Sokan miért ragaszkodnak hozzá,hogy Magyarországon éljék le az életüket?Miért van bajuk azzal hogy külföldre költözzenek?
beszéltem én is sokakkal erről.
a legnyomósabb érv a nyelvi hiányosság miatt.nincsen kedvük megtanulni idegen nyelvet.
a másik,hogy akárhova mentek,mindig éreztetve volt velük,hogy ők nem teljes értékűek annyira mint az ott születettek.
a harmadik dolog,hogy nem tudták megszokni a másik ország mentalitását.
1. Mindenkinek a maga dolga, hol éli le az életét, én nem ítélek el senkit. ('56-osokat pláne nem, amikor itthon mondjuk börtönbe zárták volna vagy rosszabb)
2. Én azt látom a környezetemben, hogy akik kimentek, többnyire itthon is feltalálták volna magukat. A 90%-uk képzetten ment ki, nem "mosogatni" (félreértés ne essék, azzal sincs semmi gond - csak a kereseti lehetőségek, nyelvtudás stb. miatt mondom)
3. Én sem tervezek kiköltözni (bár egy határozott idejű szerződés erejéig voltam), legfeljebb határon túli magyarlakta területre. Tényleg van abban valami, hogy "haza" meg "otthon" meg "gyökerek", pedig messze nem neveltek "ősmagyarnak"
4. Én csak azokra haragszom, akik kiköltöznek örökre, aztán kintről "megmondják a tutit", hogy nekünk, akik azt választottuk, hogy itthon maradunk, hogyan is kellene élnünk - sajnos ilyen ismerősöm is nem egy van.
Egyik sem.
De miért is kéne mindenkinek elköltözni?
Én szeretek itt élni. Külföldön nem érezném otthon magam.
Egy két hetes nyaralás után is, jó érzés újra itthon.
Az ember évezredeken keresztül vándorló életmódot folytatott, tehát ha valahol rossz volt, oda ment, ahol jobb volt. Evidens. Az országot az árulja el, aki élhetetlenné teszi és menekülni kell miatta belőle. Az, hogy meg lehet élni az országban az nem kérdés, de van különbség a túlélés és élet között.
Egyébként, ha ilyen embereken múlna, mint ez a nő, akkor még mindig a fán lennénk. Szerencsére a többség hajlamosabb a fejlődésre és továbblépésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!