Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az hogy a programozo...

Miért van az hogy a programozott császàrosok olyan fellengzősök?

Figyelt kérdés

Természetes úton szültem. Nem lett volna kifogásom a császár ellen sem, ha valami úgy indokolja, de úgy voltam vele ez a “normális”, illetve a babának is jobb lesz az immunrendszere stb. Plusz én sajnálnàm szegényt ha nem is akarna még jönni, és hirtelen “kiragadnák.”

A fodraszom program császárt kért az orvosától, és múltkor volt egy ilyen mondata arról akit nem szeret “xy terhes, úgyis amilyen maradi, megszüli természetes úton..”

Másik: Legjobb barátnőm babát vár és egyik barátnője mindent megtesz hogy rábeszélje a császárra “nem értem mit gondolkozol, egy igazi programcsászáros tudja hogy ő csak azt akar”

Miközben más nők csalódásnak élik meg, ha nem sikerül a szülésük és császár lesz a vége.

2022. aug. 8. 22:11
1 2 3 4 5 6
 31/54 flora08 ***** válasza:
100%
Kedves 30-as válaszoló. Császármetszéssel világra jött (mert nézeted szerint nem írhatom, hogy született) kisfiú anyukájaként köszönöm, hogy ilyen részletesen kifejtetted gondolataidat. Jaj várjunk, anyukának nevezhetem magam? Vagy csak a gondviselőjének? Mesélj még, kérlek. Ha megnyugtatja a lelkedet, lassan tíz hónap alatt egyszer sem mondtam ki azt a szót, hogy szültem... pont ezért, mert egy műtétként éltem meg az egészet. Elmondhatatlanul jó érzés ilyeneket olvasni 🤦
2022. aug. 10. 20:36
 32/54 anonim ***** válasza:
100%

Érthetetlen számomra ez a vita.Kb pont olyan, mint vannak a kakaós és alakváros palacsintát kedvelők. Alapból nem a másikkal kellene foglalkozni. Amúgy ha a férfiak szülnének, már rég mindenki választhatna, hogy hogyan hozza világra a gyerekét. Ha egy nő úgy akar szülni , akkor tessék lehetővé tenni..ha természetesen, orvosi jelenlét nélkül , otthon stb. akkor azt is tessék....undorító, hogy bárki a saját életünk egy ilyen fontos momentumában főszereplő akar lenni a mi saját életünkben

..

2022. aug. 10. 20:49
 33/54 anonim ***** válasza:
100%
33. Teljesen igazad van. Én mindent megtettem, hogy hüvelyi úton szüljek, két napot vajúdtam, mégis ugyanolyan szülésnek tekintem a császárt, vagy aki 20 perc alatt szült. A szülés egy csoda, és csak egy nagyon nagyon buta ember gondolja azt, hogy ez egyik több, jobb a másiknál. Amúgy én is azt gondolom, minden nőnek magának kéne eldöntenie, hogy hogyan szül.
2022. aug. 10. 20:53
 34/54 anonim ***** válasza:
0%

34 teljesen igazad van! Nekem ugyan nem javallt a hüvelyi, de tiltva sincs. Egy női rokonom sincs, akit megcsászároztak volna, mindenki képes volt természetes úton szülni. Akkor is vagtak, voltak komplikációk is, de sikerült mindenkinek és nevelik a gyerekeket. Sokan mondják, nem számít a széles csípő, nálunk mindenféle csípővel szültek az asszonyok rendesen. Csak manapság lett divat a baba erdekeit annyira nézni, hogy nehogy 8-nál kisebb Apgarral szülessen, mert az már baj lenne, az más, ha beakad a baba, életveszélyes állapot lehet, ha elhúzódik, Oxi hiány stb.Ilyenkor indokolt is a császár. De ha nem, akkor ne császározzanak meg, csak azért, mert az a 100%-ban biztonságos. 90%-os biztonsággal is bőven elég szülni, nem lehet minden tökéletes, eltörhetnek farokcsontok, nekem eltört az orrom (mai napig senkinek fel de se tűnt), másnak aranyere lesz, méhszáj nem gyógyul be, azért vannak itt megfontolandó dolgok. Császárnál 99%-ban nehéz lesz utana meggyógyulni és nem is erdemes kis korkülönbseggel teherbe esni, mert nem biztonságos a heg.

Nekem az átlagnál (6,5 cm) kisebb a méhem, 6 cm átmérőjű, nem akarom, hogy felvágjanak, mert lehet utána nem lehetne több gyerekem. Épp elég baj, hogy Rh- vagyok, már önmagában emiatt is nehéz lehet a 2.

2022. aug. 11. 01:06
 35/54 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem mi ti vagytok nagyon korlátoltak, csak odáig terjedt, hogy az nem szülés? Azt nem sikerült felfogni, hogy attól még nem kevesebb?

Nem én mondom, hanem a szakirodalom. Császárral is születik a baba, csak épp nem szülik meg!

És attól, hogy az eleje megvan a második-harmadik része még hiányzik. Fájás megvan, tágulás elkezdődött(kivéve ha programcsászár), ha az IQd nyolcvan felett van, te is felfogod, hogy elkezdeni nem olyan valamit, mint végigcsinálni! Mittudomén kirakom főzésnél a hozzávalókat, de ha nem én sütöm meg, akkor nem én készítettem az ételt, nem én "sütöttem", csak előkészítettem.

De ahogy előtte is írtam, csak a kisebbségi komplexustól nem látjátok, a császárosoké a több-tovább tartó "szenvedés" a nagy hasi műtéttel, egy rakás varratot kapnak, és még így is ellátják a babát, továbbá ők a szerencsések, mert programcsászárnál kevesebb a komplikáció lehetősége a babára nézve, a császárosoké a nagyobb "áldozat" az anya részéről.

A császár nem szülés, de attól még a baba születik.

Egyébként meg látjátok, idézet, orvosi oldalakról és wikipédiáról, utánanéztem, mielőtt bemásolgattam! A császár műtét, melynek során világra segítik a babát. A nő nem szül, mert a szülés egy 3 tagból álló folyamat, amelyen a műtött nő nem megy át. Ettől neki még nehéz, nehezebb is, mint egy szült nőnek, én személy szerint biztonságosabbnak is tartom, és hosszabb felépülési idővel jár. Ha nem hirtelen jön a gyerekem rövid idő alatt, császárt választottam volna, mert csak az anyára nézve nehezebb, veszélyesebb.

Nem tudom mit kell itt pattogni, ha nem nyomtad ki a gyereket(ez a szülés a szakirodalom szerint), nem nyomtad ki, nem lehet azt mondani, hogy igen, de kibírtad, hogy felvágják a hasadat keresztbe a gyereked érdekében, majd összeférceljenek, és ilyen nagy műtét után gondoztad a gyereket az első hetekben! Nem tudom mit kell ragaszkodni a folyamathoz, amin nem mentél keresztül, mikor helyette valami önfeláldozóbbat tettél, és biztonságosabbat a gyerek számára.

2022. aug. 11. 06:49
 36/54 anonim ***** válasza:
82%
36. Te 80 iq-zol? Te?? Te sutyerák, az orvosok mondják, hogy szülés. Az emberek 99%-a mondja, hogy szülés és van néhány tepsivalagú proli tündér aki életében annyit ért el, hogy kinyomjon a vagináján egy gyereket…na azok szerint nem szülés. Mondom ezt úgy, hogy 2 napot vajúdtam a hüvelyi szülésért. Szóval nekem ne gyere anyukám az önigazolással. Minden szülés, szülés, akkor is ha az ilyen tanulatlan gyökereknek nem tetszik. És hiába korrigálsz, hogy nekik nehezebb. Téves. Nincs nehezebb, nincs jobb szülés. Szülés van, pont. Menjél, kérdezz meg egy orvost, hátha nekik is 80-as az iq-juk. Na ilyenkor lennék kíváncsi milyen ember írogat, ki mer ilyeneket mondani arc nélkül.
2022. aug. 11. 08:16
 37/54 anonim ***** válasza:
100%
Az én IQ-m 120, mégis megcsászároztak, pedig nem akartam. Végig nagyon kedvesek voltak, és mindig elmondták hogy minden rendben lesz a SZÜLÉST követően is! És igenis szültem, mert belőlem lett a baba 10 hónap alatt!
2022. aug. 11. 08:21
 38/54 anonim ***** válasza:
79%

30

Rengeteg csaszaros nő öntudatánál van császármetszés közben 😂Ha nagyon nem muszáj, nem altatnak mert az altató átmegy a babába és nem tudják jól megfigyelni az eletjeleit.Azt mondod inkább császár párti vagy,de lövésed sincs mi az a császármetszés

2022. aug. 11. 08:58
 39/54 anonim ***** válasza:
60%

36, Egyébként az is teljesen felesleges általánosítás h a császár nagyobb áldozat az anyától. Én 3 nap után semmit nem éreztem szinte a császárból, hüvelyi úton szült kolléganőmnek meg 2 hétig pokoli fájdalmai voltak, eléggé aggódtam érte, hiszen eddig mindenhol azt hangoztatták, hüvelyi után már semmi bajod.

Ebből is látszik hogy minden szülés egyedi eset, ezért kár ítélkezni vagy nagyokat mondani.

2022. aug. 11. 10:41
 40/54 anonim ***** válasza:
100%
40-es 35 vagyok és pont azt akartam megmagyarázni, hogy mindkettőben van kockázat, de a császár akkor is egy műtét. Lehetnek komplikácioi hüvelyinek is persze.
2022. aug. 11. 12:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!