Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátszakadás helye lesz valaha...

Gátszakadás helye lesz valaha szebb?

Figyelt kérdés
8 hete szültem, sajnos végbélig szakadtam. A gátszakadás helyén nem bőr van, hanem olyasmi szövet, mint a kisajkakon belül (rózsaszínes és fényes). Még ilyen "cafatos" is sajnos. Javult szülés óta, de még így is rettenet, elsírom magam, ha megnézem :( Aki hasonlóan járt, lesz ez még szebb, változik még? Vagy fogadjam el?:(
aug. 2. 17:48
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
8 hét még semmi. Adj időt magadnak.
aug. 2. 17:56
 2/10 anonim ***** válasza:
15%
Plasztikai sebésszel beszélj!
aug. 2. 18:19
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

"rózsaszínes és fényes"

Hegszövetnek hívják.

Ha a karod vágnád meg jó mélyen, ott is így gyógyulna.

aug. 2. 18:19
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Ugyanígy jártam mint te. 2 év telt már el azóta és szerencsére teljesen rendben van, de hosszú hónapok kellettek. 8 hét még nem sok idő, legyél türelmes és ha ilyen rosszul érint, akkor inkább ne nézegesd.
aug. 2. 18:31
 5/10 anonim ***** válasza:
57%
Nagyon közeli rokon volt ilyen helyzetben. Sokat szomorkodott, kb.2-2.5 év és helyrejött.
aug. 2. 18:45
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
A barátnőm mesélte, hogy neki 8 év után már fel se tűnik. Szóval idő:)
aug. 2. 22:12
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Én is szakadtam.

Ráadásul a varrást is elcseszte a doki.

Én sosem nézegettem, férjemet meg nem zavarta. Más meg úgysem látja.

Kb szülés után 1.5 évvel jutott újra eszembe, akkor megnéztem, nem találtam a helyét.

aug. 3. 07:52
 8/10 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem még adj időt neki igen, ha nagyon nem csillapodik a duzzanat a hegnél, akkor így marad sajnos.

Plasztikai sebészet segíthet igen. Érdemes kivárni vele értelemszerűen az utolsó szülést is.

aug. 3. 17:17
 9/10 Kylie22 ***** válasza:
47%
Én 6 hete szültem.Nem mertem még megnézni,de nekem vastag és még mindig fájdogál.A hüvely nyílásnal meg is van keményedve és ott is fáj.Neked is fáj még mindig?Te voltál a 6 hetes vizsgálaton ?Ha igen mit mondott az orvos?Én még nem kértem időpontot,mert félek a kézi vizsgálattól meg a hüvelyi UHtól is.Varrva van nekem is végbélig illetve a hüvely is,menni már tudok,de ha ülni még mindig nem kényelmes.Te hogy vagy?
aug. 5. 05:02
 10/10 anonim válasza:
100%

Idővel a hegek halványodnak és sok esetben belesimulnak a bőrfelszínbe. Van kivétel, az u.n. keloidos hegek, amik vastagok és kiemelkednek a bőrből még sok idő elteltével is, de ez viszonylag ritka.

Meg lehet próbálni helyileg kenőcsöt alkalmazni (vigyázva arra, hogy a hüvelybe semmiképpen ne kerüljön bele), amennyiben varrat, nyílt seb és fájdalom már nincs. Contractubex gél hatékonyan elhalványítja az élénkpiros, illetve rózsaszín hegszövetet, finom, vékony gyöngyházszínűvé alakítja, ha nem problémás (keloidos) a heg.

Ha a hegszélek szabálytalanok, "cafatok", fájdalmas dudorok maradnak hónapok múlva is, plasztikai sebésszel kell konzultálni.

aug. 6. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!