Miért van az hogy a programozott császàrosok olyan fellengzősök?
Természetes úton szültem. Nem lett volna kifogásom a császár ellen sem, ha valami úgy indokolja, de úgy voltam vele ez a “normális”, illetve a babának is jobb lesz az immunrendszere stb. Plusz én sajnálnàm szegényt ha nem is akarna még jönni, és hirtelen “kiragadnák.”
A fodraszom program császárt kért az orvosától, és múltkor volt egy ilyen mondata arról akit nem szeret “xy terhes, úgyis amilyen maradi, megszüli természetes úton..”
Másik: Legjobb barátnőm babát vár és egyik barátnője mindent megtesz hogy rábeszélje a császárra “nem értem mit gondolkozol, egy igazi programcsászáros tudja hogy ő csak azt akar”
Miközben más nők csalódásnak élik meg, ha nem sikerül a szülésük és császár lesz a vége.
Erre is van ellenpélda.
Pár hónapja elég sok volt itt a császár vs természetes szülés, illetve programcsászáros kérdés, és elég durván, már-már vérre menően oltogatták azt, aki fizetett a császárért.
Nem lepne meg, ha te is köztük lettél volna, kérdező :)
Èn pont pàr napja futottam bele egy ilyenbe. Az orvosok telebeszeltèk a fejèt, hogy mennyire veszélyes a hüvelyi szülés faros babàval. Programcsàszàr lett mindhàrom szülèse.
Örülòk, hogy ha neki jó èlmèny volt, de ő azt hangoztatja, hogy azèrt van annyi sèrült gyerek, mert az orvosok erőltetik a hüvelyi szülèst.
Èn pont azt làtom, hogy agyba-főbe császàroznak. Nem èrtenek a szülèskísèrèshez. Ès egyre ritkàbb, hogy a rezidensek egyaltalàn làsdanak normàlis szûlest, mèg a hüvelyi szülesek is túlmedikalizàltak.
"Örülòk, hogy ha neki jó èlmèny volt, de ő azt hangoztatja, hogy azèrt van annyi sèrült gyerek, mert az orvosok erőltetik a hüvelyi szülèst."
Nekem pont ez az egyik érv a császár mellett, oxigénhiányos baba, széklet a magzatvízben, elakadt baba, szakadás..
Csupa veszély.
Másik oldalon viszont rohadt nagy heg, és bazi nagy fájdalom, nem természetes születés, orvosi baki lehetősége. Szerintem mindkettő veszélyes, mindkettő máshogy. Én hüvelyi úton szültem, semmi baja a hüvelyemnek, ez csak idősebbeknél fordul elő, akiknél a kollagén és az izmok már nem az igaziak.. Pont olyan, mint előtte volt. Viszont irtó nagy mázlim volt, mert körülöttünk problémás szülések voltak, nekünk szerencsére jól ment, rövid vajúdás, gyors kitolás, nem indított szülés, 9es apgar, minden oké. De hú, mekkora mekkora mekkora mák volt! Az egész tök veszélyes. Talán másodszor császárra szavaznék, de nem tudom. Inkább nekem legyen szívás, mint a gyereknek. Barátnőm babája elakadt, eltört a kulcscsontja.. másiknál vákuumoztak, harmadiknál oxigénhiány, negyediknél mecénás(mecéniumos?) szóval székletes víz.. Nálunk csak annyi volt, hogy az erőlködéstől bevérzett a gyerek szeme jó vastagon, 2 hét alatt elmúlt, de jó nagy a kockázat.
Nem lehet természetes úton gyerekem a szemem miatt. Mas bajom is van, volt aki megmondta, hogy így inkább ne akarjak gyereket, mert még valami komolyabb baja is lehet ennél a babámnak. Tény, nem a legjobb egészséget örökőltem, de lehet neki jobb géneket osztana a gép. Még csak tervezzük amúgy.
Szülésre felvágni nem ér. Sokan nem akarnak császárt, és mégis az lesz. Ez nem verseny. Mindannyiunknak ki kell hordani a babát.
18.
A keresett szó a mekónium, mekóniumos.
A mecénás mást jelent. Nagyon mást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!