Ilyenkor haragudnál a párodra?
Azért azt szerintem ilyenkor előre meg szokták beszélni az apukák is a munkahelyen, meg úgy általában mindenki, akinél számítunk a jelenlétre. Amikor a második babánkat vártuk, értelemszerűen nem tudtuk, mikor érkezik pontosan (természetes szülésre készülvén), és bár a férjemnek rugalmas a munkahelye, a nagymama alsós tanítónő, és ő volt megbízva a feladattal, hogy vigyázzon a nagyobb gyerkőcre, amíg a kicsi megszületik. Megoldotta volna, pedig hát nyilván egy osztálynyi másodikos gyereket csak úgy nem olyan egyszerű otthagyni az iskolában, aztán mégis. Szóval ezt figyelembe véve nekem nagyon nehéz lenne elképzelni, hogy tényleg nem tudja megoldani. Az ilyesmit azért meg lehet beszélni előre a főnökkel, hogy várható x időben a szülés, ha esetleg munkaidőben kezdődne, úgyse tudna a munkára koncentrálni miközben gyereke születik, szóval valami megoldást találjanak ki.
Én is rettentően fel lennék háborodva, hogy a munka fontosabb. Azért a szülés nem egyik pillanatról a másikra történik, hónapok vannak a felkészülésre.
"Nem erőltetem hogy ott legyen bent velem szűlésnél főleg hogy császár metszés lesz de azért ha már neki szülők gyereket akkor őrülnék neki ha ott lenne a közelembe és odajönne a kórházba és látnám hogy fontos vagyok neki és a gyereke"
Persze, dobjon el mindent, aztán meg majd tartson el valahogy munka nélkül, amikor azonnali hatállyal kirugjak, mert lelepett. Igazad van, a gyerek szuletese ezt simán megeri.
Sok munkahely nem rugalmas az tény, de ahol a férjet nem engedik el mikor a gyereke születik már a legalja. Férjem is rugalmatlan munkahelyen dolgozik de zokszó nélkül elengedték mikor szültem. Ha ő maga hivatkozott volna "munkára" akkor haza se mentem volna a gyerekkel. Ez nem hiszti vagy ilyesmi, de ha szülésre nem jön el késöbb se lehet rá számítani.
Ha eleve úgy beszéltük meg hogy nem jön akkor meg nem izgatna a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!