Szerintetek van limit arra, hogy egy bizonyos korkülönbség fölött már inkább 2 egyke gyerek nő fel, mint egy testvérpár vagy nincs?
Hát mondjuk ha a másik gyerek olyan idős, hogy már nem is él otthon, vagy kolis stb.
Több idősebb testvére is van férjemnek ebben a szituban, testvéreknek tekintik egymást, de a férjem tőlük "egykeként" nőtt fel.
Tesómmal 5 év van köztünk. Mi sosem voltunk "tesók". Mindig más életszakadzban voltunk. Ő csecsemő, en menő ovis.
Mire ovis lett, én nagy iskolás.
Alsós-felsős... Stb
7 év van köztünk a lánytesómmal és sosem érződött igazán ez bajnak (maximum a legeslegelején).
Nagyon jó testvérek voltunk, mindig együtt játszottunk, ő kicsit gyerekesebb volt én kicsit komolyabb a koromnál és tökéletesen működött.
Szerintem ez is személyiségfüggő lehet. Mi legjobb barátnők voltunk, örülök hogy így alakult, még ha voltak is veszekedések néha.
3 testvérem van. Az egyikük 9-10 évvel idősebb nálam, a másodikkal nincs köztünk másfél év sem, a harmadik 4,5 évvel fiatalabb nálam. Ez nálunk úgy néz ki, hogy hugommal mindig imádtuk egymást, de ez a mai napig így van, azzal a testvéremmel, akivel kb egyidősek vagyunk, mindig oltuk egymást, és ma már semmit nem beszélünk, az idősebbik noveremmel meg nem volt régen semmi kapcsolat, most meg már beszélünk néha, mert mindkettőnknek van kisgyereke, ez kicsit összehozott vele, de azért most se olyan hű de szoros a viszony. Valamennyire biztos szemelyisegfuggo az egész.
Aztán az én kisfiamnak van egy feltestvére, aki 11 évvel idősebb nála. Na ez már teljesen más életszakasz, mellette egyke kb a gyerekem. De szerintem sokat számíthat az is, hogy fiú, vagy lány az idősebb testvér, mert a lányok általában jobban odavannak a kisgyerekekert, és jobban tudnak velük mit kezdeni. Vicces, mert a 12 éves mostohafiamnak meg van egy 26 éves nővére, aki pont annyi idős, mint én :D na és ő neki ugyanúgy féltestvér az anyjától, viszont ők nagyon jóban vannak, mert a csaj kb potanyja volt mindig is.
Férjeméknél 5 év van,csak felnőttként lettek jó tesók.
Nàlunk 6 év van, játszanak együtt, elvannak együtt, de nincsenek sülve-főve eggyütt.
Koztunk a batyammal 8 ev van. Voltak eletszakaszok, amikor nem volt mirol beszelgetnunk, pl mikor en meg kisgyerek voltam, o meg mar kamasz. Volt veszekedos korszak is. Amikor kamaszodni kezdtem, o akkor mar fiatal felnott volt, akkor meg inkabb az agyara mentem.😀 szoval egy olyan jo 10 evig nem igazan volt szoros a kapcsolatunk.
Vegul is egy par eve, amiota en is felnott vagyok, nagyon jo a viszonyunk, nagyon szeretjuk egymast, az eskuvoi tanum is o volt 2 eve, az unokahugat is nagyon szereti, ugyhogy ha csak nem tortenik valami nagyon durva dolog, ez mar igy marad. 28-36 evesek vagyunk.
Erre a “hivatalos” válasz, amit egy pszichológia témájú újságban olvastam (és mellesleg egybevág 2, és 3-as válaszával is), az az 5 év.
Ez annyit tesz, hogy gyereknél ha nagyobb korkülönbség van köztük, mint 5 év, akkor pszichológiai értelemben “technikailag egyke” gyerekről beszélünk. Mert 5 évtől már jelentősen más élet szakaszban vannak, máshol járnak, más köti le, foglalkoztatja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!