Hogy van ez más kórházakban? Hol van addig a baba?
A mi kórházunk "bababarát", tehát 24 órában együtt van, egy szobában a baba és az anyukája. (Nekem ezzel amúgy alapjáraton nincs bajom.) Szóval elsősorban olyanok írjanak, akik szintén ilyen kórházban szültek.
Tehát nálatok hol van a baba, amikor pl. elmentek enni az ebédlőbe, vagy elmentek zuhanyozni, és legfőképpen, amikor kimentek a látogatókhoz. Csak mert itt az ebédlőbe nem viheted ki a babát, de a kaját se viheted be a szobába... Amikor látogatók jönnek, akkor ugye az hosszabb idő általában, amíg nem vagy vele, olyankor be lehet tolni a csecsemősökhöz, de sok értelmét nem látom, mert ahova betolom szoba azon belül van még egy szoba, az irodájuk és ők ott ülnek rá se látnak a babára és ha sír se igazán foglalkoznak vele, ennyi erővel ugyanúgy hagyhatom a saját szobámban egyedül. Szóval ez hogy van máshol?
Én az Uzsokiban szültem 2x, Budapesten. Ott a szobádba kapod a kaját, ott is ettem meg, az ágyon. Bent a szobának volt saját zuhanyzója, tehát ott hagytam bent az ágyamnál, amíg zuhanyoztam. A folyosón kint lehetett látogatót fogadni.
Én mindkét gyerekkel végig bent voltam, csak akkor mentem ki, ha jött az apjuk látogatni. Illetve a második gyereket eltoltam a folyosó végéig, mert ott volt egy kávé automata és vettem magamnak egy kávét.
Ahol én szültem, ebédlő nincs. Én VIP szobába voltam, a látogató bejohetett hozzám a gyerek meg ott volt velem, ugye saját fürdőm volt szóval ott volt a szobába a gyerek én meg simán fürödtem.
De egyébként aki nem VIP szobába volt ő se adhatta le a gyereket csak ha látogató jött.
Nálunk az ételt a szobába hozzák. Maximum 4 ágyas egy szoba, minden szobához van saját zuhanyzó, amíg zuhanyoztunk maradt a szobában a baba a kiskocsijában. Ha sírt akkor tologatták a szobatársam addig.
Látogatók a szoba ajtajáig jöhetnek, a babát meg a szoba ajtajáig lehet kitölni, azaz a szobaajtóban lehet nézegetni. Én pont ezért kértem, hogy a férjemen kívül senki se jöjjön, mindenki kibírja, hogy csak 3 naposan látja először a babát nem 1 naposan...
Aki szeretné beadhatja a csecsemősöknek, ha valahova annyira menni szeretne. Mondjuk szerintem a szülészet épületben nálunk nincs is büfé.
Nálunk szerintem nincs is ebédlő, a szobában ettünk. A csecsemősöknek bármikor le lehetett adni. Egy légtérben voltak és foglalkoztak is velük.
Én fizetős szobában voltam, ott volt bent zuhanyzó és wc. Azt viszont nem értettem, hogy egyszer(még az elején, amikor nem tudtam, mi hogy működik), kimentem megkérdezni a 2 ajtóra lévő csecsemősöktől, hogy bevihetem-e hozzájuk a babám, amíg zuhanyzom. Hát, majdnem megettek, hogy hol van most a gyerek? Mondom, a szobában. Egyedül??? Nem egyedül, a szobatársammal. Dehát ő nem vigyázhat rá! Mi? Hát, tudom, nem veheti ki, de csak odamehet, megnyugtatni, vagy szólni, nekem, aki eljött 5 méterre (ő még nem szült meg akkor). Ó, nem. És ha bukik? Meg is fulladhat! És én ne adjam le, hát nálunk van zuhanyzó. Mondom ok, de oda csak nem vihetem be. Nem, de hagyjam nyitva az ajtót és akkor hallom, ha sír 🤦🏽♀️ Értem. Tehát a szobatársamra nem hagyhatom 1 perccel, aki tud szólni vagy orvost hívni, ha baj van, de egyedül igen, miközben én rá se látok a zuhany alól, de ha mégis észrevenném valami csoda folytán, hogy baj van, biztos nagyon hatékony lennék, amíg a friss császársebemmel kikászálódom a zuhany alól.
Szóval egyszer a komplett osztály nézte végig, amíg pucéran szerencsétlenkedem, egy ilyen nyitott ajtóval zuhanyzásnál, mert épp akkor jött a vizit.🤦🏽♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!