Most mi tevő legyek?
Üdv kedves anyukák!
Iszonyat nehéz hetek várnak rám, ugyan is 35 hetes vagyok. A tegnapelőtt voltam vizsgálaton 2 kg és 700 g körül van a picikém.
Én eleve kicsi termetű vagyok, a baba sokat nőtt és szépen fejlődik.
A doki szerint ha nem szülök május 15 ig, akkor császár lesz a vége.
Rendesen május 15 re van datálva a fix 9 hónap, ha onnan túl hordom nem hiszem, hogy képes leszek természetesen szülni.
A doki is ettől fél, 15 előtt, ha nem jön akkor császár.
Iszonyat félek a műtéttől, soha nem voltam megműtve.
Hallottam, hogy a császáros babák nehezen adaptálódnak az első napon, oxigén, légzés stb
Köztetek császároztak meg? Milyen volt, láthatjátok azonnal a babát? Cicire mikor teszik? Hány napot voltatok bent?
Köszönöm előre a válaszokat!
Én nagyon nem így képzeltem el az első szülésem:(
Jaj, ismerősöm 5,6 kilós, 64 cm babát szült meg. Nem egy testes alkat. Ezen kár rugózni. Elég elavult nézet ez, hogy nem fogod tudni megszülni. A női test csodákra képes és egy pár szülésfelkészítő (akár videó) nem árt, hogy a köd felszállhasson.
Ezek a mérések amúgy is csak becslések. Én 37 hetes vagyok, nálam 3 kilónak saccolta és azt hozzátette, hogy nem lesz egy óriás. De pl annó a fiamat utolsó uh-n mérte 3700 grammra, rá 3 hétre született 3600-al. Nem fix az, amit mondanak a dokik.
Bízni kell, hogy meg tudod csinálni. Nyilván jó, ha a császárral kapcsolatban is van némi infója az embernek, de a leírásod alapján tulajdonképpen még az sem indokolja a császárt, amit a dokid mondott. 💁
Kerj masodvelemenyt olyan dokitol, aki csak valos indokkal mut, mert ez nemaz. Van olyanis, aki hajlando atirni a terminusod kesobbre, olyanra keress ajanlast, pl. a Termeszetes szules kerdezz-felelek, vagy a Mindrnt a termeszetes szules facebook-csoportokban. O majd elmondja, mikor indokolt a csaszar.
A korhaznak van egy protokollja, minden korhaznal mas. Ez koti az orvos kezet, de csak annyiban, hogy neki el kell mondania, hogy naluk hogy szoktak kezelni bizonyos eseteket. A csaszarral a dokik sokszor csak sajat magukat vedik be. Ne legyenek illuzioid, hogy ebbena korhazban a te es a babad erdekeit fogjak nezni.
Viszont, a korhazi protokoll a korhazi szemelyzetre vonatkozik, nem rad! Visszautasithatod. Pl. nemmesz be a szules beindulasaig, es akkor is csaka kitolasra. Felfogadhatsz termeszetes dzulesparti szulesznot/bábát vajzdaskiseresre, aki szakember, es segit abban, hogy mikor erdemes bemenni a korhazba. Ebbe a korhazba mondjuk en nem mennek be, keresnek masikat, alacsonyabb csaszaros rataval, es beesnek beindult szulessel, ha mar mindenkepp ragaszkodsz a korhazhoz.
A dokim gondolom régimódi! Az évei is megvannak, de ő a legjobb az anyósom is vele szült.
Az anyósom 4 kg vel szülte meg a páromat majdnem 5 volt.
Anya 3500 szült meg engem.
Sokat eszek és nem hülyeségeket, próbálok minden vitamint bevinni a szervezetembe, Főleg vasat!
Félek az egésztől, egyesek szerint jobb a császár, mások szerint ha túl nagy a baba sokat fogok kínlódni majd :(
Ez csak egy becslés...
Nekem szülés elötti nap 2.2kg-ra becsülték a lányom. Majd a doki hozzátette, hogy beteg valószínű a kis súlya miatt.
Másnap megszültem 3280g-al... szóval én erre nem adok.
Barátnőm 45kg vaságyastól. 1 hónapja szülte meg a 4.6kg és 58cm-es babáját gátvédelemmel, pedig első szülés volt.
Én nem feltetlen bíznék meg egy dokiban azért, mert "anyós is nála szült"... anyós alaphangon 20éve szülhetett nála, azóta meg sok víz lefolyt a Dunán
Nem félre értettetek! Nem az anyós alapján döntök, hogy jó vagy nem.
Mindenki azt mondta, hogy a vén róka a legjobb. A barátosném lány testvére 3 szor szült vele, ő ajánlotta azt a bizonyos dokit.
Terhességem elejétől hozzá járok.
A férjem egyik barátja már másodjára apa, ő azt mondta, hogy elkerüljék a császárt be adnak valamilyen injekciót amitől majd beindul a szülés.
Én 45 kg voltam, ez volt az alap súlyom 58 vagyok most, pedig éves mellett tornáztam, sétáltam, de hiába
Én csak a császár részéhez szólnék hozzá.
Egyáltalán nem volt kellemetlen élmény. Sőt.
Rögtön megmutatták a babát amikor kivették a hasamból.
Miután össze varrtak és felvittek szobára ,behozták a kisfiam és ott feküdt velem a kezemben egy 20 percet.
Utána elvitték.
7 órát kellett feküdnöm és pihenni.
Utána felálltam, át mentem a megörzőből a szobánkba és hozták is a kisfiam.
Semmi probléma nem volt.
Rögtön cicire tettem. Szépen evett. Minden rendben volt vele.
Szerdán reggel császároztak, pénteken délben mentünk haza :)
Ha nincs komplikáció ugyanúgy csak 3 napot kell bent tölteni.
Nyilván nem kellemes a császár után az első felállás meg járkálás, de teljes mértékben kibírható és nekem abszolút pozitív élményként maradt meg.
Pénteken mire haza engedtek a kórházból már egész jól mozogtam, fájdalmam sem volt túl nagy. 1 héttel később meg mar teljesen jól voltam.
Nem kell ennyire ráparázni :)
A mérésre meg abszolút nem lehet adni...
Nekem azt mondták hogy óriás babám lesz.
4kg-nak mérték 36 hetes uh.n. Azt mondták mire szülök lesz vagy 5kg .
Ehez képest 3200grammal és 52centivel született a fiam.
Engem magasvérnyomás miatt császároztak de abszolút nem bánom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!