Szülés utáni negatív gondolatok. Mi történik velem, meddig "normális"?
Figyelt kérdés
5 napja szültem meg az első babánkat (sajnos császáros lett), akire nagyon vágytunk, nagyon vártuk. Azóta alig aludtam, nyilván ez ilyen, és lehet, hogy ez is közre játszik, de folyamatosan sírhatnékom van, és gyötör a gondolat, hogy soha többé nem lesz olyan az életünk, a kapcsolatunk, mint volt. Teljesen beszűkülve érzem magam, a baba körül forgok, nem is nagyon beszélünk másról, ami gondolom ilyenkor természetes, de mégis olyan, mintha gyászolnám a terhességemet és az azt megelőző életünket. Úgy érzem, elkezdtem a baba iránt kötődni, de néha arra gondolok, hogy megbántam az egészet, és ezek miatt a gondolatok miatt még bűntudatom is van. El fog múlni? Vagy menjek pszichológushoz?2022. ápr. 12. 18:24
1/15 anonim válasza:
Igen el. Egy kicsit várnék ,hogy a hormonok rendezőjenek. Ha továbbra is ezt érzed ,akkor megkeresnék egy szakembert.Sajnos nagyon sok szülés utáni depresszióval küzdő nő van.
2/15 anonim válasza:
Nagyon kimerült vagy, szerintem azért érzel most így. Én is olyan fáradt voltam, hogy sírtam, ingerült voltam. Szerintem ez az időszak minden anyukának nagyon nehéz. A picihez egyre jobban fogsz kötődni, ő lesz a mindened. Idővel könnyebb lesz! Kitartást!!
3/15 anonim válasza:
Minden változás veszteség és normális, ha gyászreakciót érzel. Tényleg nem lesz már olyan, mint a gyerek előtt, és időbe telik mindennek a megszokása. Vegyél igénybe minden felajánlkozó segítséget, akár még kérhetsz is, csatlakozz kismama facebook csoportokhoz, fórumokhoz, hogy meg tudd beszélni a gondjaidat azokkal, akik hasonló cipőben járnak, igyekezz minél többet aludni, legyen én-időd, és persze figyelj magadra, hogy ha pár hónap múlva még mindig több a félelem, mint az öröm, akkor tényleg menj a témában járatos pszichológushoz.
4/15 anonim válasza:
Szerintem nekem másfél hónap is volt, amíg így éreztem. Nagyon durva volt, ha lett volna rá lehetőség, biztosan visszacsináltam volna. El fog múlni, ne aggódj.
5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat, ez lett volna még a kérdésem, hogy időben milyen limitet adjak magamnak?
2022. ápr. 12. 19:12
6/15 anonim válasza:
Nekem az első 3 hónap volt nagyon nehéz, aztán egyre könnyebb volt, 5 hónapos korában már aludtunk éjszaka. Aztán már csak a boldogság volt.
7/15 anonim válasza:
Normális amit érzel. Kitartás,jobb lesz.
8/15 anonim válasza:
En hetekig sírtam, es nagyon nehezen is épültem föl (normál szülés sok sérüléssel). Nekem amikor fizikailag már jol voltam elkezdtem lelkileg is jobban lenni olyan 2 hónapos korában. Aztán élveztem nagyon a babás hónapokat, de olyan 1,5 éves kor körül kezdtem érezni, hogy már hiányzik a munka, a felnőtt társaság (ami nem a játszótéri szülők), ingerültebb voltam es sokszor nem volt jó kedvem. Aztán 2 éves korában visszamentem 6 órában dolgozni azóta ujra kiegyensúlyozott vagyok.
9/15 anonim válasza:
Én ugyanezt éreztem. Nekem 2 és fél hónapig tartott. Mire háromhónapos lett a fiam, már újra jókedvem volt.
10/15 anonim válasza:
Szerintem ez belefér, baby blues mindenkinek van szülés után. Nekem ennél sokkal rosszabb volt, nem is tudtam normálisan gondolkodni, nem ilyen összeszedetten, mint ahogyan leírtad. Ha sikerült gondolkodnom, annak a nagy része baromság volt és nem reális, azzal tényleg kellett volna szakemberhez menni, nem mentem, 10 hónapos korára lettem jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!