Nem tartjátok felháborítónak, hogy a kórházakban mennyi pénzt "illik" osztogatni a baba születése után?
Én azt gondolom, hogy elég elszomorító, hogy mindenki ezen "pörög" állandóan. Én nem fogadtam fel sem szülésznőt, sem orvost, pont azért mert nem vagyunk milliomosok, azt a botom 100-120 ezret inkább a babámra akartam fordítani, amit a dokinak kellett volna adni. Mikor megindult a szülés szépen bementem a kórházba és megszültem az ügyeletes orvosnál. Nagyon kedvesek voltak hozzám, minden rendben ment. Az orvost amúgy is az utolsó 10 percben láttam. Nem adtam senkinek egy fillért sem, nem is várta el senki. Ez a munkájuk,mi több a hivatásuk.
A fogadott dokinál viszont megértem, hogy "kötelező" a pénzosztás.
Az orvost,ha felfogadod, akkor evidens,hogy adsz neki pénzt!
Szülésznőt én nem fogadtam! A nővérek mivel nagyon kedvesek voltak, két csomag kávét kaptak. Azért ennyibe még nem haltam bele!
Én azért nem tartom felháborítónak, mert nem kötelező adni, mindenki eldöntheti,hogy akar-e!
én 2009-ben szültem, akkor az én dokim 40 ezret kért a szülésért
másnak nem adtunk egy fillért sem, meg ajándékot sem
Ebbe inkább az a felháborító, hogy nagyon sok helyen elvárják.Mivel sokan adnak, és ha te nem akkor ki vagy nézve!Tapasztaltam!!!!Meg rajtam látszott, hogy nem fogok adni, ügyeleten szültem és mikor kértem edát, közölték burkoltan, hogy ez nem lesz ingyen...így ki perkáltunk 10 ezret, mivel simán hagytak volna szenvedni.(Margit kórház)
Ez az egész rendszer úgy sz.ar ahogy van!Nekem nincs arra pénzem, hogy másnak fizessem a nyaralását, pont annyira van, hogy megéljünk.Arról nem is beszélve, hogy a nőgyógyászok az egyik legjobban kereső orvosok!!Most akkor miről beszélünk???
Nem tartom feláborítónak, mert én már csak olyan dolgokon szoktam áborogni, amin tudok változtatni.
Komolyan,nem őrlődöm ezen, mert felesleges.
Kényszerhelyzet: ha jó bánásmódot akarsz, fizetsz. Ha nem akarsz sokat várakozni:fizetsz.
Igaz, szerencsére rengeteg olyan emebrrel találkoztam, akiknek nem fizettem (szülésznő, nővérek a gyermekágyi osztályon)és mégis elképesztően kedvesek voltak.
Nálunk mindkét szülésnél kapott a doki zsét, mert fogadott volt, a szülésznőkkel meg elégedettek voltunk, ők ajándékkosarat kaptak.
A csecsemősök, osztályos nővérek semmit. Nem vitték túlzásba a munkájukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!