. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!