Akit sokat varrtak,jobb lesz valaha?
Figyelt kérdés
nagyon sokat varrtak szülés után,végig éreztem és hangosabb voltam,rosszabb volt mint a vajúdás. Tudom,hogy mások is jártak így. császár után legalább lent nem történt velem semmi,6 hét után ment minden. azt mondták jobban járok a szüléssel hát nem. (13 óra vajúdás,1 óra kitolásnál sikoltoztam,végén elájultam) de mindezt kibírnám még egy gyerekért. nekem maga a varrás volt trauma,még a pisilés,kakilás is fájt sokáig,hasizom,és sétálás ugyanúgy fájt,sőt rosszabb volt nekem,hogy érzékeny helyen van a heg,nem a hasamon.másfél évig nemi életünk teljesen tönkrement,sokat sírtam,hogy "tönretettek,"már 2 év eltelt,de most is úgy érzem sosem leszek a régi. mintha kettévágtákk volna az életem és elgyászolom,hogy a régi sosem leszek többé. kitapogatva is érzem.akit sokat varrtak,kérdezném jobb lesz valaha? vagy mindig érezni fogod? nem tudom feldolgoznitegnap 06:18
11/13 anonim válasza:
Unokatestvérem is így járt. Neki négy órás volt a kitolási szakasz, végül vákum segítségével jött ki a baba. Össze vissza varrták. Nála is az volt, hogy hónapokig sírás, depresszió. Végül elment és egy plasztikai magánklinikán megcsinálták neki. Most várja a második babát.
12/13 anonim válasza:
7-es vagyok. Elsosorban maganban gondoltam, viszont lehet futok egy kort azert egy pszichiaternel, hatha tud ebben segiteni; lelki okokra hivatkozva.
De amugy nekem a magan az A terv, ha egyszer majd aktualis lesz.
Amugy nem tudom az intimtornat probaltad-e, de nekem az segitett a szexben is. Persze en elsosorban inkontinencia miatt kezdtem el, de nekem is fajdalmas volt a szex, viszont itt erdemes futni egy kort egy kismedencei vizsgalattal is, mert nekem peldaul nem a varrat, hanem egy enyhe mehsullyedes okozta a fajdalmat.
De a torna szerencsere nekem eleg volt ra. Es amugy az orgazmus is intenzivebb lett tole, akar mar csak ezert is erdemes elkezdeni🙃
13/13 anonim válasza:
Én is úgy éreztem, hogy a varrás volt az első szülésemnél a legrosszabb, pedig 24 órát vajúdtam + 2 óra kitolás. De az a 45 perces szabás-varrás tanfolyam a végén, érzéstelenítés nélkül nagyon nem hiányzott. Szerencsére "csak" a hüvelyem szakadt, a gátamat megvédték. Nekem a gyermekágyas időszak volt nagyon rossz, utána pár hónapig rossz, de úgy 8 hónap után kezdett rendeződni a helyzet. Azt nem állítom, hogy nyom nélkül rendbe jött, de vállalható. 2 év után én a helyedben azért rákérdeznék szakembernél, mit lehet tenni. A második egyébként nálam hüvelyi úton született, ráadásul farral és gyorsan, de a testvérkéje szerintem olyan szinten kijárta neki az utat, hogy akkor minimális sérüléssel megúsztam az egészet, a nemi életünk sem sínylette meg (csak azt, hogy sírós és nem alszik a mai napig).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!