Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek NINCS kocsija, hogyan...

Akinek NINCS kocsija, hogyan ment be a kórházba, amikor megindult a szülés? És mikor? Volt, h hazaküldtek, mert korai?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 15. 10:41
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
53%

Taxi és mentő kivesézve…

Számomra viszont döbbenet vagy inkább szomorú, hogy valaki tényleg annyira remeteként éljen, hogy ne legyen egy utolsó bárkije is aki bevinné a kórházba. Ugyan van autónk és nekem szerencsém van a családommal és a barátaimmal, de biztos vagyok benne, hogy az utolsó szomszéd is bevinne, ha az éjszaka közepén kelteném fel a legszebb álmából akkor is. Ahogyan én is megtenném értük egyetlen szó nélkül, pedig csak köszönő meg kutyasimogató viszony van mindannyiukkal.

2022. ápr. 15. 12:11
 22/44 anonim ***** válasza:
24%
Ha egyedül vagyok itthon, és érzem, hogy valami beindul, és hiába van kocsi, de a férjem pl nappalos vagy éjszakás, akkor majd meg kell szüljem egyedül itthon vagy sétáljak el a 3 km-re lévő vasútállomásra, várjak meg egy vonatot, és menjek be a legközelebbi városba, ahonnan még az állomásról hívjak taxit, vagy menjek gyalog, busszal, ahogy akarok, csak mert a mentős megtagadhatja, hogy bevigyen? Az szuper.
2022. ápr. 15. 12:12
 23/44 anonim ***** válasza:
70%
De ha egyszer fizetem hosszú évek óta azt a......... tb-t, nehogy már ismerősnek meg szomszédnak kelljen könyörögnöm, hogy vigyen már el a több km-re lévő kórházba!!
2022. ápr. 15. 12:13
 24/44 anonim ***** válasza:
70%
Hát mi taxival mentünk, nem is mondtuk meg, hogy szülni, csak annyit, hogy vizsgálatra megyünk a kórházba. Mondjuk szerencsém volt, mert ez nem éjjel történt, hanem reggel 8-kor, szóval simán hihető volt.
2022. ápr. 15. 12:18
 25/44 anonim ***** válasza:
94%

Én is taxival mentem, én is féltem, hogy elküld, mert hajnali 4kor nyilván nem vizsgálatra indul az ember, főleg nem sok törölközővel a feneke alatt, de engem simán elvitt, és még a csomagomat is segített bevinni. Tök rendes fickó volt. (férjem dolgozott, utána tudott odajönni)

Nem mindenki egy utolsó gci, nem kell így hozzáállni...

2022. ápr. 15. 12:37
 26/44 anonim ***** válasza:
55%

"hogy valaki tényleg annyira remeteként éljen, hogy ne legyen egy utolsó bárkije is aki bevinné a kórházba."

Van, aki nem szeret más terhére lenni, amikor maga is meg tudja oldani, ilyen egyszerű.

Miért vertem volna fel bármelyik szomszédot a legmélyebb álmából, amikor a taxis eleve ébren van és a hívásra vár? Önzőség lett volna inkább a szomszédokat zaklatni spórolásból.

Vagy felkelteni a város másik végén a rokonokat, akik annyi idő alatt értek volna ide, amennyi idő alatt kétszer bevitt a taxi? Marhaság.

Ha pedig vészhelyzet van, egyik rokon vagy szomszéd se tud úgy segíteni, mint a kiérkező mentős, akik bármikor hívtuk őket (okkal), a lehető legnormálisabban láttak el. Első szülésemnél idő előtti burokrepedés történt, seperc jöttek, vittek, segítettek.

2022. ápr. 15. 12:53
 27/44 anonim ***** válasza:
75%
Nem a mások terhére lenni akaráson van a hangsúly, én is szoktam taxizni család - saját csak éppen itthon nem lévő kocsi ide vagy oda, mert nyilván senki se szeret más terhére lenni, hanem maga az, hogy valóban elkeserítő, hogy komolyan egy ilyen kérdésnek egyáltalán meg kell valakiben fogalmazódnia.
2022. ápr. 15. 13:03
 28/44 anonim ***** válasza:
80%
Taxi
2022. ápr. 15. 13:07
 29/44 anonim ***** válasza:
50%

Pont azért elkeserítő, mert minden hülyeséggel - is- mentőt hívnak az emberek, csak nehogy már egy kezdődő szülés olyan bagatell dolog legyen, hogy oldd meg magadnak.

Másrészt meg vannak olyan helyek, ahova max horror áron jön ki egy taxis. Meg első szülő nőként biztonságosabbnak érezném a mentős segítséget, mint egy taxist, mivel sosem lehet tudni mi történik épp odabent a pocakban.

Pont ezért gáz, hogy az embernek ezen egyáltalán gondolkodnia kell, hogy ha itt az idő, hogy jut be, mert a mentős nem mindig lehet opció, pedig annak kéne legyen egy ilyen esetben.

2022. ápr. 15. 13:24
 30/44 anonim ***** válasza:
89%
Hogyne vinne be a taxi. Nem is ertem. Engem simán bevitt 5 perces fájásokkal.
2022. ápr. 15. 13:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!