Miért van az hogy a programozott császàrosok olyan fellengzősök?
Természetes úton szültem. Nem lett volna kifogásom a császár ellen sem, ha valami úgy indokolja, de úgy voltam vele ez a “normális”, illetve a babának is jobb lesz az immunrendszere stb. Plusz én sajnálnàm szegényt ha nem is akarna még jönni, és hirtelen “kiragadnák.”
A fodraszom program császárt kért az orvosától, és múltkor volt egy ilyen mondata arról akit nem szeret “xy terhes, úgyis amilyen maradi, megszüli természetes úton..”
Másik: Legjobb barátnőm babát vár és egyik barátnője mindent megtesz hogy rábeszélje a császárra “nem értem mit gondolkozol, egy igazi programcsászáros tudja hogy ő csak azt akar”
Miközben más nők csalódásnak élik meg, ha nem sikerül a szülésük és császár lesz a vége.
Azért szerintem sem szülés a császár, hiába vagyok császárpárti inkább. Inkább világra hozzák, én azt használnám szülés helyett. "császáros szülés volt" szerintem ilyet senki sem használ, mert nincs értelme, a császáros nők nem szültek, nem vajúdtak, nem toltak ki, nem nyomták ki a burkot(de ettől nem kevesebbek másoknál). A császár egy nagy hasi műtét, mellyel világra jön a baba, azt kibírni nem semmi, hogy keresztbevágnak, összevarrnak, és még a gyereket is gondozd mellé.. sokkal keményebb meló, mint a szülés, azután pár nap és jól elvagy, akkor is, ha szakadtál és varrtak.
Kíváncsiságból rákerestem, az internet is így gondolja:
Ezek a szülés szakaszai, amik ugye császárnál nincsenek:
"Három szakaszban zajlik le: 1. tágulási szak: a méhszáj kinyílik, a méhnyak kitágul, kialakul a szülőcsatorna.; 2. kitolási szak: a magzat lassan, fokozatosan kijut a szülőcsatornából; 3. lepényi szak: a méhlepény megszületése."
Illetve "Császármetszés során a magzatot műtéti úton emelik ki az anyából."
Sehol nem írják, hogy a császáros műtét szülés lenne. Persze attól még egyenértékű a gyerek világrajövetele a szüléssel, de a szülés egy folyamat, amin a császáros nő nem megy át, de nem is kell neki, minek szívjon mégtöbbet?
Szóval én azt használnám, hogy amikor világra jöttél, világra hoztalak, vagy csak simán, "császár után" kiemeltek, meg ilyesmi. Ilyenkor az anya passzív, nem működik közre a gyerek születésénél, de utána 10x annyit szív, mint egy szülő nő, aki szüléskor szív, és utána könnyű neki.
A császáros nem szül, mert a szülés folyamat, amin egy öntudatlan ember nem megy keresztül. Ettől még világra hozza a gyerekét ugyanúgy, és szerintem többet is szenved, mint egy szülő nő. Nem volt vészes kinyomni a gyereket, de hogy felvágják a hasamat keresztbe.. huhh, beleborzongok a gondolatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!