Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akit sokat varrtak,jobb lesz...

Akit sokat varrtak,jobb lesz valaha?

Figyelt kérdés
nagyon sokat varrtak szülés után,végig éreztem és hangosabb voltam,rosszabb volt mint a vajúdás. Tudom,hogy mások is jártak így. császár után legalább lent nem történt velem semmi,6 hét után ment minden. azt mondták jobban járok a szüléssel hát nem. (13 óra vajúdás,1 óra kitolásnál sikoltoztam,végén elájultam) de mindezt kibírnám még egy gyerekért. nekem maga a varrás volt trauma,még a pisilés,kakilás is fájt sokáig,hasizom,és sétálás ugyanúgy fájt,sőt rosszabb volt nekem,hogy érzékeny helyen van a heg,nem a hasamon.másfél évig nemi életünk teljesen tönkrement,sokat sírtam,hogy "tönretettek,"már 2 év eltelt,de most is úgy érzem sosem leszek a régi. mintha kettévágtákk volna az életem és elgyászolom,hogy a régi sosem leszek többé. kitapogatva is érzem.akit sokat varrtak,kérdezném jobb lesz valaha? vagy mindig érezni fogod? nem tudom feldolgozni
ma 06:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Pszichológus.
ma 06:24
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
1, az talán segít abban, hogy ne sajogjon minden frontnál a gátsebem? Tényleg? Hogy? Bebeszéli, hogy nem is fáj?
ma 06:27
 3/13 anonim ***** válasza:
67%

A lelki trauma kihat a testre és felerősítheti a fájdalmakat.

Neki a lelki részével is gond van, méghozzá, hogy nem lesz olyan, mint előtte, nem lesz a régi.

ma 06:36
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
Engem is sokat varrtak, de nekem elég jól begyógyult minden. Kétszer szültem. És ugyanolyan, mint volt, nem lesz, mert szültél, de ha a hegesedés vagy ilyesmi félrement, akkor tudod lézeresen is kezeltetni. Nekem van egy barátnőm, aki jár ilyen kezeléssorozatra, azt mondta nem fájdalmas, csak kellemetlen.
ma 06:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
És ez lelki? Ez tény. Ami szétszakadt, szétvágtak, összevarrtak, az nem lesz a régi.
ma 06:45
 6/13 anonim ***** válasza:

Gátmetszésem volt és repedésem is 2,5 évvel ezelőtt az első szülésemnél. Semmit nem érzek belőle már, pedig azóta szültem mégegyszer. Most gátvédelemmel, pici felületi repedéssel. Egy-egy öltést kaptam csak 4 hónapja. Amióta azok begyógyultak, semmi gondom. Érzem, hogy picit gyengébb a gátizmom, tornáztatom, ennyi.

Én is lelki síkon keresném a megoldást, ha egyébként rendben varrtak össze és a hegeddel nincs különösebb gond. Egyébként én kitapintani sem tudom és ha tükörben nézem is annyira halvány csík van csak a helyén, hogy alig észrevehető, pisi-kaki sem nehezített, szóval nem venném készpénznek, hogy nincs vele gond nálad, nézesd meg.

Maga az elv, nem tudom. Császár után sem lesz ugyanolyan az ember, mint régen, azután is heg marad, így az biztosan lelki eredetű, hogy pszichésen miért viseled nehezebben, hogy most nem ott volt/van heg, hanem máshol.

ma 07:33
 7/13 anonim ***** válasza:

En is hasonloan jartam, guggolasnal erzem huzodni egy kicsit valahol ott lent, gondolom ahol varrtak.

De igazabol ez engem mar nem is zavar.

Szar szulesem volt, annyiban befolyasolja az eletem, ha lesz valaha masodik, akkor csak csaszarral, de ennyi. De lehet nem is lesz; nem tudom.

Amugy nekem 5 oras kitolasi szakasz volt, aztan harman toltak-huztak ki belolem a gyereket. A varras resze egy dolog, de haromszor kellett kikaparni a mehem mert olyan szinten vereztem, bent maradt a mehlepeny is darabokban, stb.

Na az…komolyan ezt a kaparast csak altatasban szabadna csinalni, az egy olyan fajdalom amit nem is tudnek leirni. A szules ehhez kepest lofasz.

Ez a resze volt nekem nehez feldolgozni, hogy tehettek ezt velem, en is elajultam kozben. Arra en is baroritanalak, hogy a testi reszen tul (korrekcio is letezik valamilyen formaban) foglalkozz a feldolgozassal is es keress fel egy ebben jartas pszichologust. Fontos hogy a temakore ez legyen. Nekem sokat segitett.

ma 08:33
 8/13 anonim ***** válasza:
A mostani (3.) szülésnél repedtem, mert gyors volt a babám. 3 hete szültem és nem fáj. Pedig sok varrást csináltak. Az első után szívtam, pedig gámetszés volt. Talán én is rástresszeltem akkor még, mert első volt (6 hónapig fájt a szex).
ma 08:58
 9/13 anonim ***** válasza:
Ajánlom a Kriston tornát. Nyilván olyan nem lesz soha, mint 20 évesen, de azért jelentősen javíthatja a környék kötőszöveti állapotát.
ma 09:28
 10/13 A kérdező kommentje:
és a nemi élet rendben van mindenkinél azóta? vagy örökre kellemetlenebb lesz? vagy már nem érzitek? 7- estől kérdezem szülés után engedik a császárt? mert ezt még egyszer nem tudom megcsinálni és akkor biztos,hogy örökre tönkremegyek lent.
ma 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!