Debrecen Kenézy Gyula kórház szülészetéről mi a véleményetek?
Első babámat várom, múlt héten hajnalban megindultak a fájások, be is mentünk a kórházba, az orvos azt mondta, hogy délutánra meg is lesz a baba, de délelőtt 10 órára abbamaradtak a fájások. Bent tartottak három napig.
Nagyon vegyes érzéseim vannak, az ápolók többsége lekezelő. Sokan mondják, hogy lehet megijedtem és azért álltak le a fájások, mert amikor leállt, akkor szólt be az egyik ápoló és csapta rám az ajtót. Plusz magzatszivárgásom volt, és furcsa is volt, hogy rám nem teszi a gépet ez az ápoló, csak a szobatársaimra, de azt hittem, hogy biztos engem nem kell nézni valamiért, majd este váltásnál már engem is néztek. Úgy jöttem rá, hogy amúgy engem is kellett volna egész nap. A családom mondta is, hogy azonnal szólnom kellett volna, mert az ápoló nem nézte a babát.
Mondjuk én ehhez nem értek, lehet van benne valami.
De szerintem mindenhol vannak ilyen dolgozók sajnos, de kíváncsi vagyok, hogy másnak mi a tapasztalata?
Az orvosokkal kapcsolatban is, vagy úgy egészében a szülés folyamata és a bent töltött idő az milyen volt nektek?
Úgy tudom, hogy vajúdás közben végig bent lehet velem a férjem és szülés közben is. De hallottam olyat is, hogy csak két olyan szoba van ahova a férfit is beengedik apás szülésnél, de ha nincs szoba, akkor nincs rá lehetőség.
Nekem erről tájékoztatóban nem írtak, nem mondtak semmit, csak az egyik anyukától hallottam? Ez hogy van?
Köszönöm szépen a válaszotokat!
Mondjuk én már rég szültem ott, de velem rendesek voltak. Nem csesztettek feleslegesen, és szülés után sokat segítettek a nővérek. Én a szoptatással kínlódtam, és volt egy nővérke, akit tök mogorvának hittem, de ő segített a legtöbbet végül.
A vajúdásnál bent lehetett a férjem, én végül császárral szültem, de apás szülésre készültünk előtte (és igen, lehetett volna az).
A kaja jó, igazából mindenki tök normális volt.
Az uncsim ott született 10 évvel ezelőtt.
Meglepően normálisak voltak a körülmények, az orvosok és a személyzet is!
A lányom kizárólag jókat mesélt.
Apás szülés volt.
Nekem sem volt úgy konkrét problémám, például ami feltűnt, hogy nagyon tiszta, odafigyelnek rendre. A kaja sem volt rossz, bár számomra az nem volt fontos.
Az orvosokkal akikkel találkoztam szintén normálisan beszéltek, az ápolók voltak azok akikre azt mondtam, hogy visszább is vehetnének, mert hallottam cifra dolgokat amíg bent voltam, volt aki már majdnem megszült, és nem szóltak az orvosnak, majd csak amikor már az anyuka sírásban tört ki, hogy vegyék komolyan és szóljanak egy orvosnak, hogy nézze meg.
De az biztos, hogy szülés után összegzünk majd, és például az olyat aki a babámat figyelembe se vette, az ilyenekre panaszt nyújtunk.
Legfőképp azért, mert ha egy ember nem is szimpatikus nekik, attól függetlenül a babákhoz ugyanúgy kellene állniuk, főleg, ha az életéről van szó.
Utolsó. Nagyon sajnálom! Rengeteg embertől hallottam már, hogy a szülés közben kapott megjegyzésektől vagy szülés utáni megjegyzésektől sokáig maga alatt volt. Kitartás, és fel a fejjel! Habár én még nem vagyok túl rajta és nem tudom pontosan mit éltél meg, nagyon drukkolok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!