Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy van ez más kórházakban?...

Hogy van ez más kórházakban? Hol van addig a baba?

Figyelt kérdés

A mi kórházunk "bababarát", tehát 24 órában együtt van, egy szobában a baba és az anyukája. (Nekem ezzel amúgy alapjáraton nincs bajom.) Szóval elsősorban olyanok írjanak, akik szintén ilyen kórházban szültek.

Tehát nálatok hol van a baba, amikor pl. elmentek enni az ebédlőbe, vagy elmentek zuhanyozni, és legfőképpen, amikor kimentek a látogatókhoz. Csak mert itt az ebédlőbe nem viheted ki a babát, de a kaját se viheted be a szobába... Amikor látogatók jönnek, akkor ugye az hosszabb idő általában, amíg nem vagy vele, olyankor be lehet tolni a csecsemősökhöz, de sok értelmét nem látom, mert ahova betolom szoba azon belül van még egy szoba, az irodájuk és ők ott ülnek rá se látnak a babára és ha sír se igazán foglalkoznak vele, ennyi erővel ugyanúgy hagyhatom a saját szobámban egyedül. Szóval ez hogy van máshol?

nov. 23. 17:51
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk bejött a látogató, ha meg sokan voltak, akkor ki lehetett vinni a babát a folyosóra hozzájuk.

Enni is lehetett a szobában, volt egy asztal erre a célra, szóval fura, hogy ez valahol ennyire nem megoldott...

nov. 23. 17:54
 2/36 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk ebédlő nincs, a szobában találnak. 4 ágyas szobában voltam mind a 2 alkalommal.Ha volt szobatársam, akkor megkértem, hogy míg lezuhanyzok figyeljen, és szóljon ha gond van, de a csecsemősökhöz is ki lehetett tolni.Egyszer éltem ezzel a lehetőséggel, mert mind a 3 szobatársam hazament.
nov. 23. 17:56
 3/36 anonim ***** válasza:
27%

Milyen room-in az, ahol nem lehet veled valóban 0-24? Semmilyen.

Nálunk nincs ebédlő, a szobába hozzák az ebédet. Látogató is a baba miatt jön. Első gyerekkel kétágyasban voltam, ott a folyosón lehetett látogatót fogadni, jött velem a baba is. Ki se mentem volna semmilyen látogatóhoz, ha a gyereket nem vihetem, értelme nincs.

Másodikkal egyágyasban voltam, ott a szobámban fogadtam a látogatót.

Fürdőszoba mindkét esetben a szobából nyílt.

nov. 23. 17:56
 4/36 A kérdező kommentje:
Amúgy itt pont van két csaj, a két véglet, az egyik (első babás) nem mer elmenni se enni, se fürödni, mert hogy nem akarja egyedül hagyni a babát, a másik csaj (ő nem első babás) meg simán elmegy kajálni és a babája végig sírja azt az időt, pontosabban a végére megnyugszik magától.
nov. 23. 17:57
 5/36 anonim ***** válasza:
94%

Ahol én szültem ott ha zuhanyozni akartál, vagy lemenni a büfébe vagy bármi más le kellett adnod a csecsemőosztályra a babát.

A látogatók a folyosó végén nézhettek meg a babát és csak pár percre utána le kellett adnod amíga látogatókkal voltál. Ők a szobákba nem jöhettek be.

Éjszakára ha akartad elvitték 22-kor és hajnali 5-kor hozták vissza.

Enni a szobában lehetett oda hozták az ételt.

A csecsemős osztály ott úgy nézett ki, hogy volt egy iroda rész mellette kis teakonyha a tápszer melegítesnek és a belső szobába voltak a babák. Ha volt benn baba a nővérek abba a szobába voltak.

nov. 23. 17:59
 6/36 anonim ***** válasza:
69%
3-as. Ahol én szültem ki volt írva a látogató nem a babához jön így le kell adni. Főleg télen a huzatos folyosón ne fázzon meg. Nem mindenhol ugyanúgy van.
nov. 23. 18:00
 7/36 A kérdező kommentje:
Ja itt a látogátás úgy van, hogy van egy zárt ajtó, annál lehet megmutatni a babát (de valami hangszigetelt lehet vagy én nem tudom, alig jön át hang a másik oldalról) meg van egy másik ajtó a másik oldalt, aminél ki lehet menni a látogatókhoz. Ők nem jöhetnek be az osztályra.
nov. 23. 18:01
 8/36 A kérdező kommentje:
Amúgy én ez utóbbit meg is értem, csak azt nem, hogy betolom a babát egy szobába, ahol tudom, hogy a kutya nem fog ranézni...
nov. 23. 18:05
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Furdo es wc a szobaban volt, beraktam addig a kis “tarolojaba”, amiben ugye vannak a babak, aztan elmentem. Kajat a szobaban ettuk meg, latogato, ha jott, akkor toltam ki magammal az ajtoig, mert ablakon keresztul megneztek.

De amugy ha barmi egyeb lett volna, peldaul el akarok menni a bufebe vagy nem tudom, akkor a csecsemosokhoz be tudtam volna vinni es addig vigyaztak volna ra. De en ezzel a lehetoseggel nem eltem, mert eleg szarul voltam, nem nagyon maszkaltam.

Vidd be a csecsemosokhoz, ha kell, aztan ennyi. Biztos figyelnek rajuk azert.

Nem tudom milyen korhaz ez, de nyilvan masok is megoldjak az evest, furdest valahogy, nem te lennel az elso :D

nov. 23. 18:05
 10/36 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk látogatáskor ki lehetett vinni a babát a folyosóra, ott is 40° volt, nem fáztak meg ennyitől. Ebédlő nincs, a szobák előtt van a folyosón asztal, csak ott lehet enni. Zuhany két szobára közös, addig a kiságyban maradt. Amúgy kb a szülőszobából kifelé megmondták a csecsemősök, hogy csak akkor lehet leadni a babát nekik, ha rosszul vagy, amúgy oldd meg. Így is volt egy lány, aki szédült, le akarta adni, de nem vették be, annyit mondtak neki, hogy ne álljon fel vele, hanem a kiságyban pelenkázza meg ha szoptatni akarja, hívja őket.
nov. 23. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!