Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem tartjátok felháborítónak,...

Nem tartjátok felháborítónak, hogy a kórházakban mennyi pénzt "illik" osztogatni a baba születése után?

Figyelt kérdés
Adni az orvosnak, a szülésznőnek, ajándékcsomag a csecsemősöknek és a szülészeteseknek, pénz a hazahozós ruhába... Nálunk ez megy. Nálatok? Hihetetlen!
2012. ápr. 9. 09:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
18%

Én egyáltalán nem tartom felháborítónak, h pénzt adtam vkinek, aki segít világra hozni a kisbabámat, és biztosított, h a 9 hónap zavartalanul teljen. Megdolgoztak a pénzükért- a dokim és a szülésznőm is. Ilyen esemény nincs minden nap, szóval belefér.

Ha vki fogadott orvost akar, akkor fizetnie kell. Ez van.

2012. ápr. 9. 16:58
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem az orvos a felháborító, amúgy meg ezért kapják a fizetést!
2012. ápr. 9. 17:15
 13/18 anonim ***** válasza:

Na most fején találtad a szöget.Csal az a baj, hogy ilyenkor meg jönnek azzal, hogy milyen rossz az egészségügy, kevés a fizetés...bla-bla-bla!

De ha behoznák azt ami pl Amerikában van, hogy ha fizetsz van ellátás, ha nem akkor nincs, akkor az emberek nagy része nem menne orvoshoz, nem szülne gyereket és kihalnánk, mert erre a magyarnak nincs pénze, így sok orvos se kellene, mert nem lenne rájuk szükség.

De persze kérdés, hogy ha valaki 100-150 ezreket képes kifizetni 1 dokinak, akkor lehet, hogy még is van pénz??Én páromtól havonta több mint 40 ezer forintot von le a TB!Esküszöm ha megkapnánk, és ennyivel több lenne a fizetése, én bizony havonta odaadnám ezt a pénzt annak a dokinak aki ellát...de hát nem kapom meg, és a havi bevételünk ennyivel kevesebb, és ezért a pénzért a mai Magyar valóságban, azért jó lenne ha kapnék rendes ellátást...Ja és páromat legalább 10 éve nem látta orvos, és még is fizet az egészségügyi ellátásért, amikor nem is veszi igénybe..

2012. ápr. 9. 17:34
 14/18 anonim ***** válasza:

Az első terhességemnél az orvosom nem fogadott el semmit a 9 hónap alatt, a szülés után kapott 30 ezret. A második terhességemnél nem tudtam ehhez a dokihoz menni, mert már idős, nem vállal szülést. Kerestem másik orvost másik kórházban. Ő az elején közölte, hogy alkalmanként 7 ezer, szülés 80 ezer. Pislogtam kettőt, de mivel tudtam, hogy nagyon jó orvos és teljes mértékig rábízhatom magam, így bevállaltuk.

Szerintem felháborító, de úgyis te választod az orvosodat. A szülésznőm az unokatestvérem volt mindkét szülésnél, így ez kilőve. A csecsemősöknek nem adtam semmit.

2012. ápr. 9. 18:15
 15/18 TKI Ibolya ***** válasza:
100%
Azért van fogadott orvosom,hogy az éjszaka kellős közepén is ugorjon ha én akkor szülök,még ha előtte ment is haza félórája! És bizony ez nincs benne a fizetésébe erre van az ügyeletes doki.Tehát a plusz szolgáltatásért fizetek.Nincs ebben semmi felháborító!Én csak a dokimnak adtam.Kecskeméten szültem és még csak soha szóba sem került köztünk,hogy mennyit kér.3 gyerekemet szültem nála a pénzt csak varrat szedésnél kapta meg és még is minden nap bejött hozzám kétszer meglátogatni az alatt a 3-5 nap alatt.
2012. ápr. 9. 21:09
 16/18 anonim válasza:
100%
Tudod ez egy olyan dolog, hogy ha te felgogadsz egy orvost, akkor ő a 9 hónap alatt végig gondoskodik rólad. Ha bármi bajod van, neki fel kell állnia a vasárnapi családi ebédtől is akár és be kell mennie a kórházba, vagy akár az éjszaka közepén is. Ha te fogadott orvost szeretnél, akkor igenis ki kell fizetned. És igen, ezen kívül még fizetést is kapnak, de nehogy azt hidd, hogy milliókat. Ez ilyen egyszerű
2012. ápr. 9. 22:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én hálás vagyok a sorsnak, hogy volt fogadott orvosom, aki amúgy a vasárnapi ebédidőt töltötte velünk:-),mivel én egy lelketlen pénzéhes ügyeletes orvosnál koraszültem volna.Szerencsére jött az orvosom,s minden rendben ment azután.Nem sajnáljuk a kiadott pénzt, mert az az én és babám egészségére lett kiadva. Csecsemősnek nem adtam, mert az egyik még hangosan veszekedett is velem.(Jól kiélte magát az elsőgyerekes anyukán)
2012. ápr. 9. 23:18
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem az orvoson vagyok kiakadva, hanem a többin, ami szerepel a kérdésben!
2012. ápr. 10. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!