Mi hátránya lehet annak, ha valaki kis korkülönbségekkel szül 3 gyereket? (2 és fél év alatt 3 gyerek)
Kikészülsz, mire mind alszik éjjel és eljátszanak nyugiban.
De ha bírod a gyűrődést, akkor hajrá. Én tuti, belehalnék, minden tiszteletem azoknak, akik erre képesek!
Ha bírja a szervezeted, idegeid, akkor semmi. Én 5,5 év alatt szültem négyet, a legkisebb gyerekünk születésekor volt 15 honapos meg 2 év 8 honapos testvére is. Mindig jutott rájuk elég idő, emellett sokat játszottak együtt. Most, nagy kamaszként pedig részben közös baráti körük, közös hobbijuk van. Szoval nem bántuk meg, ők is azt mondják, jo gyerekkoruk volt.
Persze, ehhez az is kell, hogy teljesen szövődménymentes terhességek, szülések legyenek, mindenki egészséges legyen. Az sem árt, ha olyan férje van az embernek, mint nekem, aki tudta, hogy ha este hazajön, akkor neki is ki kell vennie a részét a vacsoráztatásbol fektetésből.
3-asnak pedig: kérlek, számolj: ha a nagy 9 honapos, amikor a 2. gyerek megfogan, akkor másfél év lesz köztük. Ha a középső 3 honapos, mikor megfogan a 3., akkor kb. egy év lesz köztük, így kijön a 2,5 év, szo sincs a 6 hét be nem tartásárol.
Az egy rossz megközelítés, hogy a gyerekeidnek szülsz testvért, játszópajtást. Borítékolható az idegbaj... Nem, az összes gyerek a TE és a PÁROD felelőssége, nektek kell akarni. Ha ez így van, akkor semmi akadálya.
Minden rosszindulat nélkül, szüld meg az elsőt, és utána kezdj el gondolkodni ezen a terven. Egy nehezebb terhesség vagy első pár átüvöltött éjszaka után picivel reálisabb végiggondolni, hogy menne-e ez plusz gyerek mellett. Ismerek olyat, akinek (ránézésre) simán megy, de nem garancia, hogy neked vagy nekem is menne. Én is gondolkozom a kis korkülönbségen, mert eddig extrém könnyű a terhességem, de így az utolsó hetekben már bizonytalan vagyok, hogy mondjuk egy-másfél éves gyerekhez jól esne-e kelni akár többször éjszaka vizes bokákkal, lábikragörccsel, hányingerrel meg jóslókkal... vagy kettőhöz kelni.
Szóval a legnagyobb hátrány az, hogy ott lesz egy vagy két "egyik kicsi, másik pici", akiknek a habitusa és persze a te meg párod strapabírása alapvetően meghatározza, hogy mennyire darál le a szituáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!