Hogy van ez más kórházakban? Hol van addig a baba?
A mi kórházunk "bababarát", tehát 24 órában együtt van, egy szobában a baba és az anyukája. (Nekem ezzel amúgy alapjáraton nincs bajom.) Szóval elsősorban olyanok írjanak, akik szintén ilyen kórházban szültek.
Tehát nálatok hol van a baba, amikor pl. elmentek enni az ebédlőbe, vagy elmentek zuhanyozni, és legfőképpen, amikor kimentek a látogatókhoz. Csak mert itt az ebédlőbe nem viheted ki a babát, de a kaját se viheted be a szobába... Amikor látogatók jönnek, akkor ugye az hosszabb idő általában, amíg nem vagy vele, olyankor be lehet tolni a csecsemősökhöz, de sok értelmét nem látom, mert ahova betolom szoba azon belül van még egy szoba, az irodájuk és ők ott ülnek rá se látnak a babára és ha sír se igazán foglalkoznak vele, ennyi erővel ugyanúgy hagyhatom a saját szobámban egyedül. Szóval ez hogy van máshol?
Nálunk bejött a látogató, ha meg sokan voltak, akkor ki lehetett vinni a babát a folyosóra hozzájuk.
Enni is lehetett a szobában, volt egy asztal erre a célra, szóval fura, hogy ez valahol ennyire nem megoldott...
Milyen room-in az, ahol nem lehet veled valóban 0-24? Semmilyen.
Nálunk nincs ebédlő, a szobába hozzák az ebédet. Látogató is a baba miatt jön. Első gyerekkel kétágyasban voltam, ott a folyosón lehetett látogatót fogadni, jött velem a baba is. Ki se mentem volna semmilyen látogatóhoz, ha a gyereket nem vihetem, értelme nincs.
Másodikkal egyágyasban voltam, ott a szobámban fogadtam a látogatót.
Fürdőszoba mindkét esetben a szobából nyílt.
Ahol én szültem ott ha zuhanyozni akartál, vagy lemenni a büfébe vagy bármi más le kellett adnod a csecsemőosztályra a babát.
A látogatók a folyosó végén nézhettek meg a babát és csak pár percre utána le kellett adnod amíga látogatókkal voltál. Ők a szobákba nem jöhettek be.
Éjszakára ha akartad elvitték 22-kor és hajnali 5-kor hozták vissza.
Enni a szobában lehetett oda hozták az ételt.
A csecsemős osztály ott úgy nézett ki, hogy volt egy iroda rész mellette kis teakonyha a tápszer melegítesnek és a belső szobába voltak a babák. Ha volt benn baba a nővérek abba a szobába voltak.
Furdo es wc a szobaban volt, beraktam addig a kis “tarolojaba”, amiben ugye vannak a babak, aztan elmentem. Kajat a szobaban ettuk meg, latogato, ha jott, akkor toltam ki magammal az ajtoig, mert ablakon keresztul megneztek.
De amugy ha barmi egyeb lett volna, peldaul el akarok menni a bufebe vagy nem tudom, akkor a csecsemosokhoz be tudtam volna vinni es addig vigyaztak volna ra. De en ezzel a lehetoseggel nem eltem, mert eleg szarul voltam, nem nagyon maszkaltam.
Vidd be a csecsemosokhoz, ha kell, aztan ennyi. Biztos figyelnek rajuk azert.
Nem tudom milyen korhaz ez, de nyilvan masok is megoldjak az evest, furdest valahogy, nem te lennel az elso :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!