Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magyarországon eljutunk majd...

Magyarországon eljutunk majd oda, hogy lehessen választani, hogy hüvelyi úton vagy császárral szeretne szülni egy nő?

Figyelt kérdés
Szerintetek eljutunk majd ide?

2022. máj. 18. 13:15
1 2 3 4
 31/40 Schenker válasza:
34%
Már most is lehet választani....."kiskapuk" azért vannak, hogy átmenjünk rajta.
2022. júl. 12. 16:57
 32/40 anonim ***** válasza:
70%
Én még a szülés előtt állok és őszintén szólva örülök, hogy nem nekem kell eldöntenem. Sose szültem még, nincs tapasztalatom egyikkel sem, illetve nem ismerem a saját testemet se ebből a szempontból. Nem érzem azt, hogy biztos lennék a döntésemben és ha szülés közben azon agyalnék, hogy lehet, hogy inkább a másikat kellett volna választanom, az nem hiszem, hogy segítene abban az állapotban. Azt erősítem magamban, hogy bízom az orvsoban, sodródom az árral és a babára koncentrálok, ami pedig addig történik, az okkal, szakértelemmel eldöntve lesz. Nem tartom magamat kompetensnek ahhoz, hogy ezt eldöntsem. Lehet, hogy ha szülész-nőgyógyász lennék és naponta levezetnék X szülést akkor máshogy gondolnám, de perpillanat első babával az irodai íróasztalom mögül jobb nekem ez így, hogy az dönt a fejem felett, aki ért is hozzá. Igen, tudom, hogy vannak orvosok, akik inkább letudnák és vannak akik tényleg indokolatlanul döntenek egyik-másik mód mellett, de így előre nincs okom senkiről rosszat feltételezni. Döntse el a szakember ott helyben, hogy mi a jó a babának és nekem, aztán majd utólag, ha túl vagyunk mindenen ráérek agyalni, hogy jó volt-e így, bár szerintem még ezt se érdemes, hisz egyrészt túl vagy rajta, másrészt simán lehet, hogy én laikusként indokolatlannak tartok egy beavatkozást és fújtatok, közben meg az életünket mentették meg, vagy egy komolyabb károsodástól óvtak meg.
2022. aug. 9. 15:58
 33/40 anonim ***** válasza:
34%
32, ez lenne a normális hozzáállás. Semmi értelme nincs annak, aki kb nulla tudás nélkül, már csak azért is el akarja dönteni, hogy mit akar...
2022. aug. 9. 16:53
 34/40 anonim ***** válasza:
82%

24-25. válaszoló vagyok

Abszolút megszívtam.

Kiderült hogy a császár után pár nappal szétszakadt egy belső varratom, és ezzel kompletten újra kellett operálni, a császáros heget kivágták és ott nyitottak fel újra. A seb másodszorra begyulladt, fel kellett felszinesen nyitni megint. Hurrá császár! Jah nem... Kb 3 hónap volt mire szülés után helyrejöttem. VBAC-re esély sincs a komplikációk miatt :(

2022. aug. 26. 17:31
 35/40 anonim ***** válasza:
51%
Aki reméli nem lehet majd választani a császárt, az vajon átélt e szülészeti erőszakot, traumat? Beteg lett a gyereke az oxigénhiány miatt, mert nem tágult? Erősen kétlem!!!
szept. 1. 17:07
 36/40 anonim ***** válasza:
31%
35, értelmezz. Az értelmetlen, lustaságból választott csm-et NE lehessen, mert valaki pl szimplán nem szeretné, vagy vajúdni nem szeretne, stb. Ha valaki egészsége megkívánja, az elfogadható.
szept. 1. 18:34
 37/40 anonim ***** válasza:
31%

35..

A császárnál is létezik ugyanez. És erről többet hallok.

Ha egy doki gyökér, az csàszár alatt is az lesz.

De a lênyeg, hogy nem egy terhes nò kompetenciája eldönteni.

Ennek kizárólag valós egészségügyi ( fizikai és mentális) döntésnek kellene lennie

szept. 6. 09:02
 38/40 A kérdező kommentje:
Én meg több sérült gyerekről hallok, akik természetes úton születtek.
szept. 6. 16:37
 39/40 anonim ***** válasza:
47%
38, érdekes, nálunk a családban kb mindenkinek 3 gyereke van, de én meg egyről sem tudok. Statisztika inkább számít.
szept. 6. 17:23
 40/40 anonim ***** válasza:

38

Nekem 4 van és ikrek is..mind hüvelyi szülés, mind egészséges..

Bezzeg a császàros ismerős( csak korábbi császár előzmêny indokolta)babája nem tudott adaptálódni.

Ikresismerősnél is az egyik baba nem tudott adaptálódni ( 38. Héten születtek, és 2800 g felettiek voltak)emiatt napokig inkubátorban volt.

Van helye a császárnak, nagyin örülök, hogy létezik, de általában, aki “választja” annak általában nincsenek normális indokai.

szept. 10. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!