Tényleg az egészségügyisek szerint jobb a császár?
Diplomas apolo vagyok, 20 eves munkaval a hatam mogott. Igen, egyertelmuen a csaszar a biztonsagosabb orvosi szempontbol.
Tanultuk is anno nogyogyaszatbol, plusz dolgoztam is nogyogyaszaton, gyerekkorhazban. RENGETEG a szulesi serult gyerek, ami a csaszarral elkerulheto lett volna.
Ezzel laikuskent felesleges vitatkozni, mert szakmailag bizonyitott teny, hogy biztonsagosabb.
Egyebkent nem veletlen, hogy a lombikos babak is csaszarral szuletnek, mert hogy nem a vegen kockaztatnak, ha mar nagy nehezen osszejott.
Anno, Hadas Krisztina musoraban ez igy konkretan el is hangzott az orvos szajabol. Lombikos baba, es az orvos mondta igy a TV-ben, hogy lombikos babanal nem kockaztatunk termeszetes szulest, ha mar idaig eljutottunk, mindenkepp csaszar.
Én csak sima anyuka vagyok,de én császárt kértem mert a legjobb szakember mellett félre sikerült az én szuletesem, ezt q gyerekemnél nem akartam kockáztatni. A gyerek makk egészséges, mert nem könyörögtem belém nem kaptam oxitocinr ami sürgősségi császarhoz vezetett, nem vártak fel napot q császárral hogy kakis magzatvize legyen mivel magánban szültem ahol nem várják meg q fajasokat hanem egyből kiszedik stb.
Nem csak az számít hogy császár vagy természetes szülés hanem hogy magán vagy sztk...
Egészségügyes ilyet nem mond!
Nyilván van az a helyzet, amikor a császár indokolt, de alaphelyzetben egy szülés semmiféle beavatkozást nem igényel, ehhez képest az epidurál/altatás, a műtét, annak következményei, esetleges fertőzések és csak simán a felépülés is sokkal több kockázat és idő.
Ez egyébként tény
A babának 100% biztonságosabb.
De orvosilag nem nézik, hogy élettanilag ez mit is jelent.
Plusz császárral születettként is 100% élete lehet, de hendikeppel indul.
Anyuka persig szintén felépül, îgy vagy úgy, orvosi szempontból biztosabb, az más kérdés megint, hogy később ez mit is jelenthet akár.
A “szülés” az orvosoknak is kiszámíthatatlany
Lehet rosszul alakuló is.
Az orvosok hiába nagyműtét kevésbé tartanak tőle, mert rutin, mint a hüvelyi szüléstől.
Ettől még nagyműtét marad tele kockázatokkal.
Azt a riportot én is láttam a tévében, szó szerint elhangzott lombikos babánál nem kockáztatuk. Ismerősömnek halva szülése volt, a következő császár lett (semmi nem indokolta), nem akartak kockáztatni.
Orvos ismerősöm is császárral szült, választotta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!