Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy van ez más kórházakban?...

Hogy van ez más kórházakban? Hol van addig a baba?

Figyelt kérdés

A mi kórházunk "bababarát", tehát 24 órában együtt van, egy szobában a baba és az anyukája. (Nekem ezzel amúgy alapjáraton nincs bajom.) Szóval elsősorban olyanok írjanak, akik szintén ilyen kórházban szültek.

Tehát nálatok hol van a baba, amikor pl. elmentek enni az ebédlőbe, vagy elmentek zuhanyozni, és legfőképpen, amikor kimentek a látogatókhoz. Csak mert itt az ebédlőbe nem viheted ki a babát, de a kaját se viheted be a szobába... Amikor látogatók jönnek, akkor ugye az hosszabb idő általában, amíg nem vagy vele, olyankor be lehet tolni a csecsemősökhöz, de sok értelmét nem látom, mert ahova betolom szoba azon belül van még egy szoba, az irodájuk és ők ott ülnek rá se látnak a babára és ha sír se igazán foglalkoznak vele, ennyi erővel ugyanúgy hagyhatom a saját szobámban egyedül. Szóval ez hogy van máshol?

nov. 23. 17:51
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
79%

Én az Uzsokiban szültem 2x, Budapesten. Ott a szobádba kapod a kaját, ott is ettem meg, az ágyon. Bent a szobának volt saját zuhanyzója, tehát ott hagytam bent az ágyamnál, amíg zuhanyoztam. A folyosón kint lehetett látogatót fogadni.

Én mindkét gyerekkel végig bent voltam, csak akkor mentem ki, ha jött az apjuk látogatni. Illetve a második gyereket eltoltam a folyosó végéig, mert ott volt egy kávé automata és vettem magamnak egy kávét.

nov. 23. 20:57
 22/36 anonim ***** válasza:
79%
Bp-n, a Jahn Ferencben szültem. Ugyanúgy működik, ahogy leírtad. Az én szobám gyakorlatilag az étkezővel szemben volt. Amikor kimentem enni, nyitva hagytam az ajtót, így hallottam ha sír. Igazából minden gyereksírsásra felpattantam :D Amíg kimentem a látogatókhoz, beadtam a csecsemősökhöz. Ez nem volt hosszú idő, szerintem nagyon maximum 20-30 percet voltak bent. A zuhanyzó a szobámból nyílt, siettem a zuhanyzással ahogy tudtam. Itt én egyszemélyes szobában voltam, de az első gyermekem születésénél 3-an voltunk egy szobában, olyankor mindig rábíztuk egymásra a babákat, amíg zuhanyoztunk, vagy ettünk.
nov. 23. 21:25
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én szültem, ebédlő nincs. Én VIP szobába voltam, a látogató bejohetett hozzám a gyerek meg ott volt velem, ugye saját fürdőm volt szóval ott volt a szobába a gyerek én meg simán fürödtem.

De egyébként aki nem VIP szobába volt ő se adhatta le a gyereket csak ha látogató jött.

nov. 23. 21:35
 24/36 anonim ***** válasza:
86%
VIP szobában voltam, bejöhetett látogató, a kaját is a szobába hozták. Akkor fürödtem amikor csak a párom volt bent. Este "kezelésre" meg amikor mennem kellett a baba egyedül volt a szobában
nov. 23. 21:46
 25/36 anonim ***** válasza:
72%
Amíg a fürdőbe mentem, a szobatársak figyeltek rá. Amikor látogatók jöttek, be kellett tolni a csecsemősosztályra, nálunk nem lehetett csak üvegen át a folyosó végén megmutatni a babát. Ahol én szültem, ott normális csecsemősnővérek voltak, mindig volt a szobában vagy az onnan nyíló irodában valaki. Egyszer se mentem be úgy, hogy egyedül sírt volna ott egy baba.
nov. 23. 21:53
 26/36 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk az ételt a szobába hozzák. Maximum 4 ágyas egy szoba, minden szobához van saját zuhanyzó, amíg zuhanyoztunk maradt a szobában a baba a kiskocsijában. Ha sírt akkor tologatták a szobatársam addig.

Látogatók a szoba ajtajáig jöhetnek, a babát meg a szoba ajtajáig lehet kitölni, azaz a szobaajtóban lehet nézegetni. Én pont ezért kértem, hogy a férjemen kívül senki se jöjjön, mindenki kibírja, hogy csak 3 naposan látja először a babát nem 1 naposan...

Aki szeretné beadhatja a csecsemősöknek, ha valahova annyira menni szeretne. Mondjuk szerintem a szülészet épületben nálunk nincs is büfé.

nov. 23. 22:20
 27/36 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk ilyen esetben be kell tolni a babát egy külön szobába, ahol figyelnek rá addig. Látogató a folyosó üvegén keresztül megnézheti. Apát beengedik családi szobába, ahol ott van a baba is. Hamarosan a 3. szülésem lesz már.
nov. 23. 22:44
 28/36 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk enni a szobában lehetett, látogató nem jöhetett be az osztályra, úgyhogy a babát odatoltam az üvegajtóhoz, ők nézhették, én meg kimentem addig beszélgetni hozzájuk. Ez az ajtó ott volt a nővérpultnál, úgyhogy ők is látták, hogy mi van. Fürdő-WC két szobánként volt, rövidebb időre megkértem a szobatársamat, hogy figyeljen a babára, a zuhanyzás idejére pedig betoltam a csecsemősökhöz. Büfézni nem jártam. Alapesetben támogatják a rooming-in rendszert (hülyék lennének nem...), de amikor szülés után rosszul voltam, ők mondták, hogy nyugodtan maradjon ott a baba, ameddig gondolom, amikor az egyik szobatárs aggódott a baba miatt, akkor is javasolták, hogy hagyja ott éjszakára, ők majd figyelnek rá. Nekem sem szóltak be, amikor úgy toltam be a kiskocsit, hogy akkor most zuhanyoznék, ugyan egyszer sikerült váltás idejére időzítenem és amikor az ügyeletes csecsemős végigjárta a szobákat, kicsit vádló hangsúllyal tudakolta, miért van "leadva" a baba, de kisimult az arca, amikor mondtam, hogy zuhanyoznék, csak épp foglalt.
nov. 23. 22:52
 29/36 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk szerintem nincs is ebédlő, a szobában ettünk. A csecsemősöknek bármikor le lehetett adni. Egy légtérben voltak és foglalkoztak is velük.

Én fizetős szobában voltam, ott volt bent zuhanyzó és wc. Azt viszont nem értettem, hogy egyszer(még az elején, amikor nem tudtam, mi hogy működik), kimentem megkérdezni a 2 ajtóra lévő csecsemősöktől, hogy bevihetem-e hozzájuk a babám, amíg zuhanyzom. Hát, majdnem megettek, hogy hol van most a gyerek? Mondom, a szobában. Egyedül??? Nem egyedül, a szobatársammal. Dehát ő nem vigyázhat rá! Mi? Hát, tudom, nem veheti ki, de csak odamehet, megnyugtatni, vagy szólni, nekem, aki eljött 5 méterre (ő még nem szült meg akkor). Ó, nem. És ha bukik? Meg is fulladhat! És én ne adjam le, hát nálunk van zuhanyzó. Mondom ok, de oda csak nem vihetem be. Nem, de hagyjam nyitva az ajtót és akkor hallom, ha sír 🤦🏽‍♀️ Értem. Tehát a szobatársamra nem hagyhatom 1 perccel, aki tud szólni vagy orvost hívni, ha baj van, de egyedül igen, miközben én rá se látok a zuhany alól, de ha mégis észrevenném valami csoda folytán, hogy baj van, biztos nagyon hatékony lennék, amíg a friss császársebemmel kikászálódom a zuhany alól.

Szóval egyszer a komplett osztály nézte végig, amíg pucéran szerencsétlenkedem, egy ilyen nyitott ajtóval zuhanyzásnál, mert épp akkor jött a vizit.🤦🏽‍♀️

nov. 24. 00:05
 30/36 anonim ***** válasza:
80%
14, a bababaráti címnek csak egy feltétele a tízből, hogy legyen rooming in. És rooming in esetén sincs olyan előírás, hogy egy percre sem lehetnek külön.
nov. 24. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!