Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem szeretnének sokan...

Miért nem szeretnének sokan császárt? Miért ragaszkodnak sokan a hüvelyi szüléshez?

Figyelt kérdés
Mi az oka, hogy sokan a sima szülést szeretnék? Mi a baj a császárral?

2022. máj. 9. 16:21
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
90%

Én meg azt nem értem, hogy ha valaki leírja a tapasztalatát, miért kell lepontozni?

Mi nem tetszik valakinek abban, hogy valakinek mi hogy alakult?

2022. máj. 9. 19:14
 22/69 anonim ***** válasza:
86%

Hülyeség az egész vita. 2x császároztak úgy, hogy én mindkétszer hüvelyit akartam, de annyira nem volt jó bent a babáimnak, hogy annak is örülök, hogy a koraszülést el tudtuk kerülni.

A személyes élményem: szar volt, de ha nincs komplikáció, azért nem akkora dráma. Az engem is idegesített, hogy hetekig nem tudtam rendesen működni, de az erős túlzás, hogy magadat se tudod ellátni utána, nemhogy a gyereket, meg hasonlók. Azt aláírom, hogy ha begyullad a seb, vagy egyéb gikszer van, akkor marha szar tud lenni. Nekem kicsit hiányzik, hogy sosem szültem, fura belegondolni, hogy van 2 gyerekem, de nem tudom, milyen szülni. De nagyobb bajunk ne legyen.

Mindezek ellenére mondom azt, hogy ezt választhatóvá kéne tenni. Aki nem akar hüvelyi úton szülni, ne tegye. Kinek árt vele?

2022. máj. 9. 19:39
 23/69 anonim ***** válasza:
68%
Én ami miatt nagyon nem akartam a császárt, az az aranyóra hiánya, és az első fél-egy napban a rooming-in teljes hiánya (nálunk apuka megkapja pár percre a babát, aztán elviszik, és a ,,kedves" csecsemősök időre hozzák, de ugye nem kelhetsz fel műtét után, szoptatni nehezebb- gondolom máshol is így van), így hüvelyi szüléssel pedig volt együtt hármasban 2 óránk aranyórának, és aztán rooming-in végig. Emellé jön, hogy műtéti megterhelés nekem, későbbi összenövések, csak megnyitják a hasüreget, stb., plusz a babának is jobb, ha felkészül a születésre, adaptálódik, megkapja az anyai flórát a hüvelyen keresztül. És akkor a műtét utáni nehezebb napok is itt vannak, amit mindenki máshogy ír le/él meg, de engem elrettentettek. Én ezek miatt akartam hüvelyi szülést, de felőlem mindenki azt választana, amit akar.
2022. máj. 9. 22:31
 24/69 anonim ***** válasza:
36%

"Császárt támogatom nem akarom hogy a hüvelyem, a testem tönkre menjen"

Mert az semmi, hogy az egész hasad felmetélik, ugye? Jézusom...

A hüvelyi szülés a természetes, sokkal jobban fel lehet gyógyulni belőle, de igazából fura, hogy ezt bárkinek magyarázni kell.

2022. máj. 9. 22:32
 25/69 anonim ***** válasza:
83%
Nekem teljesen pozitív élmény volt a császár.. Altatásos császárom volt délben, gyerekeim a picen voltak, másnap 10-től már egyedül mentem le, délután már hajoltam is.
2022. máj. 9. 22:48
 26/69 anonim ***** válasza:
34%
Szerencsés vagy kedves 25ös. Sokkal több kockázattal jár sajnos, van aki borzasztóan megszívja. Mindegyiknek van negatív oldala és esetleges dolgok amik elő fordulhatnak, csak az arány szerintem nem mindegy. Én örülök, ha megint meg úszom gátsebbel, mert az is bőven elég mire meggyógyul, nem még a hasi seb.
2022. máj. 9. 22:55
 27/69 anonim ***** válasza:
77%
Nekem 2 császárok volt, a bikini vonal alatt egy 10 centis karcolás látszik, egyáltalán nem feltűnő, úgyhogy nem metélték szét a hasam. Hamar felépültem, semmi szövődmény nem volt. A gyerekeim 8 és 12 évesek és remek a kapcsolatunk, pedig szoptatni is csak 2 hónapig tudtam őket. Egyébként nem tudnám a gyerekeim osztályából megmondani, hogy ki volt császáros, ki volt tápszer és és melyik anyuka,hogy szült, úgyhogy szerintem ez egyeddő vita, mert mindenki rá tud cáfolni mindenre.
2022. máj. 9. 23:09
 28/69 anonim ***** válasza:
42%

Azért ne keverjük a szezont a fazonnal.

A császármetszés funkciója az, hogy amennyiben valamilyen okból kifolyólag kockázatos az anya vagy a gyerek számára a hüvelyi szülés, akkor ez egy életmentő megoldás lehet.

Ezt meg nem a laikus kismama dönti el.

A kiinduló alap akkor is a hüvelyi szülés, már az evolúció kezdete óta. Vicces, hogy valakik megkérdőjelezik ennek létjogosultságát.

2022. máj. 9. 23:12
 29/69 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem nagyon sokan ezt is mint mindent, meg akarjak uszni.

A csaszart regen eletmentesre hasznaltak, erre talaltak ki, megoldani amit a termeszet nem tud.

Manapsag arra IS hasznaljak h ne vajudjunk, a gyerek ne kuszkodje at magat a szulocsatornan, minek szenvedjunk 2 napot ha ott lehet a karunkban 30p alatt?

De valojaban tul keveset emlitik h a vajudasnak, a szulocsatornan valo athaladasnak, a tejbelovelles szempontjabol a szules modjanak igenis jelentosege van. Hogy a nagyhasi mutettel atvagjak a hasizmodat, h a csaszarheg gyogyulhat keloidosan, h a csaszarheg folott ott fityeghet egy kis zsircsik ami bazi nehezen ledolgozhato h a babanak is szuksege van arra h megkuzdjon a vilagrajovetellel.

Hogy a termeszetes szules nagyon faj de utana sokkal hamarabb gyogyulsz fel es tudod ellatni a babadat.

2022. máj. 10. 00:48
 30/69 anonim ***** válasza:
41%

[link]

Aki szerint Magyarország az "elmaradott" e tekintetben, ajánlom figyelmébe a cikket, miszerint 5. az ország a császármetszéseket tekintve, és olyan országok eköznek meg, mint pl Ciprus, Rómánia meg Bulgária...

A lista végén meg, ahol a legkevesebb, meg Svédország és Finnország.

Gondolom nem kell ecsetelni, hogy Románia/Bulgária vagy pedig pl Svédország/Finnország az "elmaradottabb-e"...

Plusz: "...összevetve ugyanakkor jól látszik, hogy azok az országok, ahol magas a császármetszések aránya, kevésbé lehetnek büszkék csecsemőhalandósági statisztikáikra."

Tehát először tájékozódni kéne, és nem Gizike véleményét alapul venni.

2022. máj. 10. 04:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!