Ilyenkor haragudnál a párodra?
Szerintem ALAP, hogyha tud, ő visz be a kórházba és ott van, amíg kell és ahogy megbeszéltétek. Én is tartom, hogy bármilyen munkahelyről el lehet jönni, szervezés kérdése. Ha mentősként éppen újraéleszt, akkor nyilván nem olyan egyszerű, de egy óra múlva akkor is tud csatlakozni a kórházban. A vállalkozó tudja úgy szervezni a munkáját, hogy az utolsó 3-4 hétben ne legyen halaszthatatlan, az alkalmazott meg tud szólni a főnökének és összetud beszélni a kollégáival, hogy ilyen esetben ki tudja helyettesíteni, ha kell, akár sos. Ha egy cég nem engedi el apukát a szülő feleségéhez, az annyit is ér. Én azt gondolom, hogy vannak helyzetek, amikor SEMMI nem számít. Mint vezető és mint kolléga sem mondanék nemet soha senkinek, aki a haldokló szerettéhez megy, éppen megtudta, hogy meghalt valakije, baleset érte egy szerettét, gyermeke születik, stb. Szóval vannak azok a szituációk, amik minden munkát felülírnak és inkább görcsölök én vezetőként azon, hogy kivel csináltassam meg a kieső ember aznapi 15 feladatát, minthogy azt mondjam ilyen esetben, hogy "nem mehetsz". Szembe köpném magam a tükörben. Arról nem is beszélve, hogy fordított helyzetben én is szembeköpném a főnökemet és tennék rá magasról, hogy másnap lesz-e még munkahelyem. Nem érdekelne, ha nemet mond, én nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, ha nem lennék ott, ahol ott kell lennem.
Szóval ne haragudj, de ha nekem ezzel állna elő a férjem, én közölném, hogy mire hazajövünk a kórházból, ő már ne legyen otthon.
30-as vagyok: úgy értettem, ahogy a 33-as írja, igen. De nem értem teljesen. Császár lesz, azt írod. Oda be akar menni? Te akarod, hogy bemenjen ("nem erőltetem egyáltalán")? Ez nem egyértelmű, erre írtam, hogy tisztázzátok, mielőbb és nyíltan.
Ettől függetlenül úgy érted, hogy a kórházba SEM akar bemenni egyáltalán a munkára hivatkozva? Ha így van, akkor azért megkérdőjelezném, hogy mennyire akarta a gyereket vagy mennyire gondolkodtok hasonlóan arról, kinek mi a szerepe anyaként/apaként. Ha pedig császár lesz, akkor nem programozott? Hanem megvárják a fájásokat? Neki kellene bevinnie is?
Az hogy egyedül van az irodában nem indok, feláll és eljön. Ki fogják rúgni? Ha annyira nincs emberük, hogy így is csomószor egyedül van, akkor ez nem tűnik valószínűnek. Értelmesen nem lehet megbeszélni ezt a főnökével? Ez a része már kifogáskeresésnek tűnik. Ha akarná, megoldaná ezt, tényleg azért ritka genyó főnöknek kell ahhoz lenni, hogy ilyenkor ne engedjék el az embert, akár a gyárból, szalag mellől vagy kereskedelemből stb.
37# Szerintem ez is szervezés kérdése, mert mondjuk mivan, ha péntek hajnalban indul be a szülés, szombat délelőtt még nincs meg a baba, de neki délre menni kell? Nyugodt szívvel eltud menni?
A mi esküvőnknél megvolt határozva a szerződésben, hogy ki a helyettes fotós, akinek szintén láttuk a munkáit, elfogadtuk, ugyanolyan feltételekkel jött volna, ha az eredetivel történik valami. Hiszen vele is történhet bármi, nem feltétlenül kell szülnie az asszonynak. :) Szerintem erre az egy hónapra ezt simán be lehet vezetni, ha eddig nem tettétek, megbeszélni egy ismerős fotóssal, akinek esetleg még szabadok az időpontjaitok és ha véletlenül odakerültök, akkor még mindig dönthettek, hogy melyik utat választjátok, de remélhetőleg tényleg nem hétvégén érkezik és probléma egy szál sem. :) Én ilyen dolgokra gondoltam, amikor azt mondtam, hogy minden szervezés kérdése. Ő sem hiszem, hogy olyan minőségben tudná ellátni a feladatát, amikor sokkal szívesebben lenne máshol, mint máskor. Utólag pedig mondjuk 10 év távlatából, ha azt mondja 250 ezer forint miatt nem volt ott a gyereke születésénél, pedig szeretett volna, hát érted, na... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!