Miért nem szeretnének sokan császárt? Miért ragaszkodnak sokan a hüvelyi szüléshez?
Én meg azt nem értem, hogy ha valaki leírja a tapasztalatát, miért kell lepontozni?
Mi nem tetszik valakinek abban, hogy valakinek mi hogy alakult?
Hülyeség az egész vita. 2x császároztak úgy, hogy én mindkétszer hüvelyit akartam, de annyira nem volt jó bent a babáimnak, hogy annak is örülök, hogy a koraszülést el tudtuk kerülni.
A személyes élményem: szar volt, de ha nincs komplikáció, azért nem akkora dráma. Az engem is idegesített, hogy hetekig nem tudtam rendesen működni, de az erős túlzás, hogy magadat se tudod ellátni utána, nemhogy a gyereket, meg hasonlók. Azt aláírom, hogy ha begyullad a seb, vagy egyéb gikszer van, akkor marha szar tud lenni. Nekem kicsit hiányzik, hogy sosem szültem, fura belegondolni, hogy van 2 gyerekem, de nem tudom, milyen szülni. De nagyobb bajunk ne legyen.
Mindezek ellenére mondom azt, hogy ezt választhatóvá kéne tenni. Aki nem akar hüvelyi úton szülni, ne tegye. Kinek árt vele?
"Császárt támogatom nem akarom hogy a hüvelyem, a testem tönkre menjen"
Mert az semmi, hogy az egész hasad felmetélik, ugye? Jézusom...
A hüvelyi szülés a természetes, sokkal jobban fel lehet gyógyulni belőle, de igazából fura, hogy ezt bárkinek magyarázni kell.
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal.
A császármetszés funkciója az, hogy amennyiben valamilyen okból kifolyólag kockázatos az anya vagy a gyerek számára a hüvelyi szülés, akkor ez egy életmentő megoldás lehet.
Ezt meg nem a laikus kismama dönti el.
A kiinduló alap akkor is a hüvelyi szülés, már az evolúció kezdete óta. Vicces, hogy valakik megkérdőjelezik ennek létjogosultságát.
Szerintem nagyon sokan ezt is mint mindent, meg akarjak uszni.
A csaszart regen eletmentesre hasznaltak, erre talaltak ki, megoldani amit a termeszet nem tud.
Manapsag arra IS hasznaljak h ne vajudjunk, a gyerek ne kuszkodje at magat a szulocsatornan, minek szenvedjunk 2 napot ha ott lehet a karunkban 30p alatt?
De valojaban tul keveset emlitik h a vajudasnak, a szulocsatornan valo athaladasnak, a tejbelovelles szempontjabol a szules modjanak igenis jelentosege van. Hogy a nagyhasi mutettel atvagjak a hasizmodat, h a csaszarheg gyogyulhat keloidosan, h a csaszarheg folott ott fityeghet egy kis zsircsik ami bazi nehezen ledolgozhato h a babanak is szuksege van arra h megkuzdjon a vilagrajovetellel.
Hogy a termeszetes szules nagyon faj de utana sokkal hamarabb gyogyulsz fel es tudod ellatni a babadat.
Aki szerint Magyarország az "elmaradott" e tekintetben, ajánlom figyelmébe a cikket, miszerint 5. az ország a császármetszéseket tekintve, és olyan országok eköznek meg, mint pl Ciprus, Rómánia meg Bulgária...
A lista végén meg, ahol a legkevesebb, meg Svédország és Finnország.
Gondolom nem kell ecsetelni, hogy Románia/Bulgária vagy pedig pl Svédország/Finnország az "elmaradottabb-e"...
Plusz: "...összevetve ugyanakkor jól látszik, hogy azok az országok, ahol magas a császármetszések aránya, kevésbé lehetnek büszkék csecsemőhalandósági statisztikáikra."
Tehát először tájékozódni kéne, és nem Gizike véleményét alapul venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!