Tényleg az egészségügyisek szerint jobb a császár?
7. Válaszom ellenében èn teljesen a természetes szülést pártolom.
Az otthonszülés lehetőségét is támogatom.
Eü-s vagyok, szülészeten
Nem hiszem, hogy egy normális eü-s jobbnak tartja, ez egy kockázatos műtét, minden velejárójával. Sosem hallotta ilyet az évek során, hogy valaki jobbnak tartaná. Szültek itt az orvosaink is, egyik sem kért császárt.
Én is orvos vagyok (igaz nem szülész) és én biztosan császárral fogok szülni, én láttam mindkettőt, hát köszönöm, de hideg futkos a hüvelyi szüléstől a hátamon.
Normálisan a szülés módja kimeríti annyiban az önrendelkezési jogot, hogy valamilyen szinten anyuka is beleszólhasson, nem véletlenül van így a civilizáltabb nyugati országokban is.
Ha magánkórházba kell mennem, az sem érdekel. Azért tanultam ennyi évet, hogy nehogy majd a saját gyerekemtől vagy a saját egészségemtől kelljen sajnálnom a pénzt. Ha engem kérdeznek, én nem beszélek senkit le se, de rá sem. Szerencsére a városban, ahol élek, van magánkórház, ott meg az van, amit én szeretnék. Én a császármetszést kiszámíthatóbbnak tartom és nyugodtabb leszek tőle, hogy biztonságban megszületik majd a gyermekem. Más véleménye meg nem érdekel, de ez így összességében igaz rám. Ha érdekelt volna, ma nem azt csinálnám, ami gyermekkori álmom volt :)
Nőgyógyász barátom felesége is programozott császárral szült, ez számomra mindent elmond.
Ha kivesszük a képletből az ideológiákat meg az ezo-pszicho elméleteket, akkor bizony az marad, hogy a császár kisebb kockázat a babának, nagyobb az anyának, mint a hüvelyi szülés. A többi ezo-pszicho okoskodás a HOSSZÚTÁVÚ hatásokról teljesenaalaptalan.
Én nem veszem semmibe az élettani hatásait: a születési és szülési sérülés IS élettani hatás.
És szerintem igenis káros, hogy az anyára nézve elvárásokat támasztanak a szüléssel szemben, mert ennek lesznek IGAZÁN lelki (és ebből kifolyólag élettani) hatásai.
És sajnos sok bulváros féligazság és sok esetben hazugság terjeng azzal kapcsolatban, hogy a babának mi kell a fejlődéséhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!