Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj császár után?...

Mennyire fáj császár után? Nem emlékszem.

Figyelt kérdés

Kislányomra azt mondták születése után, hogy beteg (egy hét után kiderült nem), így megszűnt a külvilág és egyáltalán nem tudom felidézni mit éreztem fizikailag.

Ha minden jól megy áprilisban újra lesz császármetszésem. Nincs kedvem a műtéthez, de a hüvelyi szülés kizárt nálam.

dec. 11. 17:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
54%
Ez a mozogj sokat oké, de mint a legtöbb dologban, itt is inkább a genetika számít, a testi adottságok. Persze lehet rajta rontani, vagy javítani. Én nem róttam extrában a köröket, de nem is fogtam magam vissza, azt csináltam, amit kellett. Fájdalom csillapítót így is csak az első napon vettem be. Éreztem persze még egy jódarabig, de nagyon hamar ki tudtam úgy alakítani a mozdulatsorokat, hogy minden hétköznapi tevékenységet prímán meg tudtam oldani.
dec. 12. 11:22
 22/32 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy szerintem az sem állja meg a helyét, hogy számít, hogy sürgősségi, vagy programcsaszar. Nekem sürgősségi volt, de őszintén, a másik esetben is szétvágták volna a méhemet és a hasamat, ami nyilván kvara fáj, nem azon múlik, hogy mennyire kimerült valaki...attól még ugyanaz történik veled. Csak mindenkinek más a fajdalomkuszobe, meg ami szerintem még lényeges különbség lehet, hogy fejben erre készülsz fel - de ez sem jelenti, hogy kevésbé fáj, csak hogy nem ér hidegzuhanyként.
dec. 12. 13:50
 23/32 anonim ***** válasza:
34%

"Amúgy szerintem az sem állja meg a helyét, hogy számít, hogy sürgősségi, vagy programcsaszar."

Olyan szempontból számít, hogy nem mindegy, hogy milyen állapotú szervezet kerül műtétre. Egy nagyjából kipihent vagy a vajúdástól már 15-20 órája gyötört. Egyáltalán nem mindegy, hogy honnan kell regenerálódni. Egy nem császár, hanem sima nagyműtétnél sem mindegy, hogy hogyan kerülsz az asztalra. Nem véletlenül van műtéti előkészítés, ami normális esetben nem csak annyiból áll, hogy nem eszel előtte.

Ahogy bármily hihetetlen, de több technika is van császármetszésre. Nem vágnak mindenhol ugyanakkorát ugyanúgy. Teljesen más ma a technika, mint mondjuk 1970-ben. Ez a sebész képzettségétől is függ. Nagynéném szülész-nőgyógyász Németországban, onnan tudom ezt. Ott bevett dolog, hogy minél kisebb beavatkozással legyen egy műtét is megoldva, pl. rég nem vágnak már hasizmot. Csak Magyarországon rekedtünk meg a mészárszéknél, hiszen 50 éve is kibírták, jóvanazúgy. Tisztelet a haladóbb szemléletű orvosok kivételének...

dec. 13. 11:06
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
23-as. Hasizmot nagyon rég Magyarországon sem vágnak. Itt sem úgy van, mint 50 éve.
dec. 13. 11:50
 25/32 anonim ***** válasza:
23# Debrecen egyik legprofibb, legelismertebb orvosa mutott, mazlim volt, hogy pont az ő műszakjában voltam. Nagyon szép, profi munkát is végzett, jó technikaval. Ettől függetlenül szenvedtem, mint a kivert kutya.
dec. 13. 14:13
 26/32 anonim ***** válasza:
10-es és 14-es vagyok. Szerintem tényleg lutri. Engem hosszú vajúdás után császároztak meg végül, szóval eléggé ki voltam merülve. Addigra már 24 órája nem ettem. Túlsúlyos is vagyok ráadásul. A fájdalom küszöböm , hogy milyen...hát nem tudom a vajúdás az pokolian fájt 🤷‍♀️
dec. 15. 06:36
 27/32 anonim ***** válasza:
72%

“ Két nappal császár után már vittem a babát a kórházba busszal méretkezésre.”

Erre nem lennék büszke, hogy 2 napos babával buszozni kell. Ahogy arra sem, hogy hurrá, Nyugat-Európában élünk, de mérleg az nincs otthon 🤔

dec. 17. 13:48
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk kötelező volt hetente vinni az orvoshoz az első hónapban, hogy megmérje. Védőnő viszont csak havonta egyszer jött.

De két nappal császar után még korhazban voltunk. Mondjuk én nem buszoztattam volna egy 2 napos újszülöttet...

dec. 17. 14:27
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

A #27 vagyok.

Mondjuk én mindnél vettem babamérleget, kijött a védőnő, ott mértük előtte.

Most az 1 hetes babával be kell menjünk a gyerekorvoshoz, ezen meglepődtem, mert mindnél eddig kijöttek.

De inkább hívok taxit, ekkorával nem fogok tömegközlekedni, sem gyalogolni.

(Ja, szintén császár, 2 nap utàn hazaengedtek.)

dec. 17. 14:56
 30/32 anonim ***** válasza:

#29 (28 vagyok)

Mondjuk nekünk is volt mérlegünk :) A védőnőnek meg is felelt. Az orvoshoz vittük hetente, mert nem tudom miért, semmi baj nem volt, de hogy itt így szokták.

Szóval vinni kellett, most mit tehettem volna.

És engem is 2 nap után engedtek haza, na de nem kora reggel, dél-délután körül, nem túl életszerű, hogy azt sem tudod, mikor kapod meg a zárójelentést, de már időpontod van a védőnőhöz...

dec. 17. 16:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!