Családon belül a baba és mama hazaengedése után mennyivel illik, lehet babanézőbe menni?
Ez attól is függ hogy milyen közeli rokon, meg hogy felétek mi a szokás!
Nálunk: szülők testvérei, szülei (nagypapa, nagymama), nagyszülei (dédszülők) már az nap vagy másnap is nyugodtan!(amikor tudnak)
Szülők unokatesói: min 3 hét otthon töltött idő után (inkább 1 hónap)
Távolabbiak 5-6 hét után!
Barátok változó!
Nálunk ez így szokás!
Régebben volt itt erről kérdés, elég nagy vita lett belőlve, mert volt aki azt írta, a hazamentel napján ott volt az egész család, más meg mindent megtett, hogy ezt a helyzetet elkerülje.
Írod, hogy családon belül; én biztosan megkérdezném mikor alkalmas, nyilván mivel messze laknak, nem félórás vizitről lenne szó, ezért egyeztess velük.
Ha első baba, csak a szülés után érdemes, mert a kismama nem tudhatja előre, hogyan telnek majd az első közös napjaik.
Én sürgősségi császárral szültem, nagyon megviselt a dolog, nehezen jöttem rendbe (főleg lelkileg), így hozzánk az első 6 hétben tényleg csak a szüleim, anyósom, a hugom és a sógorom jöttek, nagyon nem hinyzott volna más. Mindenki megértette, nem volt ebből probléma.
Közvetlen családtag (testvér, nagyszülő) szerintem várjon kb 2 hetet, ennél távolabbi pedig a szokásos hatot.
Az az igazság én anno nem örültem a túl korán érkezőknek. Kellemetlenül éreztem magam amiatt, hogy nem voltam felkészülve, nem tudtam megkínálni őket. És persze nem utolsó sorban féltettem a babámat. Ráadásul ő is influenza szezonban volt kicsi.
A kicsi anyukája a testvérem.
Köszi!
Legtisztább, ha megkérdezed aranyosan, hogy mikor láthatjuk már a Picikéteket ? Amikor nektik jó !
Ez változó, családoknál más más a szokás, stb.
A tiszta sor, ha megkérdezed, mert lehet, hogy beakarnak otthonosodni kicsit 1-2 több hét, de az is lehet, hogy alig várja, hogy mutogathassa a "gyümölcsüket"
Mindkettő russzoul is sülhet el, hormonok is bezavarnak, összevissza gondolkozik az anya is, szóval kérdezd csak meg, de tedd hozzá, hogy nem siettetni akarod, de persze, hogy szeretnéd látni miest lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!