Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől lehet traumatikus egy...

Mitől lehet traumatikus egy szülés? Akinek az volt, hogyan dolgozta fel?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 15. 11:28
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
91%

Youtubeon a Hoztame világra videóit ajánlom, ha ezt meg akarod tudni.

Nekem a fölöslegesen előidézett fájdalomtól és a gyerek irányában sérült kötődéstől, valamint gyereknél vélhetően előidézett oxigénhiánytól, és mindezek következményeitől lett az. Mindezeket el lehetett volna kerülni olyan szülést kísérőkkel, akik más módszerekben hisznek. Szerencsére másodjára volt lehetőségem ezt is megtapasztalni.

2023. ápr. 15. 11:31
 2/30 anonim ***** válasza:
93%

Nekem attól volt traumatikus, hogy első perctől nyomatták az oxitocint, aminek a hatására egyből olyan fájásaim lettek, amit egy 10es skálán 15nek mondanék. Ezt 7órán keresztül. Érzéstelenítőt, fajdalomcsillapítót nem adtak. Könyörögtem, hogy császározzanak akár meg, vagy szimplán öljenek meg, annyira nem bírtam a fájásokat. Ennek ellenére csak veszekedtek velem, hogy akkor minek estem teherbe, ezt egy nőnek szó nélkül kell bírnia. Fel nem kelhettem, még csak fel sem ülhettem. A bal oldalamon feküdve kellett vegigvajudnom a 7órát. 1x kikéreckedtem pisilni, akkir is csak veszekedtek, mert mennyi baj van velem.

Én fel tudtam egyedül dolgozni, igaz volt az idő szépíti az emlékeket mondás. Na meg annyira akartunk 2.gyereket

2.szülésem ehhez képest egy álom volt.

2023. ápr. 15. 11:52
 3/30 A kérdező kommentje:

#2, jaj istenem, az durva lehetett akkor!

Ez Magyarország egészségügyi helyzete 😞

2023. ápr. 15. 12:10
 4/30 flora08 ***** válasza:
95%

A korábbi válaszolókhoz hasonlóan az egészségügyi dolgozók minősíthetetlen viselkedése. Álmomban nem gondoltam, hogy egy szülésznő vagy egy csecsemős nővér ennyire bunkó lehet. Nem általánosítok, őszintén hiszem, hogy vannak elhivatott, kedves szakemberek, csak sajnos nem velük találkoztam. Ezen kívül pedig, a szoptatás sikertelensége. Képtelen voltam elhinni, hogy az anyukák többségének semmi problémát nem okoz, nekem meg nem megy. Mindent, de mindent megpróbáltam, nem tudtok olyat mondani, amit ne hallottam, vagy olvastam volna.

Összességében azt mondom, bármi lehet traumatikus élmény. Nem vagyunk egyformák, nem is éljük meg ugyanúgy az anyasággal kapcsolatos élményeket. Ami az egyiknek nem számít, a másik lehet (segítség nélkül) évekig rágódik rajta.

2023. ápr. 15. 12:26
 5/30 anonim ***** válasza:
75%
Nekem a szülés utáni napok voltak traumatikusak. Pénteki napon szültem, hétvégén nem nagyon foglkoznak az emberrel. Covid is volt, karanténba kerültem, mert közös fürdőt használtam egy covidos anyukával. Császár után kaptam egy kupac babaruhát, hogy innen oldjam meg, mert kontakt vagyok, ők nem tudnak segíteni. Beszóltak, mert sírt a lányom, ha letettem, beszóltak, mert lassan közlekedtem, vagy ha elhagytam a kórtermet, hogy a számomra kijelölt wc-re elmenjek. Beszóltak, mikor csomagoltam, hogy hogy fogom ellátni a
2023. ápr. 15. 12:56
 6/30 anonim ***** válasza:
78%
Gyerekem, ha ez is ilyen lassan megy másfél nappal a császár után.
2023. ápr. 15. 12:57
 7/30 anonim ***** válasza:
53%

nemtudom...nekem szerencsere atlagos (talan majdnem jo elmeny volt..ezekhez kepest itt) es tenyleg talan azon mulik az emberek korulotted milyenek. en egy magankorhazba hoztam a kislanyomat vilagra, aranylag gyorsan...annyira hogy amikor azt mondtam oke na megis kerek erzestelenitot mostmar azer faj...akkor mar olyan szeles voltam ugymond hogy azt mondtak hat mostmar hiaba adnak mert mar jon. :-D

szoval anelkul kuzdottuk vegig de ok volt mert csak en meg a dajka volt bennt. es szepen segitett meselt mondta mi tortenik....szerintem ez olyan fontos. es nagyon rettenetes hogy mas nok akik korhazban dolgoznak ilyen gusztustalanul viselkednek a leendo anyukakkal.

Hiszen ez egy teljesen kiszolgaltatott helyzet...es persze hogy ilyenkor majdnem mint egy anya a leende anyuka mellett ott kene hogy alljon a szemelyzet es tamogatnia

2023. ápr. 15. 13:13
 8/30 anonim ***** válasza:
91%

Amitől nekem traumatikus volt:

-dolgozók lekezelő viselkedése (tudom sok szülés ment egyszerre, de minősíthetetlen volt)

- férjemet nem akarták beengedni, 2 órán át könyörögtem nekik. Pedig már 3 ujjnyinál voltam,szóval nem kezdeti fázis...

- hiába kértem epidurált kb 10szer nem kaptam. Addig halogatták, hogy már nem lehetett beadni

- indokolatlanul, kérdezés nélkül telenyomtak oxival pedig 3 óra alatt magamtól 1 ujjnyiról 4 ujjnyira tágultam

- az indokolatlan oxira nagyon rosszul reagált a kislányom, nagyon durván esett a szaturációja. Oxigém hiány lépett fel. Mai napig problémát okoz...azt hittem nem lesz kit hazavinnem.

Végül emiatt olyam gyorsan kellett kiszedni, hogy vákumot és könyöklést alkalmaztak. Emiatt nagy szakadásaim voltak és még engem basztak le, hogy sok idő engem összevarrni....

2023. ápr. 15. 13:27
 9/30 anonim ***** válasza:
77%

Sok oka lehet.

Pl.:

- Nem megfelelő bánásmód a kórház dolgozói részéről. A vajúdó anyáknak sokszor lekezelően beszólnak, hogy ne jajjgasson már stb. Ijesztgetik az anyát, hogy ez még semmi, fog ez még jobban is fájni. Miközben az anya már ígyis alig van magánál a fájdalomtól.

A kismama odavizel/székel az ágyra és emiatt húzzák a szájukat az ápolók és kellemetlen helyzetbe hozzák a kismamát.

- Szülés közbeni komplikáció

- Orvosi műhiba okozta sérülés

- A baba halva születik

- A baba nem sír fel azonnal, esetleg újra kell éleszteni

- A vajúdás nagyon elhúzódik, a kismama kimerül

- A vajúdás nem mehet a kismama igényei szerint. Pl nem engedik felkelni az ágyból. Nem engedik ki wc-re, mert infúzióra és ctg-re van kötve, így àgytálba kell intéznie a dolgát.

- Sürgősségi császármetszés

- A kismamának halálfélelme van szülés közben

2023. ápr. 15. 13:36
 10/30 anonim ***** válasza:
85%
Ó, velem nagyon kedvesen bántak, csak épp mosolyogva tettek tönkre. Fullra nyomott oxi, nem ható epidurál, mosolyogva türelemre intő sztárorvos, majd kapkodás, orvos sehol, könyöklés, vákuum, oxigénhiányos gyerek, vágás plusz szakadás, hüvelyfalsérv, méhsüllyedés, elcseszett élet, meg akarom ölni magam, de lehet előbb a gyereket, úgyis tehernek nézi az egész társadalom. Sose lesz önálló.
2023. ápr. 15. 14:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!