Igaz-e, hogy a fiúkat nehezebb megszülni, mint a lányokat?
Sok kismama modta ezt nekem, es ezért kicsit tartok a szüléstől, habar a második babámat várom.
Az első lány volt, simán ment minden, mondhatom elég könnyen szültem, de most ezzel ijesztenek...
Tapasztalatokat kérek, nyugtassatok meg...:P
Szia! Én két fiút szültem, az elsőt 2 óra alatt, a másodikat 1,5 óra alatt. Én egyébként nem hallottam még ilyet.
Szép szülést!
Szia! Ugyan nekem lányom nincs, de a fiam igen könnyen kipottyant:)
2 ujjnyi volt a vizsgálaton, mindenféle előjel nélkül, aztán burokrepesztés, és rá 6 órára már meg is született. Vágtak, de nem is éreztem:) Már 2 éve volt, azóta is szép emlék, a komplikációk ellenére (miattam voltak nem Dani miatt).
Úgyhogy, ne aggódj. Szerintem édes mindegy, mi van odalent, nem hinném, hogy befolyásolja a szülés nehézségét!
Boldog babavárást és gyönyörű, könnyű szülést!
Zsófi
Nekem lányom van,e´s hosszú nehéz szülésem volt.
Növe´remnek egy lánya e´s egy fia van,mindkettö nehéz szüle´s volt.Ùgy látszik családi vonás:)Mink is nehezen születtünk....
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!
Próbalok még nem gondolni a szülésre, inkabb még kihasználom az időt pihenésre :)
Egy 38 hetes kismama
SZia!
Szerintem ennek nincs sok valóság alapja, inkább alkattól függ. Van, aki könnyebben szül, van akinek nehezebben megy (akár a 2., 3. gyerekról van szó).
Nekem az első fiam 6 óra alatt született meg, de nem mondanám nehéznek. A második fiammal 15 perc volt a szülés (fájásokkal és minden egyébbel együtt), ő 500 gr-mal volt nagyobb. A harmadik lány lett, 20 perc volt a szülés és ő volt a legnagyobb mindközül - 4550 gr.
szia!
azt mondják, hogy a fiúkat azért nehezebb megszülni, mert szélesebb a válluk!
Ahogy a válaszokból kiderül, nincs két egyforma szülés se, így ez is csak egy városi mendemonda lehet :) Ne foglalkozz vele, koncentrálj a babucira, magadra!
Könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!