Tényleg az egészségügyisek szerint jobb a császár?
Ha egy kórházban normálisan hagynának időt és teret a háborítatlan szülésre, akkor kevésbé lenne kiszámíthatatlan. És akkor a császár megmaradna a tényleg komplikált esetekhez. De amíg a nők többségét belehajszolják egy sürgősségi császárba, addig nem csodálom, hogy önszántukból az elején választanák azt.
(Egyébként lombikos vagyok és egész terhesség alatt fel se merült, hogy ne szülhetnék természetesen. És én messzemenőkig azt is preferáltam, mert tisztában voltam, élettanilag mit ad)
Azért ne legyünk álszentek...
A "választott" császárok többsége nem amiatt van, mert jajj a babának biztos jobb, hanem mert az anyuka fél a fájdalomtól.
Amikor én szültem, kb 80% császár volt, ami nyilván nem mind indokolt volt, a szobatársam például be is vallotta, hogy ő "félt", nem, nem a gyerekét féltette, hanem saját magát, mert brühühü fájni fog.
De legalább ő bevallja, nem álszenteskedik, hogy a baba miatt.
Orvos vagyok, szülészeten. Én azt látom, hogy a kollégák között is teljesen megosztott, hogy ki hogyan szeretne szülni.
Minden férfi orvos kollégám felesége természetesen úton szült.
Kolléganőm császárral, bár neki jó oka volt (placenta praevia centralis), de azt mondta, hogy ha nem lett volna ez, akkor sem akart volna hüvelyi úton szülni.
A másik kolléganőm most terhes, ő természetes szülést szeretne.
A fiatal szülésznők közül mindenki hüvelyi szülés párti.
Volt szülésznő kollégám szintén hüvelyi úton szült.
Nemrég láttam egy riportot egy doktornővel (szülész-nőgyógyász), aki a második gyerekével még külső fordításra is elment, hogy a másodikat is simán szülhesse.
Kollégám (férfi) pedig azt szokta mondani a nőknek, ha valaki megkérdezi tőle:
"Asszonyom, ha én nő lennék, biztosan császárral szülnék. Viszont ha megkérdez 10 olyan nőt, aki szült így is meg úgy is, akkor 9 a hüvelyi szülést fogja mondani".
Szerintem az emberek általában a hüvelyi szülés kockázatait hajlamosak túlbecsülni, míg a császármetszés kockézatait alulbecsülni.
8
Mert nem halad át a hüvelyen ( flórán), nagyon sokat számít az elmúlt években végzett tanulmányok szerint.
Elvileg a szülés menete is hatással van a későbbi személyiségre, ebben nem “hiszek”
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!