Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ilyenkor haragudnál a párodra?

Ilyenkor haragudnál a párodra?

Figyelt kérdés
Ha váratlanul beindul a szülés és ő pont nincs ott mert dolgozik és felhívnád telefonon és közlöd vele hogy beindult a szülés de ő azt mondja hogy nem tud eljönni mert sok a munka.ti mit tennétek?
2024. márc. 8. 16:50
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
97%

Azért azt szerintem ilyenkor előre meg szokták beszélni az apukák is a munkahelyen, meg úgy általában mindenki, akinél számítunk a jelenlétre. Amikor a második babánkat vártuk, értelemszerűen nem tudtuk, mikor érkezik pontosan (természetes szülésre készülvén), és bár a férjemnek rugalmas a munkahelye, a nagymama alsós tanítónő, és ő volt megbízva a feladattal, hogy vigyázzon a nagyobb gyerkőcre, amíg a kicsi megszületik. Megoldotta volna, pedig hát nyilván egy osztálynyi másodikos gyereket csak úgy nem olyan egyszerű otthagyni az iskolában, aztán mégis. Szóval ezt figyelembe véve nekem nagyon nehéz lenne elképzelni, hogy tényleg nem tudja megoldani. Az ilyesmit azért meg lehet beszélni előre a főnökkel, hogy várható x időben a szülés, ha esetleg munkaidőben kezdődne, úgyse tudna a munkára koncentrálni miközben gyereke születik, szóval valami megoldást találjanak ki.

Én is rettentően fel lennék háborodva, hogy a munka fontosabb. Azért a szülés nem egyik pillanatról a másikra történik, hónapok vannak a felkészülésre.

2024. márc. 8. 17:56
 12/59 anonim ***** válasza:
29%
hát mivel egyedül is képes vagyok szülni, így megérteném.
2024. márc. 8. 18:01
 13/59 anonim ***** válasza:
27%

"Nem erőltetem hogy ott legyen bent velem szűlésnél főleg hogy császár metszés lesz de azért ha már neki szülők gyereket akkor őrülnék neki ha ott lenne a közelembe és odajönne a kórházba és látnám hogy fontos vagyok neki és a gyereke"

Persze, dobjon el mindent, aztán meg majd tartson el valahogy munka nélkül, amikor azonnali hatállyal kirugjak, mert lelepett. Igazad van, a gyerek szuletese ezt simán megeri.

2024. márc. 8. 18:05
 14/59 A kérdező kommentje:
13as természetesen ha nem tudná sehogy megoldani akkor nem erőltetném a dolgot és elfogadnám a helyzetet de valahogy még is szomorú lennék hogy egy ilyen fontos napon nincs velem.
2024. márc. 8. 18:16
 15/59 anonim ***** válasza:
82%
Ha teljesen lehetetlen, hogy eljöjjön, akkor arról tudok előre, és nem is számítok rá, hogy jönni fog. Ha úgy lett megbeszélve, hogy apás szülés lesz, és utolsó pillanatban benyögi, hogy sok a munka, akkor felhívom anyukám, a férjem meg az első fél évet a haverjának a kanapéján töltheti.
2024. márc. 8. 18:28
 16/59 anonim ***** válasza:
48%
Attól függ mi a munka, mi pl a férjemmel fotósok vagyunk, meg is beszéltük ha éppen akkora pechem lenne, hogy szombaton szülök mikor esküvő van, akkor Anyu jön be velem. Azért ez nem olyan ahonnan csak úgy el lehet jönni. Viszont ha alkalmazott akkor én a helyében tennék rá magasról kinek tetszik, kinek nem, mennék
2024. márc. 8. 18:40
 17/59 anonim ***** válasza:
60%
Hja, 16. Tehát a fotós nem mehet csak úgy el, ha asszonyka szül, ellenben az alkalmazott simán. Végül is mindketten pénzből élnek, esélyes hogy az alkalmazott kevesebbol, de valóban, tegyen rá magasról....
2024. márc. 8. 18:42
 18/59 anonim ***** válasza:
88%

Sok munkahely nem rugalmas az tény, de ahol a férjet nem engedik el mikor a gyereke születik már a legalja. Férjem is rugalmatlan munkahelyen dolgozik de zokszó nélkül elengedték mikor szültem. Ha ő maga hivatkozott volna "munkára" akkor haza se mentem volna a gyerekkel. Ez nem hiszti vagy ilyesmi, de ha szülésre nem jön el késöbb se lehet rá számítani.

Ha eleve úgy beszéltük meg hogy nem jön akkor meg nem izgatna a dolog.

2024. márc. 8. 18:44
 19/59 anonim ***** válasza:
30%
Egy nő mindig magának szül gyereket.
2024. márc. 8. 18:46
 20/59 anonim ***** válasza:
63%
17 ha a te esküvődről lelépne egyszer csak a fotós akivel le vagy szerződve mit szólnál? Ez a saját vállalkozásunk, amit felépítettünk magunknak, alkalmazottként nem érzem azt hogy ekkora lojalitással tartoznék a cégnek, teljesen más a kettő szerintem. Nyilván ha csak egy sima fotózás lenne akkor simán át lehet tenni máskorra, de egy esküvőt nem.
2024. márc. 8. 18:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!