Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy van ez más kórházakban?...

Hogy van ez más kórházakban? Hol van addig a baba?

Figyelt kérdés

A mi kórházunk "bababarát", tehát 24 órában együtt van, egy szobában a baba és az anyukája. (Nekem ezzel amúgy alapjáraton nincs bajom.) Szóval elsősorban olyanok írjanak, akik szintén ilyen kórházban szültek.

Tehát nálatok hol van a baba, amikor pl. elmentek enni az ebédlőbe, vagy elmentek zuhanyozni, és legfőképpen, amikor kimentek a látogatókhoz. Csak mert itt az ebédlőbe nem viheted ki a babát, de a kaját se viheted be a szobába... Amikor látogatók jönnek, akkor ugye az hosszabb idő általában, amíg nem vagy vele, olyankor be lehet tolni a csecsemősökhöz, de sok értelmét nem látom, mert ahova betolom szoba azon belül van még egy szoba, az irodájuk és ők ott ülnek rá se látnak a babára és ha sír se igazán foglalkoznak vele, ennyi erővel ugyanúgy hagyhatom a saját szobámban egyedül. Szóval ez hogy van máshol?

nov. 23. 17:51
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk is így van, mint nálatok. Enni mondjuk ki lehet tolni azzal a kis kocsival. Amikor a látogatókhoz mentem, akkor meg odahúztam a nővérpulthoz. Ha nagyon sírt, szóltak.

De volt, hogy amikor aludt látogatási időben, akkor a szobatársam mondta, hogy menjek nyugodtan. Aztán szólt, amikor felébredt.

Fürdeni meg szintén akkor mentem, ha aludt.

nov. 23. 18:15
 12/36 anonim ***** válasza:
Nálunk a szobába hozták a kaját, az ágyon lehetett enni, és a fürdő is onnan nyílt. Illetve kétágyas szobák voltak, bejöhetett napi 1 fő látogató (jellemzően apuka), meg a szobák előtt volt egy ilyen közösségi tér jellegű terem, kanapékkal meg mindennel, ahová kivihetted a babát, ha esetleg több látogató jött egyszerre. Az első szülésemnél ezt sokszor használtuk, mert a szobatársamhoz igen gyakran igen sokan jöttek látogatóba, akik engem zavartak, szóval inkább kiszöktem a közös területre. A második szülésemnél nem volt ilyen gond, ott mindkettőnkhöz csak a férjek jöttek be, de ők egész nap bent lehettek velünk mondjuk. Azidő alatt mentem el zuhanyozni is, amíg a férjem jelen volt, ő dédelgette addig a babát.
nov. 23. 18:41
 13/36 anonim ***** válasza:
31%
Neharagudj, nem szültem kórházban, de mit jelent az, hogy nem viheted magaddal a babát? Megfogod és viszed magaddal, nem? Hogy hogy ne mehetne valahova veled?
nov. 23. 19:10
 14/36 anonim ***** válasza:
55%

A ti kórházatok NEM bababarát.

Ahol nem biztosított, hogy tényleg az anyával legyen végig, az meg se kaphatná ezt a címet, márpedig ha az ebédlőbe ki kell menned és nem viheted, akkor nem teljesül.

Valódi bababarátban egy percre se kerül el mellőled. A szobában fürdetik, ott mérik. Ha olyan vizsgálat kell, ami a szobában nem megoldható, akkor mész vele...stb.

Ételt a szobába hozzák, akkor se kell leadni. Látogatók nem üveg mögül nézhetik. Folyosón nincs huzat.

nov. 23. 19:39
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem,hogy ez melyik kórház?
nov. 23. 19:57
 16/36 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a kommenteket.

Nálunk behozták a szobába a kaját, ugyhogy én vagy gyerekkel a kezemben ettem, vagy azt a tologstós kiságyat vittem magammal.

Ha látogató jött, az a folyosóra bejöhetett, a szobaajtóig. Az ajtó mellé húztam a gyereket és ennyi.

Zuhanyozni/wcre meg akkor mentem, amikor aludt.

nov. 23. 20:01
 17/36 anonim ***** válasza:
44%
Nálunk is próbálkoztak a csecsemősök hova nem vihetem. Mondom majd én azt eldöntöm hívjon rendőrt ha törvényt sértek. Onnantól egy büdös szót nem szóltak. Az én gyerekem, jogom van hozzá, hogy vele legyek. Hogy tudjam mivel etetik stb.
nov. 23. 20:04
 18/36 A kérdező kommentje:
Ez a szombathelyi Markusovszky kórház. Amúgy nem olyan rossz, vagyis én nem vagyok olyan rossz véleménnyel róla összességében, de akkor ezek szerint ez tényleg nem igazán bababarát. Az mondjuk tök jó, hogy valahol az apuka még be is mehet, itt nekem tök fura, hogy a saját apja meg se foghatja gyerekét 3,5 napig, amíg benn vagyunk. Oké, ne legyen az, hogy valakihez bejönnek sokan és körbe adják a gyerek aztán behoznak valami betegséget, de ez, hogy apuka se...
nov. 23. 20:13
 19/36 anonim ***** válasza:
54%

Mondjuk ebbe az RSV stb. szezonba nem baj annyira, hogy nem özönlenek a látogatók mindenkihez oda be, csak kintebb. Pici érdeke.

2x szültem, lassan fél éve a másodikat ugyanabba a kórházba megyeszékhelyen. A látogatással annyi volt, hogy az elsőnél ablakon keresztül nézhették a picit csak(2 éve), baba nélkül lehetett a látogatókhoz kimenni, de itt nincs közös helyiség sem, a huzatos átjárók háza folyosón lehet fogadni látogatót. Mondjuk nehéz volt, mert 6 napig voltunk bent és nehezen viseltük a férjemmel, mert ő is nagyon szerette volna megfogni ilyesmi. Rokonok mondjuk nem zavartak, kibírják hogy ne lássák pár napig. Nem a világ vegeKépen látták addig is. Most 72 óráig voltunk, most a folyosó elejére bejöhettek egy két szék is ki van már rakva. Elméletileg csak egy ember jöhet, ehhez képest dugig voltak. Addig ott az ajtókat csukták, mert hát nyilván senki nem szereti ha random Marika déditatája jön látogatóba és közbe azt nézi a nyitott ajtónál, hogy milyen melle van és hogy szoptat a szobatárs.

nov. 23. 20:42
 20/36 anonim ***** válasza:
54%
Folytatni akartam, csak elküldtem. Szóval itt be lehet tolni a nővérekhez és be is kell. Ha zuhanyoztunk is, vagy ha látogatókhoz mentunk ki vagy ha vizsgalat volt pl amire nem jöhetett. Ebédet szobába lehet megenni, van bent szék asztal kialakítva ki ebédlő rész. Viszont itt figyelnek a picire, de azért nyilván nem ott ülnek mellettuk hanem csinálják a dolgukat, de ettől még figyelik. Zuhanyozni pl nyilván kell meg ilyenek.
nov. 23. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!